Uusissa sfääreissä

Tuossa pöydällä nököttää abouts kolme kertaa kännykkäni kokoinen Samsung Galaxy Tab imemässä itseensä WLIIAn viidettä kautta. Kosketusnäytöllinen kiva vempele, jolla voisi soittaakin, jos iskisi sim-kortin sisään, mutta ennen kaikkea minulle (taas uusi :P ) laite, jolla pääsen näpsästi nettiin, wlanin kautta, ja jolla voi vaikka jossain reissussa katsoa vaikkapa sitä WLIIAa tai lukea eBookia. Tosin ainoat eBookit laitteessa juuri nyt on työaiheisia. Asennetta ;)

Eihän näitä koneita tässä minun taloudessani vielä tarpeeksi ollutkaan… Keskenäni täällä ja tietokoneita on kolme. Tämä normaalikokoinen punainen läppäri (jota lapset käyttää omiin surffailuihinsa ja pelailuihinsa), työläppäri (joka vapaa-ajalla koittaa pysyä repussa) ja pinkki mini-läppäri (jolle on oma outo paikkansa talouteni kone-ekosysteemissä). Tuo pleikka-kolmonenkin on nettiin kytketty wlanin kautta, joten kai silläkin voisi surffata? Sitä ei ole tullut testattua.

Lisäksi nettiin täällä pääsee kännykälläni. Ja se on monesti nopeampaa ja vaivattomampaa kuin availla näitä pc:itä. Tämä normi-läppärini tosin on ihan vikkelä vehje, mutta silti. Olen huomannut aika usein tekeväni naamakirja- ja meilitsekkauksia tai nopeita google-hakuja kännykällä koneen sijaan, etenkin jos lapset ovat tällä normi-koneellani. Se mini-pinkki on melko hidas nousemaan, etenkin kun se on niin paljon kiinni, että hakee ziljoona päivitystä aina ensi töikseen.

Tästäpä se rako tuolle Galaxy Tabille syntyikin siis. Halusin jotain kännykkämäistä vikkelyydessään ja näppäryydessään lähinnä nopsakkaa nettikäyttöä varten. Jotain missä on isompi kosketusnäyttö kuin kändessä, mutta joka on kuitenkin vielä kätsyn pieni. Rehellisesti sanoen iPad ajatuksena ei houkuttanut iTunes-kytkyineen ja muutenkaan omppuna, Galaxy Tabissa taas on sama Android kuin kännyssäni. Ja aivan, se oli helppo ottaa käyttöön :)

On se kiva :) Olen tässä pitkin iltaa asennellut sinne Market Placesta softaa – on feset ja tweetdeckit ja wordpressikin niin että voin vaikka kirjoitella blogiakin sillä. Vaikkei se näppis nyt ehkä ole mielekkäin mahdollinen sitten kuitenkaan pitempään kirjoittamiseen. Mutta olenhan minä kännylläkin niitä tekstejä naputellut välillä… Google Mapsikin laitteesta löytyy, joten reissussa se toimii vähän isompiruutuisena navigaattorinakin mukavasti, kännyn sijaan :)

Sen verran tässä illalla tuli taukoa Tabilla leikkimiseen, että kävin välillä vähän toisissakin uusissa sfääreissä, tangolla keikkumassa Pole4Fitissä Poletech-tunnilla. Pyörimässä tangon ympäri eri tavoin ja “seisomassa” ja istumasa tangolla oikein ja väärin päin. Se oli tavallaan kivaa, mutta sitä nyt pitää vähän vielä makustella. En ole ollenkaan varma, että siitä tulee minulle uutta lajia, vaikka odotukset sen suhteen olikin melko korkealla.

Teknisesti se ei ole minulle liian haasteellista, päin vastoin, ainakaan tuo perustekniikka ei edes kunnolla haastanut ja tunti tuntui suorastaan liian hidastempoiselta, joten pomppasin puolessa välissä tuntia ei-ekakertalaisten kelkkaan ja lopputunti tuntui siten jo vähän mielekkäämmältä. Joskin vähän yksitoikkoiselta. Ja ihoon oikeasti sattui. Ja se tangolla seisominen jalkapöydän luihin asti.

Kyllä. Sitä pitää vähän sulatella. Ehkä voisi käydä jonkun toisen perustekniikkatunnilla tsekkaamassa kuinka paljon oli opettajasta kiinni. Ja ehkä voisi käydä sitten Poletech-kakkosessa tsekkaamassa muuttuuko touhu yhtään vähemmän yksitoikkoiseksi kun mennään eteenpäin. Mutta en tiedä. Voi myös olla, että annan koko lajin olla. Ja keskityn selviytymään ensi vuoden puolella taas ihanille omemmille tanssitunneille. Nythän puolet syksystä melkein hujahti niin etten tunneille päässyt :(

2 thoughts on “Uusissa sfääreissä

  1. iPadia ihmeteltiin jokunen viikko sitten töissä kun yhden työkaverin mies oli sellaisen käynyt USA:n reissulta hommaamassa. Mielenkiintoista nähdä mihin kehitys menee. Luetaanko tässä kohta sanomalehteä näytöltä ja poistuuko lapsosilta fyysiset oppikirjat kokonaan?! Ladataan vaan tiedostaja kotona koulun palvelimelta ja vanhemmat makselee sitten koulun tilille rahaa tms. Minä odottelen kuumana uutta kännykkää tulevaksi. Tuntee ittensä ihan lapselliseksi kun intoutuu tästä tekniikasta tässä määrin…:)

    • no mutta sehän nyt on mitä parasta saada uutta tekniikkaa :D vähänkö minäkin odotin tätä galaxy tabiani, kun se oli tilattu, mutta vielä sai odotella, että sain sen käsiini asti! toivottavasti uusi puhelin on odottamisen arvoinen :) tab ainakin oli!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.