Keväisiä juttuja

Tosikoisen synttärit on nyt vietetty. Kakut viimeistelin vielä tänään, heti sen jälkeen kun olin suorittanut perinteisen kevään tulon rituaalini varpaan kynsien lakkaamisen. Lakatut varpaankynnet -kauteni on jo vuosia alkanut tosikoisen synttäreistä. Niin siis nytkin. Samoin vedin, kuten yleensäkin tuolloin, ensimmäisen kerran jonkun kesämekon tai -hameen päälleni – kun taas esikoisen synttärit yleensä lopettaa niiden käytön syyskuun alussa. Hassua.

Synttäribileiden jälkeen tosikoinen lähti pihalle hyppimään narua ja sai jotenkin houkuteltua isosiskonkin kirjan äärestä ulos. Pelkät kollarit päällä, lenkkarit jalassa tytöt tuolla pihalla naruineen touhusivat. Harva asia on niin keväist kuin tytöt ja hyppynarut. Ja sikin sokin pihalla lojuvat takit. Kuten tosikoisen toppaliivi, jonka ensin olin päälleen usuttanut. "Mut kun tuli niin kuuma!" Totta, kyllä siinä auringossa oli vielä lämmin iltasellakin, varmasti etenkin kun hyppi.
Minä jäin sisälle siivoamaan keittiötä juhlinnan jäljiltä ja kohta kuulin koputusta terassin ovelta olkkarista. Esikoinen se siellä kärtti lupaa mennä vielä naapurin pihalle siskon kanssa, kun siellä kuulemma pelattiin jotain. Kello oli jo aika paljon, mutta kunhan olin löytänyt tyttärelle kännykän mukaan kelloksi, saivat luvan mennä vielä pariksi kymmeneksi minuutiksi naapureille. Illat venyy helposti, kun on valoisaa ja lämmintä.
Kissa parka oli yrittänyt livistää ulos terassin ovesta, mutta eihän tuota päästetty. Joten kun esikoinen sulki oven perässään ja katosi pihan poikki, jäi kattiraasu nojailemaan etutassuillaan oven ikkunalasiin. Pidin kissaa hetken sylissä katselemassa ulos ja palasin keittiöön. Mutta eihän sitä surkeaa maukumista sohvan selkänojalta kestänyt kuunnella, joten nappasin kissan valjaat ja takin päälleni ja menin kisun kanssa ulos ihmettelemään raikasta kevätilmaa ja ilta-aurinkoa minäkin.
Kissa ei niin pitänyt siitä, että joutui taas valjaisiin, joten into tutkia maastoa vähän niinkuin hiipui siihen, kun valjaiden lukot napsahtivat kiinni. Pihalla se katseli ympärilleen hetken ja kipusi sitten pienten kuormalavojen (juu, niitä on pihalla vieläkin vaikka kuinka) päälle nuuskimaan ilmaa ja ihmettelemään yläpuolella lentäviä lintuja. Minä katselin lähes lumetonta pihaa ja laskevaa aurinkoa ja hymyilin. Juhannussoutelua ei sittenkään taida joutua hoitamaan hiihtäen. 
Olisi jo aika korkata fresita- ja terdekausi ;) 

One thought on “Keväisiä juttuja

  1. Äkkiää o lumet hävinneet. En muista millo mei kohalt ois pyörätie kuivanu näi nopsaa. Mopoilukuume alkaa nostaa päätää. Pyöriä jo aika paljo liikentees. Teitte ja pihoje lakasut käynnis, koht turvallista ajella. Oikein mukavaa kevvää jatkoo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.