Leka, vasara ja sorkkarauta

Miten sitä käyttäisi lauantai-illan sauna jälkeen? No repimällä alas vanhoja keittiönkaappeja lekan ja sorkkaraudan avulla! Punatukkaista energiaa parhaimmillaan – mies totesi, että koska minulla tuntuu olevan enemmän aggressioita, saan ne hyvin purettua noihin vanhoihin kaappeihin.

Keittiöremppa, joka on odottanut jo yli kuukauden, oli tarkoitus viimein aloittaa perjantaina. Mutta kuinkas ollakaan, perjantai-ilta kului Biltemassa etsimässä puuttuvia työkaluja ja muuta. Samalla oli himassa myös öljykriisi, kun hanasta ei tullut lämmintä vettä ja patteritkin oli jäähtyneet.

Öljyn osalta itse olin saman tien sitä mieltä, että ny se öljy sitten loppu. Mies oli sitä mieltä, että vielä sitä on. Öljypoltin lähtikin vielä käyntiin ja ainakin haaleaa vettä alkoi vähän ajan päästä tulla hanasta, joten viinilasi kädessä tuumasin, että olipa hyvä, ettei mies antanut minun hötkyillä sen asian kanssa. Olin kylläkin jo jutellut Teboilin tyypinkin kanssa; keskiviikkona tehtyä tilausta ei vielä ollut toimitettu (tai yritetty toimittaa, sillä on yhä epäselvää, toimiiko se ylitäyttösuoja nyt vai ei).

Yön aikana oli poltin kuitenkin taas sammunut, eikä enää eilen pysynyt päällä kuin muutaman minuutin kerrallaan. Mies mittasi, että öljyä pitäisi oleman kyllä, mutta totesi sitten itsekin, että ehkäpä se oli kokemattoman mittaajan moka ja naru oli kastunut jostain säiliön pohjan lammikosta.

Mentiin vielä eilen aamupäivällä sinne Biltemaan, etsimään vielä elämää suurempaa sorkkarautaa sun muuta hyödyllistä, talon omistajan selvitellessä mahdollista öljypoltinkorjaajaa JOS se nyt olikin rikki, ja ensiapuja meille öljykanistereiden muodossa, jotta voidaan ainakin testata, lähtiskö poltin käyntiin öljyä lisäämällä.

Päädyttiin ostamaan ihan itse pari parinkymmenen litran kanisteria tarkoitusta varten. Kysymys eneää kuuluikin, mistä sitä öljyä. Lähi-Teboilit sitä eivät ainakaan myyneet, joten yritin autossa googlettaa kännykällä, mutta kaikki hakutuloksethan viittasivat vain öljyntoimittajiin. Soitin lopulta St1:n öljytilauksiin. Hätätoimituslisä viikonloppuna 500€, joten pyysin katsomaan lähimpiä MPO:ta myyviä St1-asemia.

Haettiin öljyä Voutilasta ja tultiin kotiin kanistereiden ja uusien suihkukahvasysteemien kanssa. Mies kaatoi öljyn säiliöön, poltin lähti käyntiin ja hanoista alkoi tulla lämmintä vettä yllättävän nopeasti. Nopsan lounaan jälkeen (tein tytöille kanawrapit ja meille maksamakkara-basilika-reissarit) käytiin saunan ja pesuhuoneen kimppuun. Ovenkarmit ja ovet paikoilleen (leka oli more than useful!) ja ylimääräiset romppeet pois.

Irrotin vanhan suihkutelineen seinästä ja ruuvailin uuden tilalle. Pesin hanan, joka näytti siltä, ettei sitä asennuksen jälkeen ollut kertaakaan pesty (paitsi todistettavasti kerran, me pestiin se muuton jälkeen, mutta se oli niin kalkissa, ettei silloin lähtenyt kaikki pois). Siirrettiinpä pesukone ja kuivurikin parempaan paikkaan, kun oltiin ostettu pesukoneelle pitemmät letkut.

Mies lämmitti saunan, ja minä siirryin yläkerran bidée-suihkun kimppuun. Vanha oli sanalla sanoen yucky ja vuotikin aina hanan avatessa niin että siinä alla oli likainen vanha astia keräämässä vettä. Vaihtoon! Ei vuoda enää, ja näyttääkin paljon siistimmältä. Ruoankin ehdin siinä vielä laittaa koko porukalle ennen saunaa.

Sauna oli vähän ruotsalainen tällä kertaa, sillä hyvä aikomus tiivistää ovenkarmit (ne siis piti ottaa pois, jotta saatiin pesukone ja kuivuri pesuhuoneeseen) kilpistyi pistoolin puutteeseen. Minulla on talonrakentamisen jäljiltä yksi sellainen silikonituubi-pistooli, muttei sellaista, johon vaahtopullo kiinnitetään. Lempeät löylyt, mutta ihan jees kuitenkin. Puukiuas <3

Saunan jälkeen olisi tehnyt mieli vaipua sohvalle lukemaan tai jotain, mutta kaiken muun säädön myötä keittiöremppa oli hädin tuskin alkumetreillään, joten mies puski jatkamaan sitä. Perjantai-iltana myöhään oli jo revitty osa alakaapista irti, nyt jatkettiin sitä hommaa. Meidän tiimityö toimii paremmin, jos mies näyttää valoa ja minä ruuvaan ovia ja kaappeja irti, joten niin tehtiin. Minä väsyn pelkkään taskulampun näyttämiseen, ja sitten se on väärässä kohti ja ja ja…

Se mikä ei lähtenyt nätisti ruuvaamalla (kaikki ne kaapin pohja- ja seinälevyt putkien ympäriltä) lähti kummasti lekalla ja sorkkaraudalla. Nainen ja kolmen kilon vasara oli kuulemma sykähdyttävä näky. Hmm. Tänään tuntuu kyllä vähän hauiksissa, että on heilutellut lekaa ja ruuvannut jättiruuveja seinistä. Miksi hitsissä ne viiskytluvulla käytti sellaisia ruuveja, joiten pää on niin litteä, ettei ruuvari pysy urassa edes? Eikä puhettakaan mistään ristipäistä.

Aika uupuneena painuin sänkyyn yhdentoista maissa ja heräsin parin tunnin päästä levottomista keittiöremppaunista. Melkein meinasin saada remonttipaniikin (en ole kovin hyvä näissä epästabiileissa tilanteissa), mutten ehtinyt, kun nukahdin uudelleen. Nukuin kuin tukki aamukasiin saakka. Herätessäni luulin tosin kellon olevan melkein kymmenen, sillä kelloradio sängyn vieressä näytti väärin.

Nousin sängystä pikapikaa, sillä luulin jo olevani myöhässä lähdössä hakemaan esikoista kaveriltaan. Autossa vasta tajusin katsoa kelloa uudestaan, matkalla vähän pihatien tuolla puolen. Pieni under the breath kiroilu, uukkari ja takaisin himaan. Nyt on cappucinot nautittu sun muuta, ja aika lähteä ihan oikeasti hakemaan tytärtä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.