Countdown: 2

"Mihin sä laitoit aamulla sen silitysraudan?" kyseli ex-mies äsken, pakatakseen kai raudan jo laatikkoon. "Se on sielläkodinhoitohuoneen pöydällä. Pakkaa pois vaan, mä pakkasin jo sen paidan mikä piti aamulla silittää ja laittaa päälle," huokaisin vastaukseksi. Tuntia aiemmin olin minä kysynyt exältä, mihin tämä oli laittanut ne paperilautaset, jotka juuri kaivettiin kaapista esille. No tietenkin oli jo pakannut ne, vaikka ne nimenomaan piti jätää esille, sillä ihan kaikki astiat on jo pakattu. "Pitääkö ne nyt kaivaa esiin?" "No, tota, mistä sä ajattelit et huomenna ja lauantaiaamuna syödään?"

Jep, olen – tai ollaan kaikki – viimeisiä päiviä tässä Klaken talossa, jonka omistuskin on jo siirtynyt seuraaville, ja koitetaan pakata taloa pakettiin sisältä päin. Kumpikin omiansa. "Otaksä tän, mä en haluu?" "En mäkään, heitä pois tai laita kirppikselle." "Kumman haluut näistä?" "Otaksä toisen ni mä otan tän toisen kun näitä on tuplat?" "Mä haluisin tän, onks ok?" Aika pitkälle oli jo irtaimisto jaettu etukäteen, mutta onhan tää ollut tätä jakoa tää pakkaaminen.
Omat kamat alkaa olla jo 98% pakattuna, vähän liiankin täysin, tosiaan, mutta nuo tyttöjen huoneet… Huokauksien huokaus! Likat on ihan ansiokkaasti jo pakkailleet itse kamojaan, mutta kuten esikoinen totesi, olisihan se heilläkin helpompaa pakata, jos kaiken voisi vain dumpata laatikoihin ja säkkeihin, miettimättä mitä tulee äidin ja mitä isin luo. Nyt se kai käy hitaammin. Muta huomenna on pakko ottaa vähän rajummat otteet käyttöön.
Ja siis, voi tätä roskan määrää! Koitettiin muka päästä eroon kaikesta kaatopaikalle menevästä sillä, että viime viikonloppuna oli pihassa roskalava, mutta nyt pakkaamisen myötä saataisiin vissiin täytettyä toinenkin… Ja päälle monta säkillistä kirpparille menevää. Miten voi olla niin paljon ylimääräistä roinaa,?! Vaikka on muuttanut kolme kertaa reilun parin vuoden sisään jo ennen tätä, tai no, minulle tämä on jo viides muutto. Ja joka muutossa on muka käyty kamat läpi. Jepjep.
Alkaa tämä muuttohomma käydä jo vähän vanhaksi. Viimeisiin viiteen vuoteen mahtuu tuohon vielä neljäskin muutto. Ja jokainen on ollut enemmän tai vähemmän epämääräinen. Millon mitäkin evakko-pätkää keskeneräisten raksaprojektien vuoksi, millon mitäkin tavaroiden viemistä aa sinne bee tänne. Nyt sitä jotenkin toivoisi, että elämä voisi edes joksikin aikaa asettua ja rauhoittua aloilleen. On ihan kiva asunto ihan kivalla paikalla ja siellä kaikki ne ihmiset, joiden siellä pitääkin olla :)
Ylihuomenna pääsee kokonaan muuttamaan. Ihanaa :)

3 thoughts on “Countdown: 2

  1. Viimeinen ponnistus sitten sillä saralla! Minulla on aika vähän tuota henkilökohtaista tavaraa. Mä luulen, että saisin mahtumaan kaiken kevyesti henkilöautoon. Varsinkin kun olen nyt vuoden aikana heittänyt raa´asti roskiin paljon vanhaa. Mies on meillä tämä hamsteri ja lapsetkin ovat tulleet aika tavalla häneen!

  2. Mulla on vaatteita, kenkiä ja kirjoja paljon. Ja astioita riittää. Mut yllättävän paljon on ihan tota kodin peruskamaakin. Ja noi lasten roippeet… voi taivas!! Mut nyt nekin on pakattu, huh.

  3. No jo oot kerenny monta muuttokuormaa tekemää. Mie oo elämäi aikan muuttanu neljä kertaa ja yks niist o kolmevuotiaan. viimene muuttokerta tähä asuntoo 35 vuotta sitte. Noo, koht siul o tyttöi kans tavarat paikoillaa uuves asunnos ja sit ei ku asumaa vaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.