Maailman parhaita

Eilen vietettiin tosikoisen 7-vuotiskaverisyntsyjä. Kaverisynttäreille en ole koskaan leiponut kunnon kakkua, jäätelökakku on hyväksi havaittu. Olen aina koittanut toteuttaa lasten toiveen jätskikakun muodosta, joten millon olen värkkäillyt Peppi Pitkätossua ja milloin Mikki Hiirtä, Nasua, norsua ja ties mitä. Tällä kertaa, ei ehkä niinkään yllättäen, piti saada aikaiseksi kissa-jädekakku. Heh ja joo. "Äiti, ei sen tarviikaan olla täydellinen, kun et sä ole maailman paras kakkujen tekijä. Meille se on just hyvä niinkuin sä sen teit," sanoi suloinen esikoiseni ja sai suukon otsalleen. Jätskikakun muotoileminen on vaikeeta.

Itse synttäreillä sain ihan luvan kanssa toimia vain keittiömestarina (ja välillä vähän auttaa poikien rauhoittamisessa), sillä tuo maailman paras esikoiseni otti synttärit haltuunsa. Teki ohjelman ja ilmoitti etukäteen hoitavansa leikitykset ja kaikki. I-HA-NAA, sillä se on minulle synttäreiden vaikein osuus… Esikoinen järkkäsi lahja-sokon jossa jokainen vieras vuorollaan side silmillään koitti löytää sankarin antaakseen pakettinsa, ja tanssikilpailun johon pojat eivät osallistuneet ;) ja väriaskeleen lopuksi. Ainoa minun järkkäämäni ohjelmanumero oli pöytäliinan koristelu (valkoinen paperiliina ja tussit). Niin, ja syöminen.
Huomenna on tarkoitus viettää sitten niitä sukulais/aikuis/mitänenytonkaan-kekkereitä. Niitä varten olen aina (no paria vauvavuosipoikkeusta lukuunottamatta) leiponut melkein kaiken itse melkein aasta alkaen, sillä tykkään siitä puuhasta. Tänään on siis leipopäivä tiedossa, ja minulla on täällä tosikoinen pikkuleipurina auttamassa. Esikoinen tässä ennen kouluun lähtöä kyseli, mitä kaikkea meinataan leipoa ja totesi listan jälkeen: "äiti, sä olet maailman paras leipuri." Tiedä tuosta, mutta aina niistä leipomuksista on ihan hyviä tullut.
Esikoinen lähti kouluun ja maailman paras tosikoiseni pyysi saada katsoa vähän pikku kakkosta, joten itselläni on tässä vielä rauhallinen aamuhetki kahdestaan pinkin koneeni kanssa ;) Kohta taidan nousta laittamaan itselleni vähän kahvia ja aamupalaa tosikoisellekin. Sitten hammaspesut ja siitä se lähtee sitten. Kaikenmoista maailman parasta herkkua olisi tarkoitus aikaan taas saada :)

2 thoughts on “Maailman parhaita

  1. Omien lasten kiitos on parasta! Yritän kovasti, että meitin taloudessa ei viikonloppuna leivottaisi, sillä yritän karkoittaa tuota omaa läskiä. Tuskin vaan onnistuu…

  2. Niin on :) Esikoinen vielä eilen koulun jälkeen sanoi: "sun tekemät herkut on maailman parhaita", kun maisteli jotain leipomuksistani. Mutta kyllä niistä taas hyviä tulikin, omasta ja vieraidenkin mielestä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.