Joulutilinpäätös

Vuodenvaihde lähestyy. Tuo hetki jona aina vielä kerran käännän katseeni kuluneeseen vuoteen ja pysähdyn pohtimaan, mitä se elämääni toikaan. Tänä vuonna tuo vuoden tilinpäätös onkin melkoinen. Kuluneen vuoden aikana elämässäni on mennyt uusiksi kaikki paitsi lapset. Ja sisko ja vanhemmat ja niin eespäin, tietty. Ei siis liene ihme, että muutenkin tyypillisesti emotionaalinen joulunaika on tänä vuonna melko, no, herkkää aikaa.

Viime vuonna juuri joulun alla tehtiin ex-miehen kanssa se eropäätös. Joulun ajan kannoin päätöstä vielä sisälläni hiljaa, kertomatta siitä vielä muille kuin aivan lähimmille ystäville. Lapset saivat kuulla siitä joulunpyhien jälkeen. Nyt on käsillä ensimmäinen joulu oikeasti eron jälkeen. Aika hyvin me kaikki tsempataan, lapsetkin, vaikka tiedän ettei tämä joulu ole ihan helppo meille kellekään.

Paistoin itselleni pienen kinkun ja nyt en tiedäkään, mitä sillä teen. Jouluaaton ateria saadaan isäni luona, kaipaako sitä kinkkua sen jälkeen? Minä kaipasin siitä lähinnä sitä ensimmäistä siivua. No, saahan siitä aina lapsille jotain ruokaa jos ei tule muuten syötyä. Tuntuu että syönkin nykyään kotona niin vähän mitään, että omat viikot pärjäilen sillä mitä lapsiviikoilta jää kaappiin. Voikkarin työpäivän jälkeen, ja siinä se.

Tuotiin tänään tyttöjen kanssa tänne pieni kuusi. Se on jotain, mitä vaan halusin jouluksi kotiini. Tyttäret ja kuusen. Alettiin koristella sitä, kun huomasin, ettei minulla olekaan tähteä sen latvaan. Tätä tämä on, viime keväänä jaettiin tavarat, silloin tuntui ettei oikein mitään kaivannut mukaan, mutta aina silloin sun tällöin yhä huomaa jotain minkä on jättänyt exän hoteisiin, mitä sittenkin kaipaisi. Kuten kuusen tähden tai Mamban joululevyn, jonka sitten sainkin itselleni, minun cd:ni kun se on. Onneksi on hyvät välit exän kanssa.

Niin, kuusen latvaan laitettiin tyttöjen kanssa sitten enkeli, sillä en suin surmin enää halunnut lähteä kauppoihin tähteä ostamaan. Se on siinä ihan kiva, vähän erilainen. Se on meidän kuusi. Oikeastaan siinä on aika paljon enkeleitä. Ja olkikoristeita, puisia koristeita, tyttöjen tekemiä koristeita. Olin aika kranttu noiden kuusenkoristeiden suhteen, yhtään tiimaripalloa ei minun kotiini eksynyt. Pari muuta palloa joukossa on kyllä.

Tänään olen tehnyt vielä vähän töitä, haikeillut vähän ihan vaan koska tämä joulu tekee haikeaksi, valmistellut tyttöjen kanssa joulua ja hymyillyt pienen kyynelverhon läpi heille kun paketoivat isälleen lahjoja. Ei, en kadu eroa, mutta kyllä perheen hajoaminen sattuu silti, erityisesti jouluna, ja erityisesti lasten vuoksi. Ja tyttöjen mentyä nukkumaan olen kuunnellut joululauluja ja paketoinut tyttöjen lahjoja.

Niin tai näin, tämä joulu on silti paljon edellistä parempi. Ja sitä-edellistä. Oikeastaan haikeudesta huolimatta aika hyvä joulu. Ainakin minulle. Toivottavasti tämä on sitä lapsillekin, kaikesta huolimatta.

3 thoughts on “Joulutilinpäätös

  1. Aika negatiivissävyisesti tämä kuluva vuosi meni, mutta jos tuleva onnen tuo tai edes tyytyväisyyden! Hauskaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011! tv. Teija

  2. Tepu, toivottavasti ensi vuosi on tätä parempi, kummallakin :) eihän tämä kulunut vuosi niin järin ruusuinen ollut itsellänikään tosiaan, mutta kivun kautta voittoon, nyt voin sanoa olevani koko lailla siinä missä haluankin olla, menneisyyteni kannalta. tulevaisuutta jännityksellä odottaen ;)

    Elina, kiitos :) Siunattua ensi vuotta teille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.