Aamu-zombie

Jostain syystä vaikka vain tunnilla aikaisetettu aamu aiheuttaa sellaisen stressin, etten illalla meinaa saada unta ja nukun levottomasti moneen kertaan heräillen koko yön. Viime yönä seikkailin Turun ja Helsingin välillä, poiketen matkalla Tampereelle, johonkin koe-esiintymisiin ja laivalle festivaaleille missä esiinnyin kuoron kanssa ja halasin lämpimästi edesmennyttä 5-6-luokan opettajaani.

Heräsin kännykkäni vaisuun piipitykseen – olen huomannut että ilmastointilaitteen huminan läpi valitsemani herätysääni on vähän turhan hiljainen, mutta riittävä se on herättämään minut herkkäunisen. Nousin ja kävelin zombiena alakertaan hampaidenpesulle. Palasin yläkertaan hakemaan vaatetta päälleni. Painoin kahvikoneen päälle matkanvarrella.

Ulkona oli harmaata ja sateista, joten etsin kaapista päälleni farkut. Sellaiset, joita käytin viimeksi keväällä, ja kirosin sitä ylimääräistä lantiollani. Farkkujen ärsyttävää kiristystä ei ollenkaan auttanut se, että ne olivat suoraan pesusta, siis kaapin kautta. Eikä työmatka-ajaminen ole erityisen hupia muutenkaan, kiristävien tai muuten epämukavien vaatteiden kanssa se on suorastaan ahdistavaa. Can't help. Ja kyllä ne siitä vertyi matkalla kohtuullisiksi.

Palasin alakertaan, laitoin mukin maitoa mikroon ja menin veskiin meikkaamaan. Tartuin hammasharjaan ja ehdin laittaa hammastahnankin harjaan ennen kuin tajusin mitä olin tekemässä. Olinhan jo pessyt hampaani! Huuhtelin harjan ja tartuin puuteriin. Sain kuin sainkin meikit naamaani, sain cappucinoni valmiiksi ja matkamukiini, ja minulla oli vielä kymmenisen minuuttia ylimääräistä aikaa.

Kävin halaamassa heipat tytöille ja miehelle ja astuin ulos sateeseen – ei sateenkaaria tänä aamuna sillä taivas oli visusti paksun harmaan pilven peitossa. Pakkasin repun ja muut kamat autoon ja olin kehällä 6:45. Hämmennyksekseni siellä oli jo siihen aikaan ruuhkaa, melkein jopa enemmän kuin yleensä puolisen tuntia myöhemmin, sillä ajeltuani aikani autopilotilla huomasin olevani melkein Leppävaarassa ja vielä madeltiin. Autopilotilla laskeuduin Turun motarillekin, pohtien rampilla olinkohan varmasti oikealla rampilla.

Nokka oli kohti Turkua ja paahdoin märkää motaria, kylmänkosteassa autossa, kun mielessäni alkoi syntyä blogipostaus. Suurin piirtein tämä, mutta varmaan melko erilainen. Aivoistani on aikaisin aamulla hereillä kummallisia osioita. En kykene rationaaliseen päättelyyn, mutta luovaan kirjoittamiseen erityisenkin hyvin. Siitäkin huolimatta, etten ollenkaan haluaisi olla hereillä siihen aikaan. Luulen että se on vielä yötä aivoilleni, sillä olen aina tiennyt olevani luovimmillani yöllä. Jollen ole superväsynyt.

Ajaessa on vähän vaikea kirjoittaa, joten kuin kuningasajatuksen saaneena latasin kännykkääni DigiDictate sovelluksen ja aloin sanella. Se tuntui vähintäänkin hölmöltä, sillä en todellakaan ole juuri elämässäni sanellut. Mutta sanelin pitkät pätkät, ja lisäyksiä monet lyhyet pätkät, ajatellen, että sitten himassa illalla translitteroin (ja editoin) blogipostaukseni.

As if. Ajatus hyvä ja toteuksenkin olisi luullut olevan simppeli juttu. But as it goes with these things, kun kotona yritin kuunnella ensimmäistä sanelua, sovellus tyhjensi sen! Ja sitten se tyhjensi ne kaikki! Ajattelin, ettei hätä ole tämän näköinen, sillä olin ladannut sanelut myös Skydriveen. Mikään ohjelma tai laite ei kuitenkaan suostunut decodaamaan niitä! Testasin himassa uudella sanelulla, ja sain sen toistettua kaikkialla ok, eikä se tyhjentynyt itse sovelluksessa. Baking my noodle…

Aamu-zombie siis selvisi Raisioon aamulla sateessa, ja siskolle Espooseen työpäivän jälkeen sateessa, ja iltasella himaan sateessa. Ja päiväkin meni kivasti, zombiesta kuoritui viimeistään siellä Raisiossa nautitun kahvikupillisen jälkeen taas elollinen olento. Nyt istun vällyjen alla villasukat jalassa enkä enää palele. Ihan kuin syksy olisi jo täällä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.