Pieniä joulu-askeleita

Joulu on jännä juttu. Sen tietää lähestyvän, mutta silti sen läheisyys yllättää (ainakin minut) joka vuosi. Enkä meidän perheessä ilmeisestikään ole ainoa, sillä vaikka tyttäret kovasti valmistautuvat koulun ja harrastusten joulujuhliin, käytiin meillä silti eilen illalla (vähän ennen nukkumaanmenoaikaa) tällainen keskustelu:

Tytöt: “Voitasko tehdä taas niitä nakkirullia?”
Minä: “Tehdään sitten joulun aikaan. Tänä iltana ei ehdi enää ja huomennahan taas vaihdatte paikkaa.”
Tytöt: “Vasta joulun aikaan!”
Minä: “Joulunaika on kun te seuraavan kerran olette meillä! Viikon päästä.”
Tytöt: “Onko?! Jo?!”

Jep, jo. Esikoinen puuhaa kovasti joululahjojen hankintaa, samoin keskimmäinen. Minä en ole vielä ostanut ensimmäistäkään joululahjaa kellekään. Tytärten joululahjatoiveet on muuttuneet massiivisista lelutoivelistoista muotoon “meikkejä, karkkia, rahaa, oma läppäri tai iPad” ja ehkä jatkona joku kirjatoive ja jotain. Taitaa paketista heille löytyä se kirjatoive-tai-jotain… Kunhan vaan pääsen joskus Jumboon asti ostamaan sen jotain.

Viime sunnuntaina tehtiin kotona sen verran jouluisia asioita, että ripustin kuistille jouluvalot, joista noin puolet oli tietenkin pimeenä. Kaupoista äkkiseltään vilkaistuna löytyi vain niitä valoverhoja ja lediputkia ja whatnot minun makuuni aivan liian, en oikein tiedä mitä, mutta liian jotain. En tykkää. Joten puoliksi toimivilla valoilla mennään. Tulee kai se joulu siltikin, vaikka puolet jouluvaloista olisi pimeenä?

Sunnuntaina tytöt myös paistoivat niitä piparkakkuja. Ei lentänyt korkokenkäajatus, vaan yksimielisesti päättivät tehdä perinteisen piparkakkutalon ja ihan tavallisia pipareita lisäksi. Hoitivatkin koko homman ihan keskenään! Esikoinen toimi paistomestarina ja pakko myöntää, että selvisi jobista äitiään paremmin – yksikään pellillinen ei palanut. Talon ja muiden pipareiden koristeluun (ja kokoamiseen) upposi neljä tuubia sokerikuorrutetta ja säkillinen karkkia :D

Image

Jos kohta sisällä tuo piparkakkutalo onkin ainoa about jouluinen asia (jos ei lasketa glögiä ja satunnaisia joulutorttuja iltojen ilona), ulkona ainakin näyttää jo jouluiselta. On lunta (ja paljon!) ja pimeetä. Tuo lumen määrä on jotain aivan käsittämätöntä! Melkein joka päivä on satanut 10-20cm lisää. Jotenkin se pakkautuu niin ettei sitä vielä silti metriä ole, mutta on sitä saanut pihatieltä kolata melkein päivittäin tuon verran. Tuleepahan valkoinen joulu, luultavasti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.