Aamu ennen viikonloppua

Palattiin illalla ruokakaupasta kotiin kassissa viisi 1.3kg lampaanpaistia. Paikallisessa marketissa oli lampaanpaistit pistämättömässä tarjouksessa, joten me iloisina lampaanpopsijoina päätettiin pakata sitä ihan kunnolla pakastimeen. Yksi niistä meni tosin saman tien paloiksi ja puolet paloista pataan; päätettiin ukkosen myötä viilentyneen ilman (heh, illalla oli “vain” 20 astetta lämmintä) myötä tehdä pitkästä aikaa kunnollista intialaista. Kaupasta mukaan vindaloo-soosia, kotona lampaasta ja vindaloosta vähän mukaeltu kashmir lammas-curry (resspetin tarvitsemaa masalaa kun ei Suomesta saa).

Curryn saidiksi valikoin keittokirjasta jugurtti-okran. Vinkiksi kaikille tulista ruokaa tekeville: jos aiot paistaa chili-viipaleita paistinpannussa, avaa kaikki tuuletuskanavat, lähetä perhe kävelylle ja varustaudu itse hengitysmaskilla. Ohjeen mukaan sipuli ja chili piti ensin paistaa öljyssä ja huhhuh, mitkä bio-hazard-kaasut siitä lähti! Koiratkin etsivät pakopaikkaa; Meggie kuljeksi hämmentyneen näköisenä ympäriinsä ja Timmy painui eteisen penkin välitasolle makoilemaan.

WP_20140807_016

Hyvää se oli! Siis molemmat, ihan taivaallista ruokaa. Kello oli liki kymmenen, kun istuttiin ruokpöytään. Aterian jälkeen olikin sitten jo tosi raukea olo, joten kiivettiin yläkertaan, nukkumaan. Olin niin väsynyt, että kymmenisen minuuttia surffailtuani silmät painuivat kiinni ja laitoin iPadin pois ja simahdin. Olin nukkunut edellisen yön todella levottomasti ja huonosti, joten uni tuli helposti eilen, ja nukuinkin kuin tukki. Puoli viideltä tosin heräsin ajatukseen: “mun kännykkä ei ole latauksessa.”

Eihän se ollut ei, en illalla väsyksissä ollut muistanut ajatellakaan sitä, ja nyt se oli suorastaan tyhjä. Kaivoin kännykän laturin jostain sängyn vieressä lattialla extra-tyynyjeni päällä nukkuneen Timmyn alta, kytkin känden laturiin ja hetken perästä naputtelin pin-koodin sisään. Pään osuessa uudestaan tyynyyn olin taas jo umpiunessa. Tiettävästi kännykkä ei herätä, jos sen akku on tyhjä. Mies tosin oli tänä(kin) aamuna hereillä jo ennen herätystäni, joten ei hätä tämännäköinen olisi ollut.

Herätykseni kilkuteltua Timmykin kiipesi sänkyyn viereeni ja mies nosti perunasäkki-Meggien jaloistani sinne meidän väliin. Rapsuttelin koiria, laitoin extra-tyynyni pääni taakse ja yritin heräillä. Mies napsautti valon päälle prosessin helpottamiseksi. Normaalit 25min. kellonsoiton jälkeen kömmin viimein sängystä ja ryhdyin aamupuuhiin. Hampaiden pesu, koirille ruokaa ja freddo cappucinot (vielä on kesää jäljellä, mutta mietin siinä espressojääpaloja ottaessani, että vieläköhän niitä tänä kesänä tekisi lisää, vai siirtyisikö takaisin lämpimiin cappucinoihin noiden espressopalojen loputtua) sillä välin kun mies kävi koirien kanssa ulkona.

Istuin vielä hetken sohvalla, jälleen koira kummallakin puolellani rapsutuksia kerjäämässä, ennen kuin piti lähteä bussille. Muistin uneni, jossa yritin nokkelana tyttönä mennä töihin nopeammalla bussilla, mutta meninkin väärälle pysäkille, josta meni vain se hitaampi bussi ja myöhästyin siitäkin. Noh, oikeassa elämässä ehdin bussiin, istahdin alas, laitoin Internet Sharingin päälle ja avasin iPadini. Akkua jäljellä 5%. Enpä sitten ollut sitäkään muistanut ladata yöllä! Tiesin, ettei tuolla akulla pitkälle pötkittäisi, mutta harmitti se silti, kun iPad sammui kesken kommentin kirjoittamisen.

Melkein meinasin jatkaa feisbuukkaamistani kännykällä, mutta sepä tiputtikin yhtäkkiä koko Networkin pois! Ei niin mitään yhteyttä yhtään mihinkään. “Verkkoa ei löydy,” se vain ilmoitti minulle. Buuttasin. Ei auttanut. Rävelsin ja buuttasin uudestaan. Ei auttanut. Sweet. Laitoin kännykän käsilaukkuun ja tuijotin ikkunasta ulos. Duuniin päästyäni tsekkasin uusiksi, verkko oli taas löytynyt. Mikä lie glitch in the matrix.

Kaiken muun mukavan lisäksi bussimatkalla eilisillan chilit heräsivät eloon, ja ainakin muut tulisen ruuan ystävät voivat ehkä arvata, kuinka mukavat oltavat minulla oli bussissa. Hmm.

Toimistolla kyselin iPadin laturin perään. Minulla on iPad 2 (niiiin vanha!!!), eikähän mistään löytynyt kuin uusia mitäliesalamointeja ne nyt olikaan en uudet liittimet. Lopulta yhdestä laatikosta löytyi vanha i-johto. Vaan eipäs tämä vanha iPadi suostu ottamaan virtaa suoraan USB-porteista, eikä Nokian palikalla, vaan itkee i-palikan perään. Ei muuten mitään, mutta kun minun oli tarkoitus tänään testata yhtä työstämääni sivustoa (sisäverkossa) tabletilla. iPad pysyi pimeänä.

Nyt on perjantai-ilta, ja tytöt taas meillä <3 Viikonloppu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.