Voihan vetoketju!

Minulla on joku paha vetoketjukarma. Vetoketjut kenkkuilevat ja hajoilevat. Ei siinä mitään, jos takin kangas jää vetskarin väliin. Siitä selviää kyllä. Mutta kun ne hajoavat käsiin, tulee ongelmia.

Tänä aamuna vedin jalkaani yhdet lempisaappaistani. Sellaiset vuorittomat kevääseen ja syksyyn sopivat saappaat. Nämä saappaat:

Saappaat

Olin jo jonkin aikaa katsellut, että siitä nilkan kohdalta, missä saapas ja sitä myötä myös vetskari taipuu, oli vetskari kummassakin saappaassa alkanut vähän osoittaa periksiantamisen merkkejä. Tänään oikean jalan saappaan vetskari sanoi siinä kohdassa kaputt. Vedin luiskahti kokonaan irti. Ei sitä tuommoisissa enää takaisin saa. Tuskin kukaan vaihtaa saappaisiin vetskareita. Tai jos vaihtaakin, tulee varmaan halvemmaksi ostaa uudet saappaat. Pahka.

Mitä ihmettä minä oikein kirjoitan? Siis vanhojen hajoaminenhan on vain hyvä syy ostaa uudet kengät! Jospa sitten kesällä Las Palmasista, jos sinne selviydyn!

Ne vetoketjut. Tuo saapas ei ollut ensimmäinen hajonnut vetoketju. Pari talvea sitten ostin itselleni valkoisen untuvatakin. Tuon:

Untsi1

Pari kuukautta vain, ja sen vetskari meni rikki. Silloin se korjattiin, myyjäliike as in Seppälä hoiti sen yleisen tuotetakuun puitteissa vähintään mallikkaasti. Vuosi sitten keväällä se vetoketju kuitenkin alkoi ryppyillä uudestaan, vähän eri tavalla. Se ei enää suostunut ketjuttumaan kunnolla, vaan pullisteli ja aukeili. Mietin viime syksynä, koittaisinko vaihdattaa vetskarin, vai käyttäisinkö sitä syynä uuden takin hankintaan. Vaikka kyseessä oli silloinen lempitakkini.

Päädyin siihen helpompaan: ostin joulun aikaan uuden valkoisen untsin, tämän:

Untsi2

 

Tuo rotsi on nyt siis reilut kolme kuukautta vanha. Ja siitä on vetoketju rikki. Sen hampaat menevät vinkuraan, estäen vetoketjua menemästä kiinni, vaikka olisin kuinka varovainen. Edellisestä jotain oppineena – i.e. että Suomessa on tuo 6kk yleinen myyjän vastuu tuotetakuu – otin takin kainaloon ja menin Itikseen, mistä Fashion Outletistä olin ostanut sen joulukuussa. Fashion Outletia vaan ei enää ollutkaan! Sen pituinen se myyjän vastuu tämän takin osalta!

Pidän takista. Maksoin siitä monta euroa. Syksyn tullen vaihdatan siihen vetskarin, oli miten oli. Mutta kertokaa minulle. Is it just me, vai eikö enää tehdä kestäviä vetoketjujakaan?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.