Kompromissilla kivaa kaikille

Joskus on vaan kohtalaisen vaikea löytää yhteisymmärrystä kun koittaa päättää lasten kanssa vapaapäivän puuhasta. Toinen lapsista haluaa vaan olla kotona, toinen haluaa uimaan, toinen muuttaa mieltään ja haluaakin pyöräilemään ja edellinen alkaa murjottaa kun minä en halua uimaan koska palellun uimahalleissa. Minä haluaisin vain viettää upean päivän ulkona, mieluiten golf-kentällä mutta koska se ei lasten kansa ole hyvä ajatus, edes rangelle lyömään muutama.

Esikoisen toettua murjotuksestaan ja siirryttyä akkarin kanssa olkkariin, missä siskonsa viritteli poppikonetta henkilökohtaista tanssisessiota varten palasin olkkariin minäkin omalta jäähyltäni ja pidettiin pieni palaveri. Huutamisen ja itsepäisen vänkäämisen sijaan saatiin aikaiseksi mielekäs keskustelu siitä mik itse kullekin olisi mieleen, mikä ei, ja miksi mitenkin. Ja päädyttiin esikoisen ehdottamaan kompromissiin: ensin rangelle, sitten uimaan. Ja uimapaikaksi valittiin tosikoisen ehdottama Flamingo.
Pakattiin siis uimakamat kasseihin ja suunnattiin auton nokka ensin kohti Paloheinä Golfia. Esikoinen ilmoitti ettei halua kokeilla pallon lyömistä ja asettui klubitalon terassille lukemaan keskenjäänyttä akkaria. Tosikoinen, joka kotona oli ilmoittanut ettei haluaisi mennä ensin keilaamaan vaan suoraan uimaan, oli puolestaan intopiukkana valitsemassa itselleen sopivanpituista mailaa lainaksi ja lyömässä pallon toisensa perään rangelle, kunhan ensin olin vähän opastanut typyä. Ja hyvinhän se sujuikin, aina kun malttoi keskittyä!
Esikoinen katseli toisella silmällä akkarin luvun lomasta minun ja tosikoisen mailan heiluttamista aikansa, kunnes päätti sittenkin haluta myös kokeilla. Haettiin siis hällekin maila lainaan. Pieni opastus hänellekin ja niin alkoivat pallot lentää kaaressa kentälle esikoisenkin mailasta. Parhaimmillaan reilut neljäkummentä metriä. Lyötiin yhteens 336 palloa kentälle, vaihtelevalla menestyksellä. Ja päälle vähän chippailua puttailua ennen kuin lähdettiin sinne Flamingoon.
Flamingo oli hyvä valinta uintipaikaksi. Kerrankin minullakin oli lämmin. Kylpylässä oli lämmin ilma ja lämmin vesi joka altaassa. Laskin tyttöjen kanssa liukumäen toisensa perään. Esikoinen laski mäet yksinään, tosikoinen tuli minun kanssani valvonnassani, ikärajat niin määräsivät. Uitiin virrassa ja pelattiin vähän vesipalloa. Tosikoinenkin ui jo hyvin! Välillä syötiin vähän lounasta Hesessä ja sulateltiin ruokaa porealtaassa. 
Rennon mukavan kylpyläreissun jälkeen käytiin vielä kotimatkalla katsastamassa tulevan kodin pihaa ja vähän rappukäytävääkin. Esikoinen laahusti peräsä nenä kiinni akkarissa, tosikoinen olisi jäänyt pihalle leikkimään pitemmäksikin aikaa. Mutta piti lähteä kotiin jo sillä esikoisella oli läksyt tekemättä. Mukisematta ne tekikin ennen iltapalaa, vaikka oli ihan puhki niinkuin me kaikki. Ja yhtä mieltä oltiin kaikki siitä, että olipahan kiva päivä :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.