Jäähyväiset kaasugrillille

Kaasugrillimme kesti kolme kesää, aivan kuten mies ennusti. Kolmantena kesänä – viime kesänä – siinä kesän lopulla grillistä putosi pohja. Pystyihän sillä vielä jotenkuten grillaamaan, mutta liekit leimusivat tuulen puhaltaessa suoraan polttimiin. Silloin ostimme muutamalla kympillä käytetyn pienen Weber-pallogrillin (tai ehkä jo vähän aiemmin), tyydyttämään loppukesän grillaustarpeita. Itse rakennettu tiiligrilli on kiva, mutta kovin säänarka.

Viime kesä oli myös viimeinen 17 vuotta vanhoille muovisille puutarhakalusteillemme. Vähän vähemmän vanha aurinkovarjokin eleli viimeiset hetkensä viime syksynkorvilla. Tänä kylmänä keväänä olemme siis ostaneet niin uudet puutarhakalusteet kuin aurinkovarjon kuin grillinkin. Ei tosin enää kaasugrilliä.

Pieniä first world -haasteita on aiheuttanut puutarhasetin kasaaminen. Ikea ei enää valmista tismalleen samanlaista aurinkovarjoa kuin entisemme, joten jouduimme valitsemaan monesta huonosta vaihtoehdosta sen vähiten huonon. Päädyimme halkaisijaltaa nelimetriseen aurinkovarjoon – jösses! – joka ei sitten mahdukaan uuden pöytämme aurinkovarjokolosta sisään, putken ollessa niin paksu. Toisaalta, kunhan reikä saadaan suurennettua (eihän se muovin kanssa isokaan ongelma ole) meillä on sitten niin iso varjo, että voidaan vaikka hommata toinenkin pöytä ja näin saada varjon alle paljon isompi puutarhapöytä.

InstagramCapture_0db9729e-1b0b-4c91-95bc-7f688c554d0a

Eilen kävin esikoisen kanssa “pakettiauto-ostoksilla” eli etsimässä hälle uudet Vansit vanhojen jalkaan jo hajoavien tilalle. Samalla reissulla käytiin hakemassa meille uusi uljas iso Weber-pallo. Koottiin se miehen kanssa illalla, keittiössä, sillä ulkona oli kylmä ja satoi. Nytkin on kylmä ja sataa. Tuleekohan tästä kesää lain? Ainakin meillä on nyt niin iso aurinkovarjo, että sen alla voi vaikka grillata tuolla isolla pallolla, jos sataa. On meinaan meininki tänään nakata tomahawk grilliin.

InstagramCapture_5a95e7b1-5576-4c8d-b507-17d05abfbab4

Pienet pallogrillit ovat muisto lapsuudesta. Kaasugrillit ovat olleet minulle tutumpi juttu aikuisuudesta. Vuosia mieskin preferoi kaasua sen nopeuden vuoksi. Luultavasti tämän hiili(tai briketti)grillipaluun kanssa jotain tekemistä on silläkin, että lapset on niin isoja. Ei ole niin kiire saada ruoka valmiiksi grillatessa(kaan). Paljon paremmaltahan se ruoka maistuu kun se on grillattu kookospuubriketeillä kuin kaasulla!

Vielä meillä on kaasupoltin, jota käytetään paellan ja muurikkalättyjen paistamiseen ja mistä sitä tietää, mihin kaikkeen vielä. Grilliinkin mahtuu nyt kuitenkin vaikka mitä, sillä tuo iso Weber on todella iso! Pari extra-kaasupulloa meillä siis nyt varastossa. Ehkä ne myydään pois. Tulisi jo kesä! Alkaa kyllästyttää tämä ainainen 2-8 astetta ja sataa-paistaa-sataa-paistaa sää!

InstagramCapture_7b7d14dc-052a-4b2c-8baf-4be132ee486f