Kirkuu ne lokit Vantaallakin

Havahduin aamulla lokkien kirkunaan, ääni jota olen tavallaan kaivannut. Se on ollut osa elinympäristöäni aina, paitsi viimeiset vuodet Klakessa. Se oli jotenkin kotoisa ääni, enkä oikeastaan osannut odottaa sitä Vantaalla, missä ei kuitenkaan olla ihan meren äärellä. Hassua etten ole noteerannut sitä täällä aiemmin.
 
Viikonpäivät on nyt asuttu uudessa kodissa for good. Muuttopäivä oli viikko sitten lauantaina siis. Pakattiin Klakessa kuorma-autoon ensin ex-miehen tavarat, sitten minun, ja unohdettiin osa, kun taloon jäi muutenkin vielä roskaa ja kirppiskamaa. Kundit roudasivat täällä päässä huonekalut, laatikot ja säkit vain sisälle asuntoon jonkinasteisella avustuksellani (taidan olla aika huono muuttaja) ja sen jälkeen alkoi järkkääminen.
 
Huonekalut alkaa olla paikallaan, jotain vielä puuttuukin, kaikenmoista pitäisi hankkia. Mutta tavaraa on enemmän kuin asuntoon mahtuu. Varastoon on viety kamaa vaikka kuinka, kirppikselle on lähdössä vaikka mitä, ja silti kaappitila loppuu auttamatta kesken. Mihin kaikki kengät ja vaatteet? Neljän hengen kamppeiden sovittaminen kolmioon on temppu ja miten se tehdään! Eikä kaikki ole vielä edes täällä, väliaikaiskodissakin on vielä viimeiset kamat hakematta. No, kai se palapeli lopulta jotenkin ratkeaa. Nytkin on jo sentään ihan toisennäköistä kuin vielä viikko sitten.
 
Iltaisin ei ole todellakaan ollut tekemisen puutetta. Ennemminkin niin, ettei joka ilta ole millään jaksanut tehdä. Töitä riittää töissäkin ja väsymystä pukkaa väkisin tämän kaiken keskellä, kun hommaa olisi niin paljon! Toisaalta, on tässä tullut tehtyä vähän muutakin joinakin iltoina.
 
Tiistaina oltiin GreenDayn konsertissa Kyläsaaressa. Matkalla sinne häkellyin siitä, että Helsingistäkin löytyy hökkelikylä! Siellähän on alue, jossa asuu porukkaa vanhoissa asuntovaunuissa sun muissa, nyt kun satama on muuttanut sieltä pois. Hämmentävää. Mutta itse konsertti oli hyvä! Tykkäsin todella GreenDayn live-esiintymisestä. Ja upposi se kohtuullisesti tuohon (uuteen) mieheenikin, jonka raahasin mukaan, vaikkei GreenDay bändinä ollut hänelle ennestään tuttu eikä punk-rock ihan oma genre.
 
Keskiviikkona istuin pari tuntia kampaajalla. Ihan kampaajaystäväni napsi jälleen jo hurjaksi pörröksi päässeen lettini siistiksi, sekä laittoi uudet ehot värit päähän. Naurettiin siinä lopuksi, että nyt näyttää taas tutulta, löytyihän se oikea nainen sieltä pörrön alta lopulta. Ihanaa olla taas itsensä näköinen ja ennen kaikkea siisti :)
 
Torstai-illan vietin Klakessa puunaten taloa – enkä silti onnistunut saamaan sitä riittävän puhtaaksi etteivät uudet omistajat olisi jostain valittaneet, niin että exä joutui sitten eilen vielä paikkaamaan kun vei avaimet heille. Siinä kun suljin talon oven viimeisen kerran tuntui vähän haikealta. Sinne jäi moni unelma. Toisaalta, ne unelmat menivät sirpaleiksi jo kauan sitten ja nyt on jo uusi elämä alkanut ja olen tässä onnellinen. Kaikki on käynyt ihan loistavasti ja täällä uudessa kodissa, ihanan uuden ihmisen kanssa on hyvä aloittaa uusi luku elämässä :)
 
Eilen käytiin päivällä Paloheinässä lyömässä vähän palloja rangella järjettömässä tuulessa. Pallosangot lentelivät pitkin rangea ja bägit kaatuilivat. Mutta minun löynteihini tuuli ei mainittavasti vaikuttanut, tarkkuus kun ei ole issue. Tällä haavaa on vielä pääasia lähinnä se että pallot yleensä nousevat ilmaan ja lentävät suunnilleen nätissä kaaressa johonkin, mieluiten suht suoraan. Mutta mies valitteli, että tuuli haittasi lyöntitarkkuutta.
 
Kun oli selvitty tuiverruksesta kotiin, käytiin saunassa ja lähdettiin illalla Flamingoon synttäri-illalliselle. Tänään on tullut vuosi lisää ikää, mutta ei tunnu missään :) Tuntui hassulta eilen lähteä ulos syömään ja iltaa viettämään kävellen :D Ja kun illallisen jälkeen mietittiin mennäänkö vielä yökerhoon vai suunnataanko kotio, oli mukavaa voida valita hima ajatuksella että pääseehän sinne yökerhoon koska vaan kun se on niin lähellä. Ei tarvinnut jäädä vain siksi, että oli tullut sinne asti. Matkaa kun on huikea kilsa kotoa.
 
Tänään on sitten tsempattu kotia kuntoon. Onhan tässä yhä tehtävää, mutta paljon on tänään saatu myös aikaiseksi. Vielä kun jaksaa roudata setin tavaraa varastoon ja vähän roskia pois, näyttää tämä jo ihan siistiltä :) Kaappien sisällä tosin ei voi sanoa samaa… Lasten huone on kyllä myös melkoinen kaaos vielä, mutta sielläkin on huonekalut paikallaan ja se on vain järjestelemistä vailla. Vaatteita pitäisi vielä laitella myös kaappeihin, mutta ehkä huomenna. Nyt on maha täys pizzaa ja sellainen tunne, että kohta voi katsoa Beverly Hillsin kytän ja mennä sitten nukkumaan.

One thought on “Kirkuu ne lokit Vantaallakin

  1. Se o rankkaa tuo muuttopuuha, mut onneks saat mahtumaa sinne "vapaatakkii". Onnea uuteen kotiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.