Muuttojournal

Facebookkiin kertyy noita statuspäivityksiä. Niistä saa aikaan vaikka pienen muuto-journalin, jos ei muuta niin itseäni varten – veikkaan, että joskus vielä on hupaisaa lukea, mitä kaikkea tähänkin kaaosaikaan liittyi. Minä kun en jaksa ottaa elämää muutenkaan niin vakavasti (paitsi silloin kun otan), enimmäkseen nämä tähän muuttoon liittyvät kommellukset nytkin naurattaa (paitsi silloin kun ei naurata ollenkaan).

Oct.26

boxes piling up, but so much still to do…

Oct.31

moving to our new home. bunny guarding our steps

Nov.1

moving is moving along. and it’s not even raining

Nov.2

well, got that rain today… nnnggghhh…

me ja miljoona muuta – at Ikea Vantaa

three words. O.M.G. exhausted, bruised and my every muscle hurts. tomorrow: work day while dogsitting.

Nov.3

muuttomiehet työssä. koirat kytkettyinä makkarissa. peppu puuduksissa istun paljaalla lattialla läppäri sylissä. so far, the only casualty: kuistin rikkoutunut ikkuna. ei olisi sohva mahtunut muuten uuteen kotiin sisään.

***

moving company guys doing their thing. dogs leashed in the bedroom. my butt falling asleep as I sit on the bare bedroom floor working with my laptop on my lap. so far, the only casualty: a broken porch window. ’twas the only way to get our couch into the new house.

in the new home. got barely room to walk. how can we have so much stuff?! in other news, my H got a new job. yey!!

Nov.4

dog with a view. first day in new home

new home, new squeaky hedgehog

Nov.5

mini-cappucinos. beats gas station coffee any day (yesterday that was our only option). ‪#‎coffeemaker‬ ‪#‎espresso‬

Nov.7

ihmisten ilmoilla. mä en ole aamuihminen. jäätiin tyttären kanssa väärällä pysäkillä pois ja käveltiin ylimääräinen kilsa tihkusateessa. hyötyliikuntaa sekin. cappucino nro2 menossa, ehkä tämä tästä. työkavereille varoituksen sana: jos kysytte mitä kuuluu ja miten muutto etenee, saatte vastaukseksi puolen tunnin vuodatuksen

Nov.8

pesi saunan. vain mäntysuopa ja juuriharja puuttuivat. tuli se ihan puhtaaksi parketinpesuaineella ja pienellä keittiösienelläkin. ostoslistalle: juuriharja, mäntysuopaa, puuritilät saunan lattialle, uusi suihkukahva pesuhuoneeseen. huuhtelin saunan lattian (lauteisiin se ei oven vuoksi yltänyt) pesuhuoneen suihkulla, minkä jälkeen olin itsekin märkä. kahva on rikki ja suihkuttaa vettä iloisesti vastakkaiseenkin suuntaan… taidan aloittaa blogiartikkelisarjan rintamamiestalon laittamisen iloista

Nov.9

sunnuntaiaamu uudessa kodissa. perinteinen omeletti vaihtui espanjalaiseksi torillaksi hellan puuttuessa mutta uunin toimiessa. paikansin viimein kauan etsimäni leikkuulaudat: laatikonpohjimmaisina maustepurkkivuoren alla. maustepurkeille ei täällä tietenkään ole paikkaa vielä. what was I thinking? suolasirotin ja kaksikin perussuolamyllyä on yhä hukassa, mutta löytyi sentään vaaleanpunaista vuori/ruusu/whatnot-suolaa sisältävä mylly. ja pippurimylly. kyllä tämä tästä. tortilla con jamon, queso, cebolla, champinon y pimiento verde on maukasta

ai isänpäivä? tässä kotia laittaessa se unohtui vallan. en muutenkaan ole mikään juhlistaja. saatiin makkari kuosiin (niin pitkälti kuin se ilman Ikea-reissua onnistuu). nyt ei tarvitse etsiä vaatteita matkalaukuista, vaan ne löytyvät kaapeista. lounas oli tänään suklaata, mutta päivällinen ihan kunnon ruoka.

Nov.11

viinipullo. vanha koti on nyt loppusiivottu ja vimosetkin kamat haettu pois. enää puuttui korkkiruuvi. juuri ennen muuttoa sitä (yhtä monista) viimeksi tarvittiin. pakkasin sen yhden laatikon päällimmäiseksi. sitä laatikkoa ei nyt löydy. sisuunnuksissani kiipesin lopulta autotallissa pöydän päälle ja siitä kodinkoneita pitkin (tiskari, pesukone, kuivuri, yhä autotallissa) tutkimaan kaiken takana olevaa laatikkoa. varastokamaa, ylimääräisiä keittiövälineitä. toiveikkaana kaivoin, ja lopulta sen löysin. retkimallinen korkkiruuvi. aukesi se viinipullo silläkin.

Nov.14

bunny couple welcoming family and friends

testasi 63:n työmatkabussina. ihan ok, mitä nyt Mansku jumittaa. sen sijaan hermo meinaa mennä iPadiin ja mobiiliverkkoon – jumittaa Manskuakin pahemmin ja tökkii. töihinlähtöä himassa sentään helpotti se, että eilen saatiin eteinen kondikseen. olkkari puolestaan on entistä pahempi kaaos ennen kuin saadaan sinne järjestys rakennettua.

Nov.15

alkoi jo ollakin hiukan kylmä; kiertovesipumppu oli napsahtanut pois päältä eikä suostunut pysymään käynnissä. onneksi naapuri tiesi mitä tehdä sille, ja kun vielä ilmattiin yläkerran patterit, talo lämpiää taas.

serious drilling. putting some cabinets in place.

a dozen or so boxes unpacked. just about a million to go… girls’ rooms are a mess, but they seem to cope fine. J and A even built a fortress in their room.

Nov.16

daily report: living room is getting shape – tv wall unit is installed, our vast dvd/blueray collection in the cabinets, book case in place and as much of our book collection in the shelves as there fits (we’re so old school with our book and movie collections…), a whole lot of plates, glasses, decoration, etc. in vitrines. dining table is usable again, girls have curtains on their windows. and garage organized. phew, what a weekend!

…täydentyy…

 

One thought on “Muuttojournal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.