Väsymystä vastavirtaan

Tänään on jopa paistanut aurinko, mutta ei se aamulla lohduttanut, kun se oli vielä horisontin alapuolella. Ei se rehellisesti sanoen lohduttanut hirveästi päivälläkään, vaikka duunikaveri jopa avasi nuo kaihtimet niin että ehkä tunti sitten se laskeva aurinko heitti säteensä ihan silmiäni häikäisemään. Väsymys on ja pysyy osana tätä jokapäiväistä olemista hamaan kesälomaan asti, jos vanhat merkit paikkansa pitää. Mielialaa se aurinko satunnaisesti saattaa nostaa kyllä. Samoin kuin joulu ja hiihtolomaviikon talviloma.

On tämä, kun joka aamu tuntuu vaikeammalta kömpiä sieltä sängynpohjalta ylös, pois lämpimän peiton alta. Jos se on vaikeaa normaalistikin, niin nyt se on viimeiset pari viikkoa ollut jotenkin ihan ultra-vaikeaa. Niinpä sitä onkin tullut nukuttua välillä vähän pitempiä aamuja, mikä tietenkin tarkoittaa sitten sitä työpäivän venytystä toiseen suuntaan. Mutta kun ei mikään määrä unta tunnu taas riittävän siihen, että olisi virkeä aamulla (heh, siihen nyt ei mikään määrä koskaan riitäkään!) tai edes päivällä. Yleensä sentään väsymys hellittää aamupäivän aikana, mutta nyt ei.
Eihän se elämää estä. Ei työntekoa eikä edes harrastuksia. Paitsi että maanantaina kyllä jäi tanssitunti väliin ihan siksi, että halusin päästä ajoissa nukkumaan. Kiipeilemässä olin siinä heti työpäivän jälkeen. Tänään olen kyllä aikeissa mennä tanssitunnillekin taas. Tässä välissä tekisi ihan hirveästi mieli mennä käymään Itiksessä – shoppailu the paras mielialalääke ja väsymyksen poistaja ;) mutta ehkei nyt tänään ole siihen sopiva hetki kuitenkaan.
Kovasti taistelen väsymystäni vastaan. Elän ja olen ja menen niin kuin sitä ei olisikaan. Kuitenkin heti jos hetkeksi hengähtää, hiipii se armotta piilostaan ja voisin nukahtaa vaikka istualleni. Parempi siis pitää itsensä liikkeessä vaan niin ei väsymys saa valtaansa. Mutta olisi kiva taas joskus ihan vaan nukkua. Vaikka viikko tai kaksi putkeen. Tai ehkä kevääseen asti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.