Adios, Gran Canaria, y gracias!

Kotimatkalla jo. Las Palmasin lentokenttä on huomattavasti paremmin kahvilavarusteltu kuin Hki-Vantaa, jossa viimeinenkin sivistyneen kahvimaailman ripe on poistunut Robert’sin hävittyä kentältä. En tullessa saanut siis edes aamulattea kentällä! Onneksi loppumatka kanarialle sujui kuitenkin suunnitelmien mukaan 😉 Ja tässä paluulentokoneessa on ilahduttavasti tällä kertaa Metro-lehti eikä Iltistä. Kone on iso airbus kuten tullessakin ja ja tytöt odottavat jo malttamattomina että saavat viihde-paketin, vaikkei kone ole vielä edes lähtenyt rullaamaan 😀

12 päivää tai silleen on kuluneet todella nopeasti! Viikonloppuna ehti hetken olla jopa koti-ikävä – se välillä vaan iskee. Nyt oli kuitenkin vähän jo haikea taas lähteä auringosta ja lämmöstä kohti kylmää koto-Suomea. Vaikkakin sinnekin on kuulemma maaliskuu tuonut kevään tullessaan. Ihanaa, kohta sielläkin on kesä!

Taivas on tässä Las Palmasin kentän yllä pilvinen ja sää tuulinen. Sellainen se on tainnut tässä saaren pohjois-osassa ollut pitkin aikaa muutenkin. Kuten mutsin Las Palmasissa asuva kaveri sanoo, Las Palmasissa on aina pilvistä ja rumaa. Eipä me siellä viitsitty tällä kertaa käydä edes. Lähimmäs tultiin kun käytiin vähän shoppaamassa Las Terrazasissa siinä laitamilla, ja eilen kun ajettiin sen ohi saaren pohjoisen vuoriston kaupunkeja katselemaan. Ne on paljon isompia kuin etelän ja ihan sisäosien kylät joita ajeltiin vuoristossa katselemassa lauantaina, mutta ilmastoltaan paljon kylmempiä vaikkei matkassa eroa juuri olekaan, maksimissaankin linnuntietä satakunta kilsaa tai jotain.

Meillä etelässä olikin koko loman ajan aivan ihana auringonpaiste ja todella lämmintä, joinain päivinä melkein kuuma, 26 astetta varjossakin. Aika paljon aikaa vietettiin ihan mutsin rakennuskompleksin päällä olevalla uima-altaalla. Pari kertaa kävin tyttöjen kanssa Curan Playalla ihmettelemässä Atlantin aaltoja. Tytöt ei nyt ihan uineet, mutta kahlasivat ja hyppivät aaltoihin ja kelluivat niiden mukana. Aaltoja ihmeteltiin myös itärannikon kylissa Arinagassa (mistä löytyi joulupukki kalaravintolassa istuskelemasta) ja Pozo Izquierdossa, missä lainelautailijat pistivät parastaan hurjassa tuulessa. Ja minä kävelin eilen Puerto Ricosta Curaan, välillä rantakallioilla hyppien, kallioihin lyöviä aaltoja kuvaten. Meri on vaan niin mahtava!

Alkureissusta, etenkin silloin kun siskonikin oli mutsin luona käymässä muutaman päivän, käytiin aika paljon shoppailemassa. Las Terrazasin lisäksi käytiin Arguineguinin uudessa ostoskeskuksessa ja Vecindariossa Atlanticossa sekä tietty jotain ostoksia tuli tehtyä myös Puerto Ricon ostarilla missä käytiin syömässä tokana iltana, sekä Inglesin kiinalaisissa puodeissa kun syötiin siellä japanilaisessa ravintolassa ensin vatsat piukeiksi kaikenlaista ihanaa japanilaista ruokaa, mm. tempura-sushia. Miksei sitä saa Suomen japanilaisista ravintoloista?!

Niin, shoppailusaldo on tältä reissulta hyvin erilainen kuin edellisiltä, joilta kotiin tuotiin lähinnä paahtoleipää sin corteza (on sitä nytkin mukana paketti) ja jotain suklaatäytteisiä pullahöttöjä ja jos nyt jotain huivilippistä ja sellaista oli tullut Puerto Ricosta ostettua niin hyvä. Nyt tytöistä on tullut *tyttöjä* ja kotiin tulee 13 paria kenkiä, kolme käsilaukkua, muutama mekko ja hame ja shortsit, muutama pusero, parit bikinit, korviksia ja muita koruja, kynsilakkoja… Ja tietty mun viinit sun muut ja tuliaiset miesystävälle ja lasten tuliaiset isälleen ja vähän jotain salsa rosaa, aliolia, salamia yms. itsellekin. Kyllä on matkalukut ja käsimatkatavarat pinkeinä!

Jaha, vihdoin ilmassa. Lentokoneessa havaittiin viime hetkellä tasapainotuksessa vikaa… Ehkä kaikki meidän laukut oli pakattu koneen samalle puolelle 😉

Oli ihana loma, oli ihana nähdä mutsia puolentoista vuoden tauon jälkeen, oli ihana aurinko! Gran Canaria on todella kaunis paikka kun ei jumita turistirannoilla! Adios, seuraavaan kertaan!

One thought on “Adios, Gran Canaria, y gracias!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.