Tiskikoneen hurinaa

En oikeastaan edes osannut sillä tavoin aktiivisesti sitä kaivata. Puolisen vuotta on nyt oltu ilman tiskikonetta. Elin teinivuoteni ja ensimmäiset kuusi naimisissaolovuottani, yhteensä siitä kertyy kaksitoista vuotta ilman tiskaria. Mutsin kanssa teininä joutui tietty tiskaamaan, aivan kuten meidän teinimme nyt. Ja tietenkin omassa kodissani tiskasin. Kahden tai kolmen ihmisen astioita.

Täällä meillä asuu joka toinen viikko kolme- ja joka toinen viikko viisihenkinen perhe. Tiskaria sai pyörittää päivittäin silloin kun meillä sellainen oli. Tiskata sai päivittäin, kun ei ollut tiskikonetta. Sellaisessa pienessä keraamisessa tiskialtaassa, jota kaikki vihasimme. Kuivauskaappiakaan meillä ei ollut, joten astioita ladottiin pieneen kuivaustelineeseen mökkimeiningillä ja aina piti toisen olla kuivaamassa yhden tiskatessa.

Nyt on. On kuivauskaappi, kunnolinen teräksinen tuplatiskiallas ja tiskikonekin taas käytössä, ja saman tien hurisemassa! Keittiöremontin osa N, se viimeinen viimeinkin, aloitettiin viime lauantaina. Kunnianhimoisesti kuvittelimme tekevämme senkin loppuun asti viikonlopun aikana, mutta eihän se nyt ihan niin käynyt.

Lauantaina laastittiin. Sekoitin käsikipsilaastia kepillä ja käsin, ja sitten levitettiin sitä keittiön seinään, peittämään tiiliseinä, josta oli pakko silloin joskus piikata laastit pois niiden halkeiltua niin pahasti laattojen irrottamisen myötä. Seinä ei ihan ollut kuiva vielä sunnuntaina ;) Ei se kai ihan ole kuiva vieläkään. Soviteltiin siihen kuitenkin sunnuntaina jo Ikean välitilapleksejä. Ei niitä siihen voinut vielä jättää. Ja sittemmin todettiin, ettei se taida ihan niin yksinkertaiseti mennä muutenkaan.

Lauantaina myös maalattiin, taas. Se seinä siitä tuoreen laastin ympäriltä. Sunnuntaina asennettiin sille seinälle avohyllyä, tiskikaappia, ruokakomeroa ja liesituuletin. Kasattiin Ikeasta haetut mix-and-mismatch allaskaapit – eihän noihin meidän ysärikaapinoviin mitkään modernit ovet enää mätsää, joten mentiin sitten kunnolla toisennäköiseen siltä osin – ja soviteltiin niitä jo vähän paikalleen. Yllättävän hidasta hommaa kaikkiaan.

Sunnuntai-ilta ei ihan päättynyt siihen, että keittiö on käyttövalmis. Homma jatkui eilen illalla duunipäivän jälkeen, kun kiinnitettiin alakaapit toisiinsa ja soviteltiin lauantaina katkaistujat tasoja alakaappien päälle. Eihän se ihan ollut putkeen mennyt, vaan jouduttiin vähän sahaamaan lisää. Onneksi niin päin. Ja onneksi on noita työkaluja!

PhototasticCollage-2015-04-28-23-06-53

Tänäänkin jatkettiin. Tänään viimein sai kaatua petiin tuplatyöpäivän jälkeen tyytyväisenä (no, oltiin me kyllä sunnuntainakin tyytyväisiä, mutta eilen vähän otti päähän, että kaikki on aina niin vaikeaa), kun tiskialtaan aukon sahaaminen oli onnistunut just eikä melkeen, putkihommat, hanan ja altaan kiinnitykset, silikoonaukset, kaikki meni kuin elokuvissa. Se tiskarikin haettiin autotallista, laitettiin paikalleen ja hups vaan, kun tuolta roinan seasta löytyi kuin löytyikin oikeanlainen supistusliitinkin sitä varten!

Jos teiniäni siteeraisin, sanoisin: “Nyt tuntuu siltä, että hyvältä tuntuu.” Todellakin tuntuu :) Ja tiskikone se hurisee pesten ensimmäistä lastiaan kuukausiin. Niin, ja keittiössä on taas juokseva vesi. Muutama päivä tässä kuluikin ilman.

PhototasticCollage-2015-04-28-23-09-25

 

Ei se keittiö vieläkään silti valmis ole. Homma jatkuu huomenna ja ylihuomenna ja niin kauan kunnes on. Paitsi Vappuna ei tehdä keittiöremppaa. Toivottavasti Vappuna remppa on jo valmis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.