Pääsiäispörinöitä

Pääsiäsen pitkä viikonloppu on puolessa välissä. Koira torkkuu lopen uupuneena sohvalla. Poskiani kuumottaa päivän ulkoilujen jälkeen.

Meillä on melkein kesä. Vähän aurinko-biased lämpömittari näytti (auringon jo siirryttyä kulman taa) 22 astetta lämmintä, auton mittari oli ehkäpä vähän rehellisemmin +16 C. Tänään. Eilen ei ehkä ollut aivan yhtä lämmin, vaikka auringossa jo viihtyikin ilman rotsia. Ensi viikolle on luvattu jopa yhdeksäätoista astetta varjossa.

Eilen illalla tulivat tyttäret. Sitä ennen päivällä lähdettiin koiran kanssa Pitkäkoskelle ulkoilemaan. Sinne on kivalla säällä ihan kävelymatka (ts. viitisen kilsaa suuntaansa), mutta viime aikaisten säiden, etenkin tuulten, perusteella ei arvattu lähteä vielä sitä matkaa taivaltamaan, vaan pakattiin itsemme ja Meggie autoon. Pitkäkoskelle tultaessa todettiin, ettei oltu ainoita ;)

Käveltiin suoraan koirapuistoon. Meitä lähempänäkin on koirapuistot, mutta aika pienet, varjoisat ja mutaiset. Nuo Pitkäkosken koira-aitaukset ovat huisin paljon kivemmat. Mentiin pikkukoirien aitaukseen, päästettiin Meggie juoksentelemaan. Se oli kivaa, kunnes sinne tuli poikakoira, joka ei jättänyt Meggien peppua rauhaan. Ja heti perään toinen mokoma. Lähdettiin pois.

Käppäiltiin “twisted tree” -kuntoilupaikalle, ja siitä alas joenrantaan. Käveltiin joen vartta pitkin, sillan yli toiselle puolen ja jonkin matkan päästä toisen sillan yli ja takaisin päin. Haettiin autosta vähän vettä juotavaksi ja mentiin uudestaan koirapuistoon scouttaamaan tilanne. Poikakoirat olivat poissa, mutta tilalla oli lauma isoja koiria!

Vieressä on isoille koirille tarkoitettu aitaus, mutta nämä mammat olivat kolmen ison (isoin niistä saku, pari muuta hivenen pienempiä) koiran kanssa pienten aitauksessa. Melkein ei menty ollenkaan, mutta tuumattiin sitten, että mennään puiston toiselle puolen, ja katsotaan miten menee. Puiston keskiaukiolta löytyikin Meggien kaveriksi pikimusta kääpiö-snautseri, jonka kanssa juoksivat ja telmivät pitkät pätkät meidän nautiskellessa kevätauringosta.

Himaan palattuamme laitettiin Megsulle pitkä lieka entisestä lipputangon narusta, ja mentiin kaikki pihalle. Istuin aikani siemaillen Fresitaa ja tuijotellen lehtiä nurmikolla, ja lopulta tartuin haravaan. Haravoin sisulla koko pihan, vaikka loppumetreillä alkoikin energia loppua. Jaksoin silti vielä senkin päälle tehdä meille cole slawt, ja nautittiin kevään ensimmäinen illallinen pihalla <3 Grillattu possu ja itse tehty cole slaw <3

Tänään esikoinen starttasi tavalliseen lauantai-tapaansa tallille jo puoli kympiltä. Tosikoisen kampesin ylös puoli tuntia myöhemmin, keskimmäinen siinä vanassa. Tosikoinen lähti vaarin kanssa landelle päiväksi. Me jäljelle jääneet mies, keskimmäinen, koira ja minä pakkauduttiin autoon ja ajettiin Munccaan. Haetiin Munkkivuoren Fasulta jädet, ja suunnattiin Konnariin, tai mikä Munkinpuisto se nyt virallisesti onkaan ;)

Roudattiin kamamme puistoon ja leiriydyttiin kukkulan laelle. Aika kirjaimellisesti, sillä meillä oli mukana jopa teltta. Nii-in. Teltta. Miehen vanha viiden hengen teltta, jota ei ollut kasattu vuosiin. Laitettiin se pystyyn, vähän tuulettumaan, ja tsekattiin, että se vielä on kondiksessa. Jos vaikka kesällä äidyttäisiin telttailemaan!

Teltta oli okei. Keskimmäinen viihdytti itseään piirtelemällä teltassa, kunnes päätti alkaa opettaa Megsulle kepin noutamista. Meggie, sidottuna kahdeksan kilon kahvakuulaan pitkällä liekallaan, vahti kukkulaa ja haukkui kimeästi jokaista ohikulkenutta koiraa. Taisi olla harmissaan kun kukaan ei tullut moikkamaan. Käytiinhän me kiipeämässä narupyramidiinkin, joka on ollut puistossa teinivuosistani saakka ;)

Kotona sitten, kun olin hakenut esikoisenkin tallilta (tosikoinen on yhä vaarin kanssa), laitettiin taas grilli kuumaksi ja lankalauantain grillimakkarat tulille. Syötiin pihalla, vaikka tuossa pöydän ääressä hivenen tuuleekin. Tuulelta suojassa pärjäsi hyvin teepaidassa. Kesä tekee tuloaan <3

Huomenna on Ensimmäinen Pääsiäispäivä. Tai miten ikinä se kirjoitetaankaan. Esikoinen ja keskimmäinen saivat jo Kinderinsä, tosikoinen – no, mutusteli kuulemma Kinderiä siellä landella. Ehkäpä sitä voisi huomenna antaa taas halukkaiden maalata pääsiäismunia? Päästää taiteellisuudet valloilleen. Keskimmäiseltä jo sainkin paperille maalatun pääsiäispupun <3

Kyllä jo ramasee itseänikin. Kaikesta ulkoilusta huolimatta koira kaipasi ihan perinteiselle lenkillekin (ennen sohvalle tipahtamistaan), joten sekin tuli tehtyä. Parin-kolmen kilsan reipas lenkki tuolla ihanassa kevätilmassa. Jos vielä kolmisen tuntia jaksaisi, sitten pääsee nukkumaan. Minusta on joko tullut vanha, tai sitten olen vain väsyneempi yhä sen leikkauksen jäljiltä ;)

[Lisää pääsiäisen ajan kuvia Flickrissä]

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.