Hyinen lähtö

Tänä aamuna mittari näytti nollaa. Sisälämpötila oli jälleen tippunut yhdeksääntoista. Palelin. Auton ikkunat olivat jääriitteesä. Vedin päälleni puolikelitakin aiotun nahkarotsin sijaan. Etsin fleecevuoratut sormikkaani laatikosta, johon olin ne jo toiveikkaana työntänyt. Astuin ulos hyiseen ilmaan lämmin kahvimuki kädessäni, starttasin auton ja aloin raapia ikkunoita. On psykologisesti haitallista, että kun keväällä kerran on jo lämmennyt, tuleekin taas kylmä. Edes aurinko ei paista tänään. Karkasi mokoma jonnekin Hollantiin tai jotain.

Lähtö oli muutenkin normaalia aikaisempi ja nopeampi, mistä kielii se mukaan lähtenyt kahvimuki. Kello oli 7:40 kun kamoineni koitin päästä ovesta ulos. 7:45 kurvasin pihasta matkaan. Aivan aikataulussa. Ei minun asettamassani, vaan asiakkaan asettamassa. Suuntasin pitkästä aikaa autolla stadiin. Bussilta olisi ollut niin pitkä kävelymatka ja olisi pitänyt lähteä vielä 15-20min. aikaisemmin. Minua väsyttää aamuisin. Armottomasti. Joten auto se oli. Englantia suomeksi, sori.

Torstaiaamun ruuhka oli oletettua vähäisempi ja parkkipaikka löytyi helposti (sitä en tosin epäillytkään, tiesin ennestään parkkitilanteen kohteessani olevan ok), joten olin perillä parikymmentä minuuttia etuajassa. Sormet kohmeessa sähelsin uusimman puhelin-appini InstaWeatherin kimpussa, yrittäen ottaa valokuvaa Kauppatorista ja lähestyvästä Suomenlinnan lautasta. Kädet tärisivät niin että uskoin kuvan tärähtävän pahasti, mutta onnistuin kuin onnistuinkin kuvassani. Otin vielä toisenkin otoksen, mutta sen pituinen se. Kännykkä taskuun ja käsineet käteen.

Nyt olen taas kotona, palelen vieläkin. Tuntuu, että se on korvien välissä. Olen vilukissa muutenkin, mutta vaikka talvella on paljon kylmempi kuin nyt, en minä näin pahasti palele! Varsinkaan sisällä, missä on kuitenkin sen parikymmentä astetta taas. Minulla on huopa ympärilläni ja villikset jalassa, mutta sormet on jäässä ja hytisen. Enkä ole kuumeessa tai muutenkaan kipeä. Minun vain on kylmä. Henkisesti.

Väittää että 6 astetta! Pyh, more like -1C...
Väittää että 6 astetta! Pyh, more like -1C...

Aurinko aurinko, tule takaisin! Kaipaan lämpöä! Mutta ei se auta. Untsi päälle ja koiran kanssa lenkille!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.