Kesä <3

Jo viikko sitten sitä povattiin viikonlopuksi, mutta jäivät helteet silloin kokematta. Tallinassakin, missä vietin viikonlopun ystäväni kanssa, oli hädin tuskin lämmintä vaikka siellä yleensä on vähän lämpimämpää kuin täällä. Golfkierros Niitväljan kentällä oli kuitenkin sentään vähän vähemmän viluisa kuin edellinen caddie-kierrokseni Suomen maan kamaralla viikon päivät aikaisemmin. Auringon päästessä vähän pilviharson läpi kurkistamaan, oli ajoittain peräti lämmin.

Vielä kuluneen viikon maanantaina oli aivan järkyttävän kylmä ilta, kun sormet kohmeessa lyötiin pallo toisensa perään rangelta green card kurssilla. Minullakin oli lämpökerrasto ja kollari tuulipuvun alla, mutta silti palelin ihan armottomasti. Tiistaina oli päälläni sama varustus, silloin en palellut ihan niin pahasti. Keskiviikkona sen sijaan alkoivat yhtäkkiä koivut vihertää ja päivällä sää selvästi lämmetä. Vielä iltasella oli lämmin kävellä kotiin lähipubista, missä käytiin ystävän kanssa katsomassa se jännitysnäytelmä, jossa Suomi voitti USA:n 3-2.
Helatorstai puolestaan valkeni jo aivan hurmaavan helteisenä. Mittari olkkarin ikkunalla näytti peräti 32 astetta, siinä auringossa kun oli. Oli vähän vaikea siis arvioida todellista ulkolämpötilaa, kun iltapäivästä lähdetiin ystävän kanssa jälleen golfkentälle. Mutta lämmin oli. Teepaidassa oli mukava huitoa palloja menemään rangella. Ja kierrettiinpä yksi ysin kierroskin, joka tosin jäi minulta kesken, kun kenttä rullasi vähän hitaasti ja piti ehtiä kurssille. Vedin kollarin päälleni vasta kun rankan sadekuuron jälkeen kahdeksan maissa mentiin vielä vähän kenttää ja sitä varsinaista pelaamista ihmettelemään. 
Eilen oli vielä torstaitakin lämpimämpi, kun vedin kaprit jalkaani ja teepaidan päälleni ja suuntasin autoni nokan jälleen golf-kentälle. Vähän pessimistisenä suomalaisena pakkasin bägiin mukaan pitkähihaisen ja jopa vähän vettä pitävän tuulipuvun rotsin. Onneksi turhaan :) Teepaidalla pärjäsi oikein mainiosti ensin rangella ja sitten kentällä, green cardia suorittamassa. Nyt on GC plakkarissa, tasoitus ei virallisesti enää ole miljoona vaan 54 ;) Kävin kotimatkalla hakemassa pullon mansikkaskumppaa, jota nautiskelin keskenäni hurratessani hiljaa (ettei tytär ja yökylässä ollut kaverinsa häiriintyisi) Suomea seuraavaan lätkävoittoon.
Tänään onkin sitten ollut jo ihana helle. Aamu-ysiltä oli jo mittarissa parikymmentä astetta. Vein tyttären ratsastamaan ja istuskelin itse kentän vierellä auringosta nauttien. Kotona korkkasin saman tien bikini-kauden, vaikkakin ne kivoimmat biksut oli tietenkin siellä toisessa kodissa. Samoin kuin kaikki kivat uudet kesävaatteet. En oikein osannut orientoitua tähän kesään vielä perjantaiaamuna kamoja kerätessäni. Niinpä hain niitä sieltä tänään, sillä olen poikkeuksellisesti kaksi viikonloppua peräkkäin Klakessa ja jos tällaiset säät jatkuu, tarvii täällä biksuja ihan ehdottomasti!
Iltapäivällä sain tosikoisen takaisin omalta yökyläreissultaan samalla kun esikoisen kaveri haettiin. Siihen asti olin viettänyt aikaani bikineissä pihalla kissan kanssa. Olin ajatellut lukea aurinkotuolissa, kun en golfaamaankaan voinut lähteä – jänskää miten entinen lempipuuha tuntui plan B:ltä, golfaamaan olisi tehnyt mieli – mutta surkeasti ulos maukuva kissa sai sympatiani ja vietin aikani tehden karvajalan edes semisti onnelliseksi. Mieluitenhan se olisi ravannut ulkona ilman liekaa, mutta kun ei mokomalle kelpaa omat 800neliötä pihaa, vaan olisi aina menossa tuonne naapureiden pihoille… 
Iltapäivästä lähdettiin tyttöjen kanssa pelaamaan minigolfia, jota esikoinen on hinkunut jo viikkoja. Melkein meinasin hävitä likoille! Voitin esikoisen vain muutamalla lyönnillä eikä tosikoinenkaan jäänyt kuin kymmenen pisteen päähän siskostaan. Olkoonkin että paikoin vähän sovelsin lyöntisääntöjä tytöille, jotta puuhassa säilyisi ilo. Mutta ei paljon tarvinnut. Viimeisillä radoilla alkoi kaikilla silti jo vähän väsy painaa, sillä olin tietenkin uohtanut ottaa vettä mukaan. Ja tosikoinen taisi polttaa käsivartensa kun ei huono äiti muistanut rasvata. Rutiinin puutetta. Kun siis kesä vasta näin yhtäkkiä pelmahti kylään.
Tänään on tullut napsittua kesäkuva poikineen, ensin esikoisen ratsastustunnilta, sitten tuosta pihalta niin lapsista kuin kissasta ja sitten vielä minigolf-kentältäkin. Harmi vaan että koko setti tuli otettu kännykällä, kun tallille ja minigolfiin unohtui ottaa kamera mukaan ja pihalla olin vain laiska hakemaan kameraa sisältä kun kert kännykällä oli jo tullut niitä otettua muutenkin ja se oli kädessä valmiiksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.