Vaan minä en ole kala

…eikä autoni ole vene.

Lunta on talven mittaan kertynyt liki metri. Sitä tuntuu olevan äärettömästi kaikkialla. Tiet on kaupunkialueella kaventuneet niukin naukin yhden auton mentäviksi perunapelloiksi, joiden varsille parkkeeraaminen on vähintään riskialtista ja vaatii joko lumilapion ja kärsivällisyyttä tai persuksiin ammutun narttukarhun raivoa. Minulla on tuota jälkimmäistä, lumilapio ja kärsivällisyyttä olisi tietty mielekästä hankkia. Mutta kärsivällisyyttä ei saa kaupasta.

Tänään jätin autoni tuohon tien varteen noin neljännen kerran, vai miten se nyt on. No, neljäs päivä kuitenkin kun auto on tuossa tien varressa. Ja kuinka ollakaan, kun tovi sitten menin käymään autolla hakeakseni sieltä pari cd-levyä ripattavaksi, sain huomata kuskin- eli tienpuoleisen sivupeilini roikkuvan elottomana auton kylkeä vasten. Suusta taisi päästä muutama painokelvoton sana. Otti päähän ihan lievästi! Ei niitä peilejä omakotitalon pihalla tarvitse ylös nostaa, joten enhän minä muistanut sellaista. Oppinen kerrasta…
No, koitin siinä hetken aikaa kokeilla, saisinko sen peilini takaisin jengoilleen, mutta eipä sitä paljon arvannut itse yrittää kun olisi mennyt rusikoimiseksi. Joten lompsin slush-loskan ja hiljalleen riitteistyvien vesilammikoiden läpi takaisin kotia kohti ja jälleen kerran päässäni alkoi soida Ultra Bra. "Jos kaupunki tulvisi vesireittejä pääsisi pakoon. Vaan minä en ole kala…" Yleensä se soi päässä rankkasateilla, mutta tuo kevään tullen uhkaava tulva on tällä kertaa triggeröinyt tuonn biisin soimaan pääni sisäisessä jukeboxissa.
Ihan oikeesti! Napajäätikön sulaminen jää helposti kakkoseksi kun nämä lumimassat sulaa ja täyttää Helsingin kadut. Saa melkein lähteä kalastussaapasostoksille. Ja joku voisi tässä parin viikon sisään keksiä laitteen, jolla auton renkaat saisi käännettyä ponttooneiksi auton alle. Minä ainakin ostaisin! Jos jäisi vielä pari ylimääräistä euroa sen jälkeen kun olen tuon peilini korjauttanut, dammit. Vielä perämoottori takaluukusta ja menoksi vaan pitkin virroiksi muuttuneita teitä.
Ellei sitten jää vaan kotiin, kunnes kaikki lumi on sulanut ja vesi valunut pohjavesivarantoihin. Jos ei työnantajalle kelpaa selitykseksi kotiin jäämisestä se ettei töihin pääse ilman venettä voi joko vedota autoalan lakkoon – kun autot on kuulemma lakossa, niin eihän niillä voi ajaa?! – tai anoa työnantajalta työsuhdevenettä. Luultavasti maailma näilläkin leveysasteilla on lumivapaa noin kesälomiin mennessä, joten nou hätä, silloin voi huristella taas kesäreissuille.
Himassa pluggasin ulkoisen dvd-soittimen pinkkiin miniläppäriini, cd-levyn sisään ja hain starttimenusta media playeriä ripatakseni trackit. Vaan löytyikös sitä? No ei! Pahuksen Win7 ultimateni ei sitten jostain syystä sisältänytkään playeriä! Savu ihan kevyesti korvistani leijaillen googlettelin wmp:n downloadin ja muutaman hudin jälkeen löysinkin sen lopulta. Mikkiksen sivut on niin näppärät. Latasin, asensin ja yritin uudestaan. Mutta kuinkas ollakaan, soitin ilmoitti, ettei voi ripata cd:n trackejä. Siis voi #¤&?%!!! Ja lisää juustopalloja suuhun.
Microsoftin oma helppi oli niinkin avulias kuin että "…lisätietoja virheestä ei ole saatavilla. Was this information helpful?" F*ck no! Google kauniiseen käteen ja apukin löytyi. Pari asetusmuutosta ja sillä. Tai sitten ei. Mukako vielä codec puuttuu? Latasin sellaisenkin, mutta ei se asentunut oikein. Sen sijaan Media Playerin sulkeminen ja uudelleen avaaminen auttoi viimein. Jepjep. 
Ja sitten on vielä vuorokausikin entisestään lyhentynyt vaikka sitä aikaa on nyt jo liian vähän. Hitsi!

2 thoughts on “Vaan minä en ole kala

  1. Täh! Eikö Win7 sisällä media playeriä…voihan jotain!! Sitä mä eniten melkein tarvin niistä lisäohjelmista! Siinä uudessa kannettavassa on tuo seiska ja siihen ehtinyt tutustua edes kun koko läppäri jo veti viimeisensä. Elikkä sekin pitää latailla erikseen, kiva!! Työpaikan parkkipaikkaa ei oltu puhdistettu lumesta eilen (satoi melkein koko päivän lunta) ja eikä näemmä tänäänkään. Farkun lahkeet olivat melkein polvia myöten märät kun lopulta pääsin rämpimään itse taloon. Jos mä tulen nyt sairaaksi, se on työpaikan vika!! Mukavaa päivää silti toivottaen, Tepu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.