Halloween-ennakko

For the record, en pidä kaupallisista juhlista. Enkä juhlien kaupallistamisesta. Ja turhin kaikista on Halloween. Joululla ja pääsiäisellä on sentään sisältö ja perinteet Suomessa. Ystävänpäivässä (don’t get me started…) on olevinaan joku ystävä-juju (don’t get me started!), mutta senkin keksi posti tuoda tänne joskus kasarilla lisätäkseen korttien ja postimerrkkien myyntiä, ehkäpä pääsiäiskorttiperinteen hiipuessa? Mutta Halloween?

Kuinkahan moni jenkkikään tietää miksi sitä oikeasti vietetään? Suomessa pyhäinpäivällä on viettotapansa, ainakin vanhempi polvi kai vieläkin käy silloin haudoilla. Mutta Halloween ei edes yritä Suomessa olla pyhäinpäivän viettoa, vaan Halloween, muka-cooli jenkkijuhla, jolla saadaan kaupoille lisää tuottoa turhaakin turhemman krääsämyynnin muodossa. Torstai-iltana BR-lelukaupassa sain huvittuneita katseita ja vähän komppaustakin, kun nostin kädet pystyyn tosikoisen uusi Halloween-puku toisessa kädessä ja parkaisin: “I hate this!”

Ostin siis tosikoiselle torstaina ja esikoisellekin perjantaina taas uuden Halloween-puvun. Yksi puku maksaa 20-40euroa ja on melko kertakäyttökamaa. Pari kertaa päällä jossain koulun Halloween-diskossa (miksi, oi, miksi, pitää koulujenkin osallistua tähän hömppään?!)  ja kavereiden Halloween-bileissä. Ja muistanpa viime vuonna, kuinka esikoisen piti saada olla koneella tiettyyn aikaan Halloweenina, jotta sai osallistuttua GoSu-kaverin järkkäämiin virtuaalibileisiinkin! Niihin neiti sentään osti puvun itse tienaamillaan GoSu-rahoilla ;)

Juu, ärsyttää. Kohta lapset alkaa tietty Trick or treatata täälläkin, kun BR-leluissa oli nyt niitä muovisia kurpista- ja pääkallo-bucketteja kyseistä aktiviteettia varten… Tietenkin jos olisin ollut kaukaa viisas, olisin ostanut lapsille Halloween-puvut ja hiusvärit ja meikit jenkeistä luultavasti melkoisesti halvemmalla, mutta rehellisesti sanoen, vaikka Halloween olikin siellä jo kaikkialla, en tullut edes ajatelleeksi, että niinhän ne taas tarvii mokomat puvut ja muut romppeet…

Muutoin tuosta pahuksen kaupallisuudesta, kuukausi siis vaihtui minun ollessani jenkeissä, ja ensimmäinen mitä huomasin, kun reissun jälkeen kävin Prismassa ruokaa hakemassa, oli että joulukarkit ja -kalenterit ja muu krääsä oli jo ilmaantunut kauppoihin! Lokakuun alussako ne jo tulevat? Miksi tuntuu joka vuosi siltä kuin ne tulisivat sinne aiemmin? Minulle kun riittäisi joulunkin osalta rauhallinen yhdessäolo rakkaiden kanssa, hyvää (joulu)ruokaa pöytään ja pari kynttilää palamaan. Ja lapsille se joulukuusi. Okei, siitä tykkään kyllä itsekin.

Valitettava tosiasiahan se on, joulukrääsän kera tai ilman, että talvihan se on kovasti tulossa. Olkoonkin että tänään näyttää taas mukavasti olevan kymmenkunta astetta lämmintä ulkona, mutta viime viikolla jo oli auton ikkunat kevyessä jäässä joku aamu, niin että piti ihan kaivaa sisälämppäri ja skraba sun muut takaluukun lokerosta esiin ja viritellä lämppäri ja ajastaa tolppa. Minkä kyllä vähän feilasin, kun muistin systeemin väärin, mutta olihan se auto silti lämmin aamulla, olipa vaan lakannut lämmittämästä jo pari tuntia ennenkuin lähdin liikkeelle.

Syksyn ja talven ehkä ainoa hyvä puoli, jonka pystyn keksimään, on pimeät illat joiden ratoksi on mukava poltella kynttilöitä ja siemailla punaviiniä lukien kirjaa (Tabilta Kindlellä tietty, paperisiin en palaa :) ) tai rakkaan kainalossa sohvalla, ihan muuten vaan tai vaikka katsoen leffaa (jonka voi vaikka vuokrata iTunesista :) ).

Näin vierähti eilinen rattoisasti :) Ensin lueskelin kirjaa, ja kun miesystävä tuli meille, katseltiin valokuvia iPadistaan samalla kun asentelin iTunesia ja QuickTimea telkkariin liitettyyn miniläppäriini (koska miesystävällä ei ollutkaan mukana HDMI-iPad liitintä, ja AppleTV:tä minulla ei ole), minkä jälkeen vuokrattiin leffa ja katsottiin se. Tekniikka on sitten ihmeellistä :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.