Koukutuksia

Ei riitä, että elämästä loppuu tunnit muutenkin aina kesken, pitää sitten vielä koukuttua kaikkiin kummallisuuksiin. Olenhan joskus ennenkin noista ajoittaisista addiktioistani kirjoittanut, välillä ne on elokuvia tai tv-sarjoja, välillä jotain muuta. Kirjoihin olen kestokoukussa, mutta ehkä juuri siksi niiden lukeminen on kausittaista. Välillä jaksaa paljon, välillä vähemmän ja vaikka olisi hyväkin kirja kesken, kuten nytkin, ei välttämättä jaksa avatakaan kirjaa aikoihin. On niin paljon vähemmän energiaa vievää tuijottaa jotain ruutua.

Alkusyksystä tilailin noita leffoja Amazonilta, niitä musikaaleja. Tai no, olen minä niitä tilannut yhä, niitä on aikamoinen setti katsomatta, päälle Scarlett Pimpernel, ja nyt on tilauksessa Amazon.uk:sta muutama Shirley Temple -leffa. En ollut muistanut koko Templeä aikavuosiin, en ennen kuin sunnuntaina isoäiti luki ystäväkirjaansa, johon olin kirjoittanut joskus about 8-vuotiaana ja merkinnyt lempinäyttelijäkseni Shirley Templen. Kyl vaan, nyt muistan, tytön leffat olivat minusta hurmaavia :) Toivon, että uk:sta tilatuissa leffoissa olisi suomenkielinenkin tekstitys niin niitä voisi näyttää noille omillekin tytöille. Sellaisia klassikoita kuin vaikka Burnettin Pikku Prinsessa.

Nyt en ole kuitenkaan viikkoon, pariin oikein ehtinyt (lue: jaksanut yötä myöten) katsoa noita leffojakaan, vaan koukutukseni on naamakirjassa. Pariin otteeseen olen maininnut muistaakseni Mafia Warsin, ja nyt uusimpana FarmVille. Olen viimeksi pelannut tietokoneella viime vuosituhannen puolella! Eikun joo no, just ja just tällä vuostuhannella, kesällä 2000, kun olin viimeisilläni esikoista odottaen, yksin kotona päivät, ja aika kävi pitkäksi. Pelailin niitä tasohyppelypelejä, Keeniä, Cosmoa ja mitä niitä oli. Enpä enää muista edes.

Gradun teko-aikaan olin koukussa Tetrikseen. Pelasin sitä joka välissä ja olin siinä oikeasti hyvä. Siinä loppui pisteet kai 30000 ja alkoi sen jälkeen laskea takaisinpäin, enkka taisi olla jotain 17000 paluumatkaa. Mies loi itselleen oman Tetris-instanssin omalla high score -listalla ;) Se onnistui tuolloin ihan vaan kopiomalla ja uudelleennimeämällä tetriksen exe ja pari oheistiedostoa. Mutta Tetriksen jälkeen en muista olleeni kunnolla koukussa mihinkään peliin, koska en juuri mitään ole pelannutkaan. Vai hmm, Collapse? Okei, joskus jotain ;)

Nyt siis Mafia Wars ja FarmVille. Mafiasota on keikkojen heittämistä, tappelui toisten mafioiden kanssa, rahan sijoittamista ja esineiden keräämistä, noin lyhyesti sanottuna. Energiaa kuluu ja kun se loppuu joutuu odottamaan, että saa lisää jotta voi taas tehdä jotain. Siinä ei kuole eikä ole "elämiä", mutta kyllä siinäkin aika heikoksi voi terveys päästä ja pitää toipua. Mafiasotaa käyvät fb-kaverit muodostaa mafian ympärille ja tuen taisteluissa ja avun esineiden keräämisessä ja antaa välillä energia-boosteja. Peliä voi aina pelata hetken kerrallaan, sitten joutuu odotuskannalle energiavarantojen täyttymiseksi.

FarmVille taas on maatila. Jokaisella on oma maatila, jossa voi olla erilaisia viljelyksiä ja hedelmäpuita ja eläimiä. Kaikesta saa satoa ja sillä saa rahaa ja rahalla saa lisää sitä kaikkea. Ja lahjaksikin voi saada kaikenlaista, paljon perustuu vastavuoroiseen antamiseen maatilanaapureiden ja muiden samaan peliin koukuttuneiden fb-kavereiden kesken. Sadon kypsymistä joutuu odottelemaan, sillä välin ei välttämättä oikein ole tekemistä juurikaan. Muiden farmeilla voi käydä jeesaamassa, muttei niissäkään loputtomiin tekemistä ole.

Nuo fb-pelit on aika fiksusti tehtyjä. Ne eivät vie kerralla kamalasti aikaa, mutta "pakottavat" palaaamaan säännöllisin väliajoin korjaamaan satoa ja hoitamaan farmia, tekemään lisää keikkaa tai tappelemaan. Ja sitten voi taas hetken hoitaa omaisuuttaan ja sitten pitää taas vähän odotella. Odottaminen ei sovi minulle, olen kärsimätön. Silti vaan pelaan noita :D Kaikenlaisen muun tekemisen lomassa, samalla kun käyn muutenkin naamakirjassa. Ne tosin pidentävät vähän fb-vierailuja, joten ei ihan aina ehdi…

Kaipa tuokin villitys jossain vaiheessa menee ohi. Niinkuin on menneet virtuaalivauvat, akvaariot, fluff-lemmikit vai mitä ne oli, greenpatchit ja ties sun mitkä. Kyllä vaan aikuisetkin hurahtelee :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.