Kirjahankintoja

Kirja on voimissaan, ainakin meidän perheessämme. Vaikka (tilanpuutteen vuoksi) enimmäkseen enää luenkin eKirjoja, kun viihdettä luen, on kirja aina kirja. Olen itse asiassa perheeessämme ainoa eKirjojen lukija, vaikka esikoinen lukee varmasti yhtä paljon kuin minä. Kirjasto on tyttären mekka.

Jotkut kirjat on vaan sen arvoisia, että ne kannattaa hankkia omaan hyllyyn kirjana. Niin minusta kuin miehestäni kuin tyttärestänikin. Niinpä toisinaan tulee noita kirjahankintoja tehtyä kotiinkin. Viime kesänä ostin Cassandra Claren sarjan The Mortal Instruments. Luin ne hujauksessa. Niistä tykkää keskimmäinenkin, joten nyt kun tuossa tilailin joululahja-voucherilla kirjoja ja leffoja Amazonilta, tilasin sieltä myös sen edeltäjäsarjan The Infernal Devices.

Joululahjoissa oli jo montakin kirjaa. Isäni sai minulta Raija Orasen kirjan Hirmuinen mies. Esikoinen puolestaan sai isältäni yhden historiallisen romaanin, isältään ja minulta Nälkäpelin kakkos- ja kolmososat ja minulta Uma Karman kirjan Kaiken sen kestää. Ja nyt tuolta Amazonista tilasin hänelle Eric Morgensternin krijan Night Circus. Minusta on ihan huippua, että esikoinenkin kykenee lukemaan myös englanniksi – osti itse viime vuonna Maze Runner -sarjan englanniksi – sillä se avaa mahdollisuuksia (äidin kirjahyllystä 😉 ) sen lisäksi että tietenkin boostaa kielitaitoa.

Miehelleni annoin joululahjaksi Eric Blehmin kirjan Fearless, joka on tositapahtumiin perustuva. Mies on kirjan itseasiassa lukenut jo aiemminkin, mutta halusi sen omaksi kuitenkin. Luultavasti sen lukaisen jossain välissä minäkin, kunhan pääsen “book queueni” kanssa sinne saakka.

Minulla on jonossa vaikka kuinka paljon kaikkea luettavaa! On muutama “tädin vanha” odottelemassa sopivaa hetkeä, tällä hetkellä minulla on kesken Daughter of Narcissus (by Lady Colin Campbell) ja kindlessä Clive Cusslerin Serpent (koska kirja-kirja ei aina ole mukana) ja kindlessä odottaa myös Neil Gaimanin The Ocean at the End of the Lane. Sitten on nuo uudet Claret tulossa ja Evanovichit on pakko lukea aina heti (seuraava tulossa tosin vasta kesäkuussa) ja sitten tilasin Amazonista tänään Don Quixoten ja Odysseyn. Ja omalla hankintalistallani on myös Anja Snellmannin Antautuminen.

Isoimman palan vapaa-aikaani tällä hetkellä lohkaisee vähän toisenlainen lukuprojekti. Kahlaan yhä läpi niitä vanhoja päiväkirjojani, kirjoittaen niitä koneelle Word-dokumenteiksi. Olen pitkään kaivaanut niihin hakutoimintoa ja nyt ne pääsevät indexoinnin piiriin! Olen toiseksi viimeisessä päiväkirjassa (kun ei juuri nyt kesken olevaa lasketa), joten se urakka alkaa olla loppusuoralla. Sitten jää taas enempi aikaa lukea, ellen sitten jatka urakkaa raskausaikojen päiväkirjoihin sun muuhun matskuun mitä kaapissani on. Ehkä minä vielä joskus saan toteutettua haaveeni kirjoittaa löyhästi omaan elämääni pohjautuvan kirjan. Tai kirjasarjan, who knows.

Se on kuitenkin yhä vain haaveissani. Toiset kai kykenevät kirjoittamaan työn ja muun elämän ohella, minä en osaa. Olen monesti yrittänyt aloittaa, kerran päässyt jopa aika pitkälle, mutta aina muu elämä vie pyörteisiinsä ja kirjoittamiselle ei tunnu löytyvän aikaa. En osaa kirjoittaa lyhyissä pätkissä. Eläkevuosia odotellessani siis tyydyn lukemaan. Lukea voi lyhyissäkin pätkissä. Raskaslukuisia kirjoja kuten tuota Daughter of Narcissusta on pakkokin lukea lyhyissä pätkissä, sillä pitkissä ei jaksa. Joku viihderomsku menee helposti päivässä.

Haluaisin oman kirjaston. Sellaisen korkean ja ison jossa on kirjoja lattiasta kattoon ja hyllynreunoja pitkin liikuteltavat tikkaat. En monta asiaa sure niin paljon kuin sitä, että eron yhteydessä tilanpuutteen vuoksi jouduin luopumaan niin monesta kirjasta. Eikä sitä tilaa nytkään loputtomiin ole. Yksi tuplabuukattu kirjahylly olkkarissa, tytöillä omansa huoneissaan, toinen tuplabuukattu serverihuoneessa ja yksi ei yhtä syvä kirjahylly yläkerran sivuvarastossa.

Isovanhempieni kirjat ovat muuten vieläkin isoäitini kodissa. Irtaimistoa ei sieltä ole vieläkään jaettu, en tiedä milloin sen aika koittaa. Sielläkin on kirjoja. Paljon kirjoja. Myös sellaisia, jotka varmasti sieltä itsellenikin haluan ja saan. Täytyy varmaan alkaa pinota kirjoja toistensa päälle, vaikka se sotiikin täysin chitäni vastaan.

WP_20160110_037_edited