Mittari pyörähtää pyöreään

Johan siitä on paria päivää vaille kymmenen vuotta, kun viimeksi näin kävi, että mittariin tuli pyöreä lukema. Lauantaina tulee täyteen neljäkymmentä vuotta siitä, kun ensimmäisen kerran vetäisin ilmaa keuhkoihini ja päästin ensiparkaisuni. Silloin kymmenen vuotta sitten neljäkymmentä tuntui vielä aika kaukaiselta möröltä, mutta nyt se on ikä muiden joukossa. Oikeastaan aika nuori vielä. Ainakin minä tunnen olevani ;)

Iltiksen mukaan kesäkuun 13. päivä vuonna 1975oli aurinkoinen, mutta koleahko 13 asteen lämpötilallaan. En tiedä uskonko mokomaa, sillä valokuvien perusteella silloin tai ainakin ihan kohta sen jälkeen on ollut melkoisen lämmin. Minuthan vietiin landelle lullaan tutumaan alle viikon ikäisenä.

Maailma on muuttunut neljässä vuosikymmenessä, samoin olen minä. Varttunut vauvasta teiniksi, teinistä äidiksi, jos nyt vähän oiotaan mutkissa. Muuttunut olen monella tapaa – hyvään vai huonoon suuntaan, siitä kai voi olla monta mieltä. Ulkoisesti olen nyt nuoremman näköinen kuin parikymmentä vuotta sitten, tai edes kymmenkunta vuotta sitten. Henkisesti, no, ikuinen teini kait. Kasvanut kuitenkin, löytänyt itseni ja minuuteni.

0-4v

5-10v

11-20v

22-40v

En vietä synttäreitäni synttärinäni, vaikka meillä silloin piha juhlista täyttyykin. Silloin juhlitaan pian viisitoistavuotiaan tyttäreni Protujuhlaa. Esikoinen ei riparille halunnut, vaan Prometheus-leirille, ja se olikin kokemuksena hälle aivan huikea. Lauantaina juhlitaan tyttären tätä etappia kohti aikuisuutta. Itsenäistä ajattelua, avaraa maailmankatsomusta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.