Joulu joutui jo, lumia mukanaan

Vain valkeata joulua… No ei, kyllä tuo Lumia on yhtä musta kuin tuo maakin, ja jouluunkin on vielä aikaa kuukauden päivät. Mutta minulla on olo kuin pikkulapsella jouluaattona. Sain tänään Nokian Lumia 800:n, hienon uuden Windows-puhelimen :) Se ON magee! Ei tuo entinen Desirenikään hullumpi ollut, paitsi viimeiset viikot, kun alkoi pätkiä, katkoa, temppuilla, ja lakkasipa synkronoimasta gmailejanikin, sun muuta. Kävi jo hermoille.

Tämä aikainen jouluni tosin alkoi jo eilen, ennen Lumiaa. Eilen aamulla luin ensimmäiseksi (Tabiltani) mailin, jossa Amazon.co.uk kiitti minua tilauksestani heidän offer-viikollaan, sain kahden punnan alennuskoodin. Eihän se iso summa ole, mutta onhan se aina hauska saada vaikka jotain pientäkin. Vähän myöhemmin tuli kännykkääni tekstiviesti, jossa Welho kiitteli asiakkuudesta ja ilmoitti että viestissä olevalla koodilla saan kolme ilmaista lottoriviä. Se voisi parhaassa tapauksessa olla vaikka ihan paljonkin!

Muutama tunti myöhemmin sain sähköpostiini lentoliput Pariisiin (ja toki takaisinkin) itselleni ja miesystävälleni. Tämä oli tosin jo odotettavissakin, sillä firman pikkujouluja on toki puuhattu jo muutama päivä. Silti asian konkretisoituminen lentolippujen ja hotelli-infojen sun muiden muodossa aiheutti pienen euforiahetken päivään. Me oikeesti mennään Pariisiin viikonloppupyrähdykselle parin viikon päästä! En olekaan siellä(kään) ollut aiemmin. Kuten en Amsterdamissakaan, minne suunnitellaan talvilomareissua miehen kanssa.

Tänään tuossa kesken kotona viettämäni työpäivän bongasin facebookista toisen pomoni status-päivityksen: “Kas, Nokia Lumia 800 saapui. Sanna, kelpaisko se sulle? ;)”. Oli siitä jo puhuttu, että kunhan Lumia tulee, saisin sen käyttööni firman pilottikäyttäjänä. Lumia saapui Saksasta – on se sitten jännä, että ulkomailta asti pitää tilata, vaikka ne tehdään tuossa Salossa… “Se on sitä ilmastonmuutosta, että pitää tilata lumia saksasta asti” (tai jotain tuohon suuntaan) kommentoi joku kaverini vastaavaa “Lumia saapui” -statushehkutusta. Niinpä.

Enivei, sovinpa siinä sitten samantien sen toisen pomoni kanssa, että tavataan Itiksessä, käydään hakemassa minulle microsim ElisaShopitista, niin saan Lumiani saman tien käyttöön. Nainen tiskin takana hihkui “onko sulla tosiaan jo Lumia! vau”, mutta jäi toiseksi kolleegalleen, joka vähän myöhemmin datayhteysongelmiani selvitellessään esittäytyi Lumialleni, pyyhki heti rasvaiseksi hipeltämäni näytön puhtaaksi, ja kiitti siitä että oli saanut kokeilla tuota uutuutta (kiitos noiden datapulmieni, jotka myyjä myös hyvän n9-kokemuksen ansiosta osasi ratkaista – vink vink: asettakaa lokaatio oikeaksi niin alkaa datakin liikkua).

Kotimatkalla poikkesin ärrälle hakemaan lottorivini ja nauratin ärrän tätiä kysymällä, miten se homma oikein toimii, kun en ole eläissäni aiemmin lotonnut kuin kerran 90-luvun puolivälin tietämillä – tarkoittaen siis tietenkin, että näenkö voittorivit jostain muualtakin kuin telkusta, tai siis vielä täsmällisemmin pitääkö minun kävellä lapun kanssa ärrälle vai näenkö numerot netistä arvonnan jälkeen. Kuulemma näen.

Tässä se onkin sitten ilta vierähtänyt Lumiaa konfatessa. Nyt toimii viestit feseen, meseen, twitteriin, linkediniin ja toistepäin. Ja gmailit ja outlook-mailit. Ja musaa laitteesta löytyy melkein 800 biisiä. Ja aloitusnäytön taustalla on söpö mustavalkoisen pupun naama. Kokeilinpa suojata puhelimeni paketissa mukana tulleella silikonikuorellakin, mutta jotenkin mokoma kondomi pilaa sleekin puhelimen ilmeen, vaikka onkin melkein huomaamaton lisuke. Melkein.

Kummankin tyttären ensimmäinen kysymys uuden puhelimeni nähtyään oli: “Saanks mä ton sun vanhan?!” Tsorkke, niin vanha kuin tämä uusikin on firman omaisuutta, eli ei, et saa.” Onneksi onkin. En olisi ollenkaan valmis siihen kolmanteen maailmasotaan, joka olisi varppina syttynyt, jos olisin vanhan kännyni antanut toiselle tyttäristä! Ei, minun vanha kännyni menee huoltoon ja varakännykäksi. Ja pitäisi muuten taas viedä tosikoisenkin känny huoltoon – se jumittelee vieläkin :/

[jälk. huom. Itseni ja toheltamiseni tuntien vedin kortsun puhelimen päälle sittenkin. Ja sitten vähän myöhemmin otin sen taas pois, kun huomasin että siinähän on salama-aukko väärässä kohti, eli salamavalo jää koteloon piiloon. Lienee N9:n kotelo oikeesti? No, se siitä sitten!]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.