Aurinkoa ja pilviä

Neljän viikon lomasta on kohta enää yksi jäljellä. Ensimmäiset pari viikkoa hujahtivat erilaisia asioita hoidellen ja tosikoisen synttäreitä valmistellen&viettäen. Viikot tuntuivat kuluvan todella nopeasti – toisaalta niiden arki-osuus oli myös päivän normaalia lyhyempi pääsiäisen takia. Tällä viikolla kävin maanantaina kääntymässä uudessa työpaikassani, mutta muuten olen vain nauttinut (?) omasta ylhäisestä seurastani.

Täytyy sanoa että niin hyvästä kuin varmasti onkin välillä pysähtyä, antaa ajatusten kulkea ja kyyneleidenkin välillä vähän valua, on se aika raskastakin. On kuitenkin helpompi vain mennä porskuttaa eteenpäin, olla toisten ihmisten seurassa ja sysiä kaikki huolet ja mietteet jonnekin alitajunnan käsiteltäväksi. Näin sitä aivan liian helposti vain jämähtää sisälle ja hajoaa päänsä sisään kun on liikaa aikaa ajatella.
Toisaalta, toissapäivä oli ensimmäinen, jonka vietin ihan vain kotosalla, katselin Okalintuja kaiken päivää. Lopulta illalla oli pakko lähteä ulos, ja sauvoinkin varmaan jonkun 8-10km. Eilen lähdin ulos heti puolilta päivin, kunhan olin saanut aamukahvini juotua ;) Vähän menee myöhäisiksi nämä aamut… Aurinko paistoi hurmaavasti ja kävelin kameran kanssa, ilman sauvoja, varmaan melkein samat, pysähdellen välillä kuvaamaan, välillä ihan vaan istumaan auringon lämmittämillä rantakallioilla. Kuuntelin lokkien kirkunaa ja katselin sorsia ja perhosten(!) tanssia.
 
Tänään aamusella auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta mietin mitä tänään itseni kanssa tekisin. Vaikka on ihanaa kun on aikaa ja voi tehdä mitä haluaa, alan jo vähän väsyä siihen, että saan käyttää sen kaiken yksin. No, ei se mitään, kävin suihkussa ja läksin stadiin. Kauppatorille, vanhaan kauppahalliin, Espalle. Aurinko lämmitti ihanasti, merituuli puhalteli kasvoilla. Istuin Strindbergin terassille mozzarella-salaatille, jonka kruunasin kevään ensimmäisellä pikkupullolla Fresitaa. Luxus-aikaa itselle :) Kun vaan ei olisi taivas mennyt pilveen.
 
Kun ei ulkoilma kert enää pilvisenä houkuttanut, kävelin Strindbergin läpi Kämp Galleriaan ja tietenkin eksyin Henkkamaukkaan. Mitään ei pitänyt ostaa, mutta kummasti lähdin sieltä iso vaatekassi kädessäni. Vähän kesävaatetta – hametta, farkkushortsia, kapria, teepaitaa – ja valkoinen kevättakki. Täytyy sanoa, että käy kalliiksi tämä lomailu, kun tätä shoppailua on tullut nyt harrastettua vähintään kerta viikkoon.
 
Onneksi kohta ei taas enää ehdi shopata, tai toivon mukaan kohta ei taas enää ehdi, kun työt uudessa paikassa alkaa ;) Eikä silloin ehdi enää vajota päänsä sisäänkään. Toisaalta, silloin ei ehdi enää myöskään istuskella rantakallioilla tai Strindbergin terassilla auringossa. Kaikella on puolensa.

3 thoughts on “Aurinkoa ja pilviä

  1. Minulta onkin sitten mennyt jotenkin ohi sun työpaikan vaihtaminen…No, minulta menee nykyisin ohi tosi paljon juttuja. Onnea uuteen jobiin!! Vietä mukavat viimeiset lomapäivät!! :)

  2. Lomassa parasta on ajattomuus ja kellottomuus, aurinko ja oma aika. No luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Loppujenlopuksi kun loma loppuu, parasta voisi olla se että silloin todellisuudessa loma on edessäpäin, se seuraava loma.:)Ohitse on vilahtanut minultakin tieto että vaihdat duunia, mutta syy taitaa olla se ettet ole sitä kovin mainostanutkaan. Onnea matkaan, sulla on uusia elämän haasteita edessä enemmänkin. Niin se menee, uuden oman elämän muokkaaminen, kun vanha elämä jää taakse.Mulla se ei ihmeitä elämässä ole tapahtunut, kaikki junnaa tavallaan paikoillaan. vaikka vaihdoinkin työpaikkaa jne…..

  3. kiitos tepu ja sarppa :) joo, en ole pitänyt työpaikan vaihdosta suurempaa ääntä, erinäisistä syistä. mutta innoissani olen siitä yhtä kaikki – eikä haasteet ainakaan näin vähene!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.