Englantilaisia paholaisia sun muuta

Meidät herätettiin tänä aamuna vaihteeksi luxus-aamiaisella. Ei sisällössä mitään ihmeempää luxusta, ihan normaalit kahvit ja leivät ja murot, mutta luxusta oli se, että esikoinen oli aamupalan valmistanut ja kantoi sen meille sänkyyn, herättäen meidät näin lempeästi noin yhdeksän aikaan. Toivat sitten tytöt omatkin aamupalansan meidän sänkyyn, omilla pienillä tarjottimilla, joten syötiin siinä sitten kaikki yhdessä meidän sängyssä.
 
Siitä saakka ovat nuo tyttäret harvinaisesti leikkineet yhdessä koko päivän. Parit normaalit rypyt on päivän aikana siloteltu, ainahan sitä känää jostain syntyy, mutta yhä vaan leikki jatkuu. Se taisi alkaa ihan vaan kotileikkinä, jossain välissä se muuntui kuninkaalliseksi ja nyt viimeiset tunnit täällä on majaillut kaksi noitaa. Viimeisin riita sai alkunsa, kun esikoinen pyysi tosikoista olemaan pahis, mutta sisko ei halunnut. Ihmettelin, miksei esikoinen itse voinut olla pahis, kun oli niin vankasti sitä mieltä, että leikki sellaisen tarvitsee, ja sain vastaukseksi: "no kun toi osaa tehdä pahisten juttuja niin paljon paremmin." She’s got a point :P mutta tosikoinen ei silti halunnut olla pahis, vaan keksi antaa roolin mielikuvitushahmoille, jotka nimesi englantilaisiksi paholaisiksi :D
 
Tyttöjen leikkiessä on mies ehtinyt aloittaa meidän saunan rakentamista ja piipahtaa rautakaupassa hakemassa jotain puuttuneita juttuja. Ruokapöydässä mies vitsaili lapsille, että illalla päästän jo saunaan, eihän siellä tarvitse kuin lauteet laittaa kiinni ja kiuas paikalleen. Jolloin tosikoinen lisäsi hyvin tärkeän seikan: "niin ja sit pitää löytää vielä se kiulu." Niin ilman sitähän ei voi saunoa ;) Totuus on tietenkin varsin toisenlainen, on putkea ja panelointia ja – oh bummer! – sähkötöitäkin. Voisin veikata, että sen jälkeen kun sauna on muuten valmis, menee vielä vuosi ennen kuin kiuas on seinässä… Ellei vähitellen saada hommattua uutta sähkäriä meille.
 
Minä olen tänään enimmäkseen ollut tässä koneella – latailin esikoisen uuteen kännykkään soittoääneksi Anna Abreuta ja sen jälkeen olen duunaillut tosikoisen synttärikutsuja – kunhan ensin selvisin keittiösulkeisista. Normaalin ruuanlaiton ja siivouksen lisäksi tein meille jälkkäriksi tänään suklaatäytteisiä kakkusia (kohokkaita l. paistettua sokerikakkutaikinaa, joiden väliin laitoin suklaalevitettä ja koristelin tomusokeripäällysteellä – niille tarvisi keksiä nimi!), vähän niinkun testimielessä sillä ajattelin tehdä sellaisia tosikoisen synttäreille (ovat meinaan hyviä! idis lähti jostain mitä toin kanarialta mukanani).
 
 
Ihanaa kun on leppoisa viikonloppu ilman menoja. Onhan näitä leppoisia viikonloppuja nyt sentään ollutkin, pitää nauttia näistä sen aikaa kun niitä riittää. Nimittäin myöhemmin keväästä on kyllä taas luvassa viikonloppujuoksujakin, millon perheen kesken, milloin ihan omiani. Huomiseksi olen vähän niinkun luvannut typyille uimahallireissua, mutta katsotaan nyt… Siitä on jo aikaa, kun lupasin, ei ne varmaan muista ;)

One thought on “Englantilaisia paholaisia sun muuta

  1. Lapset ei taida unohtaa mitään mikä kuulostaa kivalta. Vaan ans olla kun olis siivoilemisesta tai siivouspäivästä kyse, niin johan unohtuu.Heh.Mukavaa sunnuntaita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.