Kuus-nolla lumierä

Ainkain suliksessa ja muistaakseni pingiksessä kun pisteet on 6-0, on erä päättynyt vaikka normaalisti pelataan sinne kahteentoista. Ja ainakin minä olen tottunut kutsumaan sitä lumieräksi. Alkaa vähitellen valjeta miksi. Duunikaveri kirjoitteli tänään fb-statukseensa aamulla "Kyllä luontoäiti osaa puhuttaa. Kelit hakkaa ihmisen ja teknologian 10-0". Jep ja just. Näin tekee. Ihan sama kuin hienot autot tuolla liikkuu ja miten modernit junat (joo, no, not…) ja vaihteet ja muut on, kun tulee lunta tupaan tähän malliin, ollaan sen armoilla ja sillä hyvä. Erävoitto lumelle.

Suljin tänä aamuna kodin oven perässäni 7:04, kaivoin autosta ovenkahvan esiin ja etsin apparin lattialta harjan. Aloin etsiä loppuatuoa lumikinoksen alta. Lunta oli yön aikana tullut auton päälle ehkä noin 10cm, mikä oli oikeastaan aika vähän siihen nähden, että saman verran sitä kertyi eilisiltana sen parin tunnin aikana minkä olin tanssitunnilla. Klakessa ei taida olla satanut ihan niin paljon lunta kuin stadissa, sillä vastaavasti eilen illalla oli miehen auton katolle kertynyt samojen parin tunnin aikana vain noin 5cm lunta.
Ehkä kahdeksan minuuttia meni auton harjaamiseen, ja pääsin viimein istumaan ratin taakse ja peruuttelin pois pihalta ja liikenteeseen. Työmatka on tässä talven mittaan kestänyt tasaseen noin tunnin, vaikka Klaukkalan keskustan läpi ajaminen onkin aina ollut takkuista. En siis edes miettinyt vaihtoehtoisia reittejä, tuumin, että pääsee kai siitä läpi nytkin, kuten joka aamu. Mutmut. Mikä lie sitten hidasteena, kun tuota muutaman kilometrin matkaa kolmien valojen läpi tehtiin tänään puoli tuntia. Jeejee.
Vähän ennen motarin ramppia arvoin motarin ja vanhan tien välillä, ja väärin veikkasin. Ei siis haitanne etten viikonloppuna lotonnut, en tällä veikkauskyvyllä olisi voittanut mitään kuitenkaan, 7milliä nyt ainakaan. Yleensä motari on vetänyt suhteessa lopulta kuitenkin vanhaa tietä paremmin, mutta ei tänään. Siinä vaiheessa kun olin istunut tunnin autossani, olin jo ehkä noin 13km päässä kotoa. Hyvä keskinopeus. Eihän sillä työmatkaan menekään kuin kaksi tuntia ja rapiat.
Sitä samaa noin 15km/h nopeutta ryömittiin vielä kilometri jos toinenkin. Mies välillä jo laitteli viestiä, että joko olen duunissa, liikenne seisoo. No kiddin’! Ja kävipä siinä ilmi, että tuo oli ruuhkassa edelläni vaikka oli lähtenyt myöhemmin ja vienyt lapsenkin päiväkotiin. Grrr… Aloin nähdä punaista valkoisen sijaan. Miehen olisi pitänyt lotota! Oli valinnut sen vaihtoehtoreitin ja se olikin aika paljon nopeampi.
Tunnin ja 40minuuttia tein matkaa lopulta, noin kehä-ykkösen jälkeen liikenne kulki "normaalisti". Ja olin lievästi sanoen pahalla päällä duuniin asti päästyäni. Mutta kyllä se ketutus siitä vähitellen alkoi laantua ja hymy jonka luulin matkalla kadottaneeni löytyi taas kummasti. Ja kohta pääsen viimein tekemään sitä mitä piti tänään tehdä, kunhan VisualStudio2010 asentuu loppuun tuohon testikoneelle.

2 thoughts on “Kuus-nolla lumierä

  1. […] This one, the home of marilka.net, had 2,113 views this year, with a total of 20 new posts (not including this one) and five new pages published this year. The most read post is still that one about the busted OBHNordica blender 😀 There’s a few other posts that keep on keeping on in the top list, like the one about sulphate free shampoo and the one about a snowy winter’s morning. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.