Uitettu vilukissa

Piti keksiä jotain kivaa lapsille hiihtolomalla, joten pakkasin likat ja laukut autoon ja ajoin Tampereelle Holiday Club kylpylään. Jänskä mesta, entiseen kutomoon, vai mikähän joku sellanen tää on ollut, rakennettu. Kylpylä ei ole loppujen lopuksi kovin kummoinen, pieni ja liukumäetön, mutta kelpasi lapsille. Hienompia olisi tietty ollut vähän lähempänä vaikka Flamingossa tai Aulangollakin. Mutta Flamingossa ja Aulangolla ei ole delfiinejä. Niitä on tarkoitus huomenna mennä Särkkään katsomaan.

Lapsillehan pelkkä hotelliyö on elämys, kun eivät ole vuosiin hotellissa olleet. Joskus varmaan nelisen vuotta sitten Eurooppa-tourneella. Kanarian majoitus ei ole hotelli, vaikka se onkin ollut huoneistohotelli joskus. Meillä on täällä kiva iso huone, jossa on jokaiselle vähintään metrinen sänky. Esikoinen asettui heti taloksi, puri laukustaan kirjat ja pehmot sänkynsä nurkkiin. Tosikoinen alkoi ensimmäiseksi pähkäillä, laittaako kylpylään bikinit vai simmarit. Ja sitten kumpikin kävi parvekkeella katselemassa maisemia Naistenlahdelle.
"Mennääks me jo sinne kylpylään? Eiks me tänne sitä varten tultu?" tuumi esikoinen kun oltiin oltu huoneessa ehkä peräti kymmenen minuuttia. Juu, kyl, mennään. Hotellista on kymmenkunta metriä ulkona kävelyä kylpylän puolelle, joten piti pohtia, missä vaatetuksessa siitä viitsii kävellä. Minä ja tosikoinen päädyttiin laittamaan simmarit huoneessa ja hipsimään kylpytakissa kylpylään, esikoinen teki saman vasta paluumatkalla, mennessä karsasti ajatusta liiaksi.
Kylpylässä väänsin likat puoliväkisin saunaan ennen altaille menoa. Altailla uitiin jonkin aikaa ainoassa isossa altaassa, sitten mentiin porealtaaseen. Peuhasin minä tyttöjen kanssa isossa altaassa pariin otteeseen hyvän tovin, mutta enimmäkseen viihdyin lämpimissä pore- ja mineraalialtaissa, joista jälkimmäinen kylpylän lämpimin allas. Tosikoista ei ihan uimataitoiseksi voi kutsua, mutta uida osaa kyllä. Esikoinen sen sijaan on kunnolla uimataitoinen, ja kun lupasi huolehtia siskosta, uskalsin päästää heidät kaksistaan siihen isoimpaan altaaseen.
Tytöt uivat ja peuhasivat terapiapisteissä ja pitkin allasta pötkylöiden kanssa sillä välin kun minä lilluin mineraalialtaassa ja kävin välillä lämmittelemässä saunassakin. Välillä istuttiin allasbaariin popsimaan vähän ranskalaisia ja kokista ja jätskiä. Ja minä "nautiskelin" esanssisen punaisesta slushista valmistetun allas-margaritan, unh. Viihdyttiin altailla reilut pari tuntia, tytöt täysin siemauksin nauttien, minä suurimman osan aikaa yrittäen olla palelematta. Minkäs sille voin, että olen toivoton vilukissa ja uitettuna kahta pahempi!
Vaikka aikaa siellä oli vietetty jo yli kaksi tuntia, ei tyttöjen saaminen altaasta ylös ollut mikään ihan helppo taski. Kun yhden sai ylös, oli toinen jossain, "mä uin vielä tonne". Ja kun se toinen sieltä nousi, oli jo toinen puolestaan "mä uin tonne vielä kans". Ja kun molemmat oli viimein altaasta ylhäällä, "mä käyn vielä kylmäaltaassa" ja "niin mäki" ja "pitää vielä käydä tuolla lämpimässä" ja niin ne vielä kävivät kylmäaltaassa ja lämpimässä altaassa sen jälkeen sulamassa. Ja sitten viimein suihkuihin ja höyrysaunaan.
Nyt typyt katsovat toiselta koneeltani Beverly Hillsin hienostohauvaa ja minä ihmettelen elämääni. Ja kirjoitan blogiani tietty.

2 thoughts on “Uitettu vilukissa

  1. Juuri noin siinä käy, että lapsia ei saa sieltä altaasta pois! 🙂 Oikein mukavaa polskintalomaa!!

  2. Kylpylöitä on testailtu Kangsalan uimahalli ok, Flamingo Ok, Aulanko liian pieni ja ahdas.Kyseinen kylpylä jossa olitte,pieni ja hintatasoon nähden huono.Saas nähdä mikä Turusa tilnne, caribialla.Pian nähdään se.Pärnyn kylpylä aikuiselle, ok.Kuulehan,elämässä riittää pähkäilyä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.