Edesottamuksia

Kissan uudet ulottuvuudet

Lumo on kasvanut hurjasti ja löytänyt sitä myötä aivan uusia ulottuvuuksia. Ei ole enää sen paremmin eteisen lipasto kuin tiskipöytäkään kissan ulottumattomissa ja onpa sieltä kerran jo tullut yksi juomalasikin alas. Meidän tiskipöytä ei parhaalla tahdollakaan pysy siistinä, joten toivoa vain sopii, että kunhan kisu huomaa, ettei siellä oikeasti ole mitään mielenkiintoista, se kyllästyy eikä enää hyppää sille ollenkaan. 
Sunnuntaina katti pääsi toisenlaisellekin tutkimusretkelle, kun otettiin se mukaan retkelle Porkkalan niemeen. Siellä on kivat rantakalliot ja makkaranpaistoon grillikatos, mutta nyt oli aivan hirveä tuuli. Kissa ei tuulesta oikein tykännyt, värisi rannassa, joten mies laittoi sen fleecepusakkansa sisään tuulensuojaan. Eihän se oikein tykännyt siitäkään, joten sen kanssa oli parempi pysyä grillikatoksen tuntumassa, missä tuuli ei tuivertanut niin pahasti ja maastokin oli ruohoista. Kisuliini hyppi puusta puuhun ja tutki joka kolon. Ja sai minut ihan solmuun möyriessään rantaan johtavien portaiden alla.
On muuten Lumo nähtävästi oppinut matkustamaan autossa myös – ei maukunut tällä reissulla yhtään, nukkui vain rauhassa melkein koko automatkat.
Naisen arvo
Tytöt leikki viikonloppuna legoilla olkkarin lattialla, kuuntelin sitä toisella korvalla samalla kuin laitoin ruokaa. Kun kutsuin tyttöjä syömään, oli esikoisen vastaus: "Joo, ihan kohta, mun pitää ensin laittaa nää ukkelit paikalleen!" Miten muuten aina se vastaus onkin "joo, kohta, ensin mun pitää…" ja sitten kuluu aikaa ja kuluu aikaa ja… No, kumminkin, tytär selitti pikkusiskolleen: "Laitetaan nää miehet tähän ajamaan, naiset ei saa ajaa, ne menee tonne rattaisiin istumaan." Minä pieni feministi älähdin heti: "Miten niin naiset ei voi ajaa?! Totta kai voi!" Esikoinen selitti minulle: "Mutta kun naiset on liian arvokkaita ajamaan! Sen takia ne menee kyytiin ja miehet saa luvan ajaa." Okei, mitäpä siihen enää lisäisi :D
Aivopuoliskohäiriö
Eilen tanssitunnilla havaitsin hyvin oudon ilmiön. Minulle yleensä niin pahuksen vaikeat piruetit ja piquet sujuivat loistavasti (omaan normitasooni nähden), kun taas minulle yleensä suhteellisen helpot rennommat liikkeet tuntuivat hankalilta ja jäykiltä. Normaalisti parempi oikea puoli lattianpoikki-sarjoissa kangerteli, kun taas normaalisti mahdoton vasen puoli meni kuin vettä vaan. Tanssisarjassa suunnanvaihdot eivät tuottaneet mitään ongelmia, kun taas ihan perusaskeleet eivät ottaneet millään sujuakseen. Oli aivan kuin aivopuoliskoni olisivat vaihtaneet yhtäkkiä dominointi-roolia.
Ehkä syy oli työpäivässä, ehkä se toinen puoli oli jo ylirasittunut ja antoi tilaa toiselle. Tai ehkä tuo vaihteeksi aavistuksen verran luovempi softa triggeröi jotenkin luovemman aivopuoliskon vahvemmaksi. Tai ehkä nuo pari ratsastustuntia olivat jäykistäneet ylävartaloani niin että kaikki kunnon ylösvetoa vaativa sujui, mutta mikään muu ei aivojen väsymyksen vuoksi. Mene ja tiedä. Hämmentävä kokemus yhtä kaikki.
Castello White
Jos minulla ja esikoisella onkin nyt yhteinen harrastus, on minulla ja tosikoisella yhteinen herkku: Castello White. Se on sopivan mietoa tosikoisenkin makuun ja minun makuhermojani se kutkuttelee pehmeydellään. Eilen illalla ostin paketin tuota herkkua ja söin sitä yhdellä leivällä illalla. Tänä iltana söin työpäivän jälkeen päivälliseksi toisen leivän ja otin sen pöytään iltapalallekin. Iltapalalla sillä herkutteli tosikoinenkin – tuhottiin se kerralla loppuun. Mokoma pieni paketti…
Onhan meillä muuten tosikoisen kanssa muutakin yhteistä – mieltymys vaatteisiin ja kenkiin. Tosikoisesta saan vielä hyvän shoppailukaverin joskus, siinä missä esikoisen kanssa taas voi vaikka ratsastaa tai harrastaa kulttuuria. Olen jo tehnyt suunnitelmia siitä, miten 5-10 vuoden sisällä vien tyttäreni kaikkiin niihin ihaniin Euroopan kaupunkeihin, joista itsekin vielä vain haaveilen. Tosikoisen Pariisiin shoppailemaan ja esikoisen Wieniin ihastelemaan upeaa arkkitehtuuria. Rooma on ensalkuun varattu systerin ja mutsin kanssa matkaan, mutta enköhän nuo tyttärenikin sinne vielä vie. Tai Firenzeen. Tai molempiin ja vaikka minne!
Region-free DVD
DVD-soittimet, regionit, Amazon, äh. Ainainen riesa koko aluekooditus! Taas olin tilannut Amazonilta dvd:n jos toisenkin, osan Amazon.uk:sta, osan Jenkeistä. Nuo meidän uudemmat soittimet on useimpia jenkki-dvd:eitä soittaneet ihan kiltisti, tuo uusin vielä paremmin kaikkia, mitä edellinenkään ei soittanut, vaikka useimpia jenkki-dvd:eitä soittikin. Silti pari viimeisintä ihanaa Kelly-leffaa on tähän asti jäänyt katsomatta, kun soitin on itsepintaisesti ilmoittanut "cannot play – check region". On oikeasti minulle täysi mysteeri, miten tuo koodihomma on koodattu, kun se ei ole ihan absoluuttisen looginen juttu.
Enivei, en tykkää katsoa leffoja läppäriltä, se ei koskaan tunnu olevan hirveän sulavaa. Joten googletin tuolle meidän Samsungille hack-ohjeet ja snap! nyt on regionvapaa dvd-soitin ja kohta menen katsomaan Anchors Away:n. Tai On the Town:in. Hmm. Vaikea valinta, mutta ehtiihän tuon toisen sitten toisena iltana. Viime aikoina on tullutkin taas katsottua vähän enemmän leffoja, ehkä se on tämä syksy, tai ehkä se on tämä jälleen päätään nostanut musikaalihuumani.
Ainiin, on pitänyt tilata Amazon.uk:lta myös Scarlett Pimpernel -sarja. Näin sen joskus telkusta, Richard E. Grant on, miten sen nyt sanoisi. Tykkään ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.