Reminder: Loma

Joskus siinä puolen päivän maissa iPadini ruudulle ilmestyi muistutus: Loma. Melkein tuntui synniltä ja häpeältä painaa Dismiss. En edes tiedä, miksi minulla oli lomastani muistutus päällä. Ehkä se oli omaa mustaa huumoriani lomaani merkitessäni, ehkä – paljon todennäköisemmin – se oli silkka unohdus. Ironista kyllä, tuo unohdus on hyvä muistutus siitä miten raskas (työ)kevät on ollut.

Aivojeni jokin osa tietää kyllä minun olevan lomalla, ihan ilman muistutuksia. Joku muu osa minussa, ikävä kyllä juuri se joka lähettää aivotkin vapaalle, ei meinaa muistaa millään. Toisaalta tiedostan kyllä, ettei huomenna tarvitse mennä töihin, ettei työmeilejä tarvitse lukea (active sync on jo poissa sekä puhelimesta että iPadistä), ettei työasioita tarvitse pohtia. Toisaalta, viime yönä näin unta SharePointista. Ja suunnittelen tekemistä viikonlopuille, vaikka olen vapaalla arkenakin.

Viime yönä sentään nukuin hyvin, vaihteeksi. Ehkä se oli se painostavan sään väistyminen kesken eilisen piha-päivällisen iskeneen ukkosen jälkeen. Tai ehkä unwinding on SharePoint-unista huolimatta hyvällä alulla jo. Neljä viikkoa vapaalla. Tänä kesänä kolme niistä Suomessa, ei yhtään Kreikassa, mutta yksi Las Palmasissa mutsin luona, ihan vain itsekseni reissussa tällä kertaa.

Täräytin perjantaina loman käyntiin iltapäivästä kun lähdin hakemaan esikoista ratsastusleiriltä. Olin siellä liian aikaisin, sillä leirikisojen piti ohjelman mukaan alkaa kahdelta, mutta aikataulu olikin myöhäistetty tunnilla. Kukaan vaan ei ollut kertonut minulle. “No, haittaakse kamalasti?” kysyi tytär tuskasteltuani asiaa vähän stressaantuneena. Relax! Ei, se ei oikeasti haitannut ollenkaan!

Kisat starttasivat aikanaan. Esikoinen ratsasti 50cm esteiden voittoon – kuulemma oli pakko ajaa hevosta vaan eteenpäin, koska muuten olisi helposti kieltänyt erikoisemmilla esteillä. Minä kuvasin menoa sydän kylmänä odottaen, että heppa pistää pakit juuri ennen estettä ja tyttö lentää kaaressa yli. “Ei se voinu pysähtyä, koska mä pakotin sen sellaiseen vauhtiin.” Hyvä hyvä, ja olihan se loistavan näköinen kierros ja voittokin tuli :) 70cm luokka eri hevosella ei tuonut voittoa, mutta hyvin meni silti :)

Haettiin tosikoisenkin isältään, kun ajettiin leiriltä kotiin. Ja saman tien alkoi murina ja ärinä ja pahantuulisuus, leiri-vieroitusoireita? Lomailen tämän viikon vain tuon vuoroin ihastuttavan, vuoroin vihastuttavan teinini ja peesailevan inbetweenerini kanssa, keskimmäinen on äidillään ja tulee meille taas perjantaina. Onneksi on tuo mies myös, perheen tasainen peruskallio <3

Eilinen päivä vietettiin lähinnä vain himassa. Teini nukkui vissiin 14 tuntia leiriväsymystään pois ja relasi loppupäivän sohvalla – suunnitelma oli alunperin lähteä kaverin luo, mutta kun housuongelma – tosikoinen jaksoi pomppia trampalla naapurintytön kanssa sen jälkeen kun komensin likat pois pleikalta. Me miehen kanssa käytiin ihan vaan ruokakaupoissa, muutoin sellaista relailua itselläkin. Ja illalla leffa.

Tänään, eilisen painostavan helteen ja illan ukkosten jälkeen, on ollut ihana aurinkoinen, mukavan kuuma päivä. Pakattiin alkuiltapäivästä autoon omalta pihalta salaattia, kesäkurpitsoita, munakoisoja, rucolaa, basilikaa, kevätsipuleita, ensimmäinen kypsä tomaatti, sekä fetalla täytettyjä kesäkurpitsan kukkia ja ajettiin siskoni luo lounasgrillaamaan.

Oli aivan huippua! Hyvää ruokaa, aurinkoa, hyvää seuraa, pieni aurinkoinen uudessa kahluualtaassaan, isotkin aurinkoisina pikkuisen serkun kanssa leikkimässä. Jälkkäriksi suklaalla ja maapähkinävoilla täytettyjä grillattuja banaaneja jä jäätelöä. Mitä sitä päivältään enempää voi toivoa?

Sieltä lähdettyämme käytiin vähän kävelemässä Arabianrannassa, siellä Voimalaitosmuseon ja Vanhankaupungin kosken ympäristössä. Teini pisti parastaan ja melkein onnistuikin pilaamaan koko kävelyretken marinallaan. Melkein. Siitäkin huolimatta, on hyvän päivän ilta. Eikä huomenna kännykkä herätä seitsemältä.

Aurinkotuolissa iPadin kanssa, lomalla

Sillä huomennahan se varsinaisesti alkaa, kuten kalenteri-reminderikin kertoo, neljän viikon L-O-M-A.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.