Elämä jatkuu

Elämä. Se ei pysähdy siihen, että yksi kuolee. Samalla sekunnilla, kun äiti veti viimeisen henkäyksensä, jossain joku toinen veti ensimmäisensä. Tulppaanit kukkivat, maailma rullaa radallaan ja kesä tulee, vaikka äitiä ei enää ole. Vaikka minulla, siskolla, äidin ystävillä ja kaikilla muillakin läheisillä on kova ikävä, elämä jatkuu.

Minä en osannut edes ajatella tarvitsevani sairaslomaa. Tai no, keskiviikkona oli saikulla ennestään, jonkun flunssapöpön kanssa joka oli vastuussa siitä, ettei ääneni palautunut laivareissun jälkeen. Mutta eilen ja tänään olin töissä, kurssinpidossa. Oli oikeastaan helpotus olla töissä. Joutua pakostakin ajattelemaan muuta.

Varasin jo keskiviikkoiltana lennot Las Palmasiin ja takaisin. Puolentoista viikon päästä lennetään sinne, siskoni ja minä. Elämämme varmasti vaikeimmalle matkalle. Äidin kotikaupunkiin, missä äiti ei hymyilevänä olekaan vastassa lentokentällä, vaan jossain siellä meitä odottaa vain uurnallinen äidin tuhkaa.

Olemme siskon kanssa olleet yhteydessä mutsin ystäviin Kanarialla. Heistä vain pari puhuu englantia, joten google translate on ollut kovassa käytössä. Tässähän oppii espanjaa ihan vahingossa, vaikka tiedänkin google translaten olevan parhaimmillaankin vajavainen, eikä hassuilta lauseilta voi välttyä, puolin ja toisin.

Eilen illalla minulla oli jatkuvasti tunne, että pitäisi soittaa mutsillle. Sitten muistin, etten voi. Äidin skypeen – joka vieläkin ainakin aiemmin tänään oli vihreänä, taisi läppäri asunnollaan olla päällä – ja puhelimeen ei enää vastaa kukaan. Tänä aamuna oli vaikea lähteä töihin, koko aamun vain itketti. Mutta kun aloitin shown, päivä rullasi omalla painollaan.

Tytöt tulivat meille tänään. Vaikka hekin ikävöivät maamoa omalla tavallaan, ja keskimmäisellä on omat juttunsa (jotka koskevat vähän meitäkin) – niinhän sitä sanotaaan että ei kahta ilman kolmatta ja kun sataa sataa kaatamalla – toivat he kuitenkin taas elämän äänet muuten niin hiljaiseen taloon.

Huomenna mennään Lintsille, sillä saatiin huomiseksi rannekkeet koko porukalle.

Kotona on harvinaisesti kukkia…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.