2015 goods and bads – hyvät ja pahat

Yritin, mutten osaa enkä kykene. Aina olen jonkinlaisen katsauksen menneeseen vuoteen tehnyt. Tämä viime vuosi, mahtuuhan siihen monta hyvää hetkeä, mutta nyt pääni täyttää vain yksi ajatus: tämä oli se vuosi jolloin isoäitini kuoli. Ehkä se jo yksinään kertoo, kuinka paljon hän minulle merkitsi, merkitsee vielä kuoltuaankin. Jos nyt jotain muutakin koitan vuodesta muistaa, niin esikoisen protujuhla ja omat nelikymppiset, nuo parit bileet kesällä. Ja se viimeinen päiväni isoäitini kanssa landella kahden. Mersun kuntoon laitto ja katsastus. Erinäisistä syistä vaikea viime talvi. Isoäidin hautajaiset syyskuussa ja kummitädin isän hautajaiset marraskuussa. Loputon ikävä.

I tried, but I can’t. I’ve always done some sort of recap of the past year at this point of the year. This past year, there’s plenty of good moments, but still, right now the one thing occupying my mind is this: this was the year when grandma died. Maybe that alone tells the tale of how important she was to me, still is even dead. Trying to remember something else about this year, first things that pop to my mind are my oldest daughter’s “protujuhla” party and my own 40th birthday party. And that last day at our summerplace, just my grandma and me. Fixing our Mercedes. Last winter that was difficult for several reasons. The funerals of my grandma and my godmother’s father. The never-ending pain of missing my grandma.

ammijamä_edited

Tatuoinnit, Berliinin reissu, kivat ulkoilut… Annan nyt kuitenkin periksi. Ehkä ensi vuonna taas. Toivottavasti se on hyvä vuosi, vaihteeksi.

Tattoos, trip to Berlin, fun outings… Anyway, I give up. Maybe again next year. Hope it’s a good one, for a change.