Saunanlämmityksen lomasta

Viime päivät ja viikot ovat olleet melkoista matalalentoa, eikä laskeutumishetkeä näy. Tai näkyy, kalenteri hiljenee noin kesäkuun puolivälin hujakoilla, työkalenteri siis. Työn lisäksi tässä on kuitenkin kotihommissakin ollut yhtä sun toista rautaa taottavana. Välillä ähes kirjaimellisesti.

Remppa

Porraskäytävän remppahommat ovat edenneet hitaasti mutta varmasti. Joskus jo aikaa sitten eräänä kauniina lauantaipäivänä puhdistettiin kaiteet asetonilla ja sen jälkeen mies hioi ne. Pari viikkoa sitten mies ja keskimmäinen lakkasivat ne. Sen jälkeen ne ovatkin odottaneet autotallissa paikalleen pääsyä. Jääneet grillien ja kaiken muun jalkoihin. Kerran jo tulin peffalleni portaissa. Kaide olisi saattanut auttaa pysymään jaloillani.

Pihakalusteet

Uusi iso pallogrillimme on erinomainen. Vanhakin vielä pelittää ja tänään onkin olleet molemmat kuumina, kun pienessä mies grillasi meille kanaa lounaaksi ja isossa on yhä yksi paksu possunniska eli pulled porkia tulossa. Eilen siinä grillattiin burgerit tytöille ja koitettiin paellaakin tehdä isolla pannulla, mutta se ei oikein tullut tarpeeksi kuumaksi kun hiilet oli koreissa. Ensi kerralla enempi hiiliä ja koko ritilän täydeltä.

 

Pöydät ja tuolit eivät ole päässeet vielä paikalleen – ei tässä vielä juuri ulkona tarkene syödä (paitsi tänään auringossa). Sitä paitsi, uusi uljas aurinkovarjomme oli tuossa viime maanantaina auki viikonlopun jäljiltä kun pihaan iski sellainen tuulenpuuska, että kottikärryt lensi 5 metriä ja tuo varjomme naapurin aitaa päin. Pari pienaa katkesi, joten se on just about käyttökelvoton. Tarvii ostaa uusi – ja muistaa sulkea se aina iltaisin!

Espressokone

Viime sunnuntaina oltiin niin näppäriä, että tehtiin meidän DeLonghi-espressokoneellemme vuosihuolto. Jonka jälkeen sieltä ei tullu pisaraakaan kahvia kuppeihin vaan kaikki valui puruastiaan. Korjasin asian ja kone toimi tovin mallikkaasti, kunnes mies tuli kaupoista kotiin, yritti tehdä kahvin ja taas kaikki meni puruastiaan. Sinne päätyi myös yksi muovijenga. Maanantaina mies purki lopulta koko koneen, vain todetakseen, että osa, joka pitäisi vaihtaa, maksaa noin 80€ ja lisäksi aika moni muukin osa vetelee viimeisiään.

Kutakuinkin samalta istumalta otin Googlen kauniiseen käteen ja löysin Hobby Hallista vastaavan DeLonghin. Soitin kysyäkseni löytyykö sitä myymälästä. Ei, mutta sen voi tilata sinne. Tilasin siis ja keskiviikkona haettiin meille uusi espressokone, vähän perusmallimpi kuin edellinen, paitsi että siinä on sangen toivottu toiminto: maidon höyrytys ilman vaahdotusta. Kyllä nyt tulee hyvät cappucinot, kun maitoa ei tarvitse mikrottaa vaan sen lämmityskin hoituu höyryllä!

2016-04-27 20.54.20-2

Tien päältä, peltojen keskeltä

Pitkästä aikaa olen viime aikoina myös ajanut parit työreissut. Kerran Kotkaan ja kerran Turun lähistölle keskelle ihan ei mitään. Siihen paikkaan verrattuna Harjavaltakin on city! Ajelin läpi peltomaittein, köyhien kyläpahasten, joissa hädin tuskin kahden auton mentävää pääväylää reunustivat purkukuntoiset ladot ja melkein yhtä ränsistyneet puutalot. Läpi sellaisten maisemien, joissa mieleen väkisinkin tunki tuo kouluajoilta tuttu laulu “…kertoisinko köyhyyden? Laudat eessä ovien?” Sininen ja valkoinen tietenkin, vaikka maaseutumme tähän aikaan vuodesta onkin harmaa, ruskea ja likainen. Se on niin helppo unohtaa täällä Stadissa, jopa täällä laitamilla.

2016-04-28 13.13.37 2016-04-28 15.16.51 2016-04-28 13.04.45

 

 

 

 

6-vuotistyösynttäri

Tässä huhtikuun joku päivä (virallisesti tosin vasta toukokuun eka) tuli täyteen kuusi vuotta nykyisessä työpaikassani. Siinä ajassa meistä on kasvanut päälle 20 hengen IT-talo; silloin kuusi vuotta sitten meitä oli kolme. Aikamoista! Hassuinta on, että monet työkaverit on olleet talossa vasta vuoden, vaikka tuntuu kuin olisivat olleet aina. Sain mainion kortin sekä vaahtokarkkikukkakimpun.

2016-04-29 15.51.11

Vappu

Vappu on tänä vuonna ihan vaan viikonloppu. Juotiin jo eilen Prosecco, mutta huomiseksi mies kävi tänään vielä hakemassa Rosée Cantin. Mitä sitten ikinä Vappu-lounaaksi tehdäänkään; varmaan syödään sitä possua. Sima ei sitten ihan ehtinyt valmistua Vapuksi, kun vasta viime sunnuntaina sen laitoin tulemaan ja tiistaina vasta ehdin pullottaa. Ehkä huomenna? Tai ensi viikolla…

Tänään ollaan tehty pihahommia koko remmin voimin – risut, kivet ja männynkävyt pois nurmikolta ja minä laitoin puutarhaletkutelineen paikoilleen ja kävin kaivamassa lasinpaloja taas metsästä. Eri paikasta kuin viime keväänä. En tajua, en.

Nyt on esikoinen ja tosikoinen kumpikin kavereillaan Vappua viettämässä, vain keskimmäinen tuolla katselee telkkaria. Sauna on lämpiämässä ja possu yhä paahtuu grillissä. Päivä on ollut ihanan lämmin ja aurinkoinen, ja illastakin tuli lopulta kaunis, vaikka välillä meinasikin näyttää siltä että kohta tulee jotain märkää taivaalta ja paljon.

Peanuts_vappu