Vuodet vierii

Muistan joskus silloin kaaauan sitten tosikoista odottaessani laskeskelleeni mielessäni vuosia eteenpäin, tyyliin “jonain päivänä kun juttelen ihmisten kanssa, voin sanoa, että minulla on.. 2 ja 5 -vuotiaat tyttäret / ekaluokkalainen ja neljäsluokkalainen” ja niin edelleen. Nyt ollaan tuosta jo ohi. Tosikoinen täyttää maanantaina yhdeksän. Aika uskomatonta. Tiedän, päivittelen lasteni ikää joka synttäreillä ja jokaisen uuden kouluvuoden alkaessa. Mutta eikös niin tee vähän yksi jos toinenkin äiti?

Joka vuosi tässä vaiheessa muistan senkin, miten silloin huhtikuun toinen päivä, 2003, taivaalta tulla tuprutti lunta, kun katselin ulos Kättärin ikkunasta muutaman tunnin ikäinen tuhisija kainalossani. Tänä vuonna kevät on melkolailla samassa jamassa kuin silloin yhdeksän vuotta sitten. Kevät ja kesä tulivat silloinkin, kaipa ne tulevat vielä tänäkin vuonna, niin epätoivoiselta kuin tuo ulkoilmatila nyt vaikuttaakin, vaikka tälle päivälle povatulta lumimyräkältä vältyttiinkin.

Prinsessajutut alkavat olla melkoisen ohi jo tokaluokkalaiseltani, vaikka ne satunnaisesti vielä esiin pompahtavatkin leffoina ja leikkeinä. Mutta ei prinsessakakkuja eikä prinsessalautasia, ei edes prinsessamekkoa näillä synttäreillä. Sen sijaan typy pukeutui puolihihaiseen trendipaitaan ja polvista risoihin farkkuihin ja sipaisi synttärilahjaksi saamiaan meikkejä kevyesti silmiinsä. Ja taiteiltiin yhdessä ihanien isojen tyttärieni kanssa kaksi kakkua Angry Birds -teemalla, milläs muullakaan – juttu, joka tuntuu yhdistävän isot ja pienet ja pojat ja tytöt.

Synttäreitä vietettiin eilen laajennetun uusperheen voimin ❤ oli vaaria vaimoineen, isoisoäitiä, serkkuja vanhempineen ja poikakavereineen, tätiä ja tietenkin minun miesystäväni tyttärineen. Johan sitä oli siinäkin minun pienehkössä olohuoneessani! Ainiin, ja tietenkin siskoni vielä syntymätön vauva ❤ Ehdottomasti läsnä myös!

Tänään meillä on leffailta. Myönnän, en itse ole 100-prosenttisesti läsnä, vaikka leffa onkin K11. Mutta istun tässä nojatuolissa, tyttöjen nököttäessä sohvalla katsomassa Pirates of the Caribbean – The Dead Man’s Chestiä, vilkuillen syrjäsilmällä ja osallistuen leffakommentointiin tarvittaessa. En ehkä erityisemmin itse välitä a) ko. leffasarjasta (tai edes koko genrestä) enkä b) edes Johnny Deppistä mitenkään erityisemmin, mutta kyllä tämä Barbie-leffat voittaa. Niitäkin toki tytöt vieläkin välillä katsoo, tai tosikoinen ainakin, mutta enää harvemmin.

Vuodet vierii, tyttäret kasvaa. Meidän kolmikko on nyt 9,10 ja 11. Syksyyn asti, jolloin kaksi vanhinta saa vuoden lisää ikäänsä. Minä en tunnusta vanhenevani – tiedän, sanon tämänkin joka kerta tätä samaista asiaa päivitellessäni 😀 Mutta myönnettävä se on, että ensimmäisen kerran elämässäni en halua täyttää oikeaa ikääni seuraavana synttärinä. 36 on kiva ikä, kun taas kesäkuussa häämöttävä 37 on jo pelottava mörkö, aivan liian lähellä neljääkymppiä! Olenkohan ikäkriisin partaalla?

One thought on “Vuodet vierii

  1. Minä taas odotan innolla nelikymppisiä. Olen suunnitellut jo poari vuotta, koska niihinhän on tosiaan aikaa enää se 3 vuotta 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.