Karkkeja, timantteja, palikoita…

Cosmo's Cosmic Adventures. Keen. Duke Nukem. Mitä noita nyt oli? Tetris! Pelejä, joita pelasin ammoin ajalla ennen lapsia, joskus viime vuosituhannella siis. Silloin kun olisi pitänyt kirjoittaa gradua tai lukea tenttiin (disclaimer: valmistuin silti alle viidessä vuodessa ja ihan hyvin arvosanoin). Tasohyppelypelejä. Puzzleja.

Sittemmin pelaaminen on jäänyt paljon paljon vähemmälle. Jotenkin hämmentävästi lasten ollessa pieniä löysin aina jostain hetken silloin, toisen tällöin, pelata ZooKeeperiä. Addiktoiva bejeweled-peli, ihan paras! Vieläkin sen voi löytää jostain pelikoneesta ja muista, mutta se on Flash-peli, joten en voi pelata sitä iPadilläni 😦 Eikä siitä ole tehty peli-appiä 😦

Farmville, Mafia wars, joku kahvilapeli, mitä noita nyt oli, mitkä valtavasivat ensin Facebookin? Niitä pelailin aikani, erinäisistä syistä tylsistyneenä joitakuita vuosia sitten. Viimeisten noin kolmen vuoden aikana olen ollut satunnaisen addiktoitunut Angry Birdsiin, Sudokuun, MahJongiin, LogoQuiziin, WordSeekiin… Kännykällä ja tableteilla. Aina hetken kerrallaan.

Nyt, tässä tylsistyksissäni, päätin katsastaa, mikä on se kaikkien pelaama Candy Crush Saga, josta Facebookissakin minulle tulee kutsuja tasaisen tappavin väliajoin. Kutsut olen ignoroinut, kuten kaikki pelikutsut, mutta eilen latasin iPadille Candy Crush Sagan. Ja jonkun vähän vastaavan Jewel-pelin.

Joo, koukuttaa. Ja ärsyttää! No more moves. Buy more moves or end game. Joo, tarviihan ne pelikehittäjät rahaa. Ja in-app-purchases on nouseva trendi. Mutta minä olenkin aina vähän lohi! Uin vastavirtaan, enkä osta mitään pelin sisällä. Se on loputon suo. Olisin valmis maksamaan (pelistäkin) vähän hintaa, jos vain sillä pääsisin tuosta jatkuvasta rahanlypsy-yrityksestä.

Ja sitten vielä: Sorry, no more lives. Next life in 5:32 minutes. Aargh!

Sillä välin kun eilen odottelin, että saan elämän verran lisää CCS:aan, etsiskelin appstoresta jotain ihan vanhaa kunnon Collapsea. Sellaistakin pelasin yhteen aikaan PC:llä. Mutta onko sellaista? Melkein. Kaiken pitää olla nykyisin niin fancyä. On outoja versioita toisensa perään, muttei yhtään ihan perinteistä tylsää Collapsea. Tai Tetristä.

Muutamaa palikkapeliä olen tässä testaillut. Yksi Bricks-versio on jokseenkin ok, mutta kun pelin vauhti kiihtyy, ei kuitenkaan pelin reagointinopeus näytön napauttamiseen nopeudu samaa tahtia. Raivostuttavaa! Vaikka olisin kuinka nopeasorminen (ja minähän olen!), en voi mitään, kun peli ei reagoi riittävän nopeasti.

Tytöille aina sanon, että jos kert peli ärsyttää, laita se pois. Koitan totella tuota itsekin. Ehkä pitäisi vain hakea läppäri tähän iPadin sijaan ja pelata sitä ZooKeeperiä. Ongelmansa kullakin sanoisin. Ehkä pitäisi keksiä jotain kehittävämpää tekemistä kuin typeriin peleihin addiktoituminen.

Ei, en ole koskaan ollu sellainen varsinainen pelaajatyyppi, enkä aio aloittaa nytkään. Siis kaikki nämä mitänenyton, mitä jengi hehkuttaa ja odottaa kakkosta ja niin eespäin? EVVK.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.