Melkein meinas olla halpa reissu

Lähdin Jumboon ihan vaan hoitamaan yhtä kännykkäliittymäasiaa. Mitään muuta ei oikeastaan ollut agendassa. Paitsi ehkä esikoisen synttärilahja. Mutta minä&Jumbo, tietäähän sen mitä siitä tulee, jollen ole jollain tavalla kipeä tai melkein kuollut väsymyksestä. Puolikuollut ei selvästikään riitä.

Ajoin Jumboon ylätasolle, kävin ensimmäiseksi apteekissa. Sillä vaikken sitä ollut mental agendaani kirjannutkaan, sieltä piti kyllä hakea vitamiineja niin lapsilla kuin kissallekin ja kissalle madotuskuurikin. Apteekin jälkeen suuntasin kepeästi askeleeni kohti ElisaShopitia – eikun sehän olikin Sonera Kauppa! Niin hyvin kuin luulen Jumbon tuntevanikin, en osannut mitenkään paikantaa ElisaShopitia kun ei se kerran ollutkaan se Sonera Kauppa. Tutkin tovin opastaulua ja löysin oikean liikkeen.
Apteekkikamat pussissa ja kändeliittymäpaperit kädessä kävelin takaisin aukiolle, josta olisin voinut jatkaa matkaani autoon ja kotiin. Mutta kaarsinkin oikeaan katselemaan korviksia, jotta joskos sieltä olisi löytynyt sopivat parit tytöille viikon päässä häämöttäviin häihin, joissa morsiusneitoistavat. Se olisi ollut jotenkin melko hyvin perusteltavissa tarpeelliseksi ostokseksi. Ainakin melkein.
En kuitenkaan löytänyt kivoja korviksia sen paremmin siitä kuin siitä toiseltakaan kulmalta. Jalkani lähtivät kuljettamaan minua kohti vaatekauppakäytävää. Joku harha päässäni väitti siellä olevan myös kirjakaupan, johon olin matkalla sen esikoisen lahjan vuoksi. Harha mikä harha :D Katsastin kenkäkaupat, mutta mielessä väikkyivät ne kuukausi sitten ostetut saappaat, joita en vieläkään ole päässyt kokeilemaan, joten peräännyin niistä suosiolla. Pyörähdin ympäri pari kertaa ihmetellen missä se kirjakauppa oikein oli, kunnes tajusin erheeni.
Mutta hei! olin vaatekauppapläjäyksen vieressä! Ajattelin että kun kerran siinä vieressä olin, niin tottahan voin käydä sisällä asti kurkkaamassa! Eihän sieltä ole pakko ostaa mitään. Ai miten niin elän itsepetoksessa :P Kävin ensimmäisessä kaupassa, sovitin parit housut, jotka olivat melkein kivoja muttei ihan. Sinne jäivät. Kävin toisessa, sama juttu. Samoin kolmannessa. Aloin jo onnitella itseäni siitä, miten onnistuinkin välttämään kaupassa kaikki sopivat vaatteet ja selvisin näin shoppailusta ostamatta mitään!
Kolmannen kaupan jälkeen suuntasin kulkuni viimein sinne kirjakauppaan. Tai ainakin sitä kohti. Matkan varrelle jäi nimittäin vielä DinSko, josta jälleen peruutin pienehkön "niin ihania kenkiä taas!" huokailun jälkeen, sekä Seppälä, ja pakkohan se vielä oli tsekata. Mikä vikatikki, jos periaatteessa ainakin aioin selvitä mitään ostamatta! Siellähän oli vaikka mitä! Sovitin monet housut ja yhden tunika-takki-mekko-paita-whatever-hässäkän. Keikistelin peilin edessä sovituskopissa hässäkkä ja farkut päälläni ja yritin puhua itseäni ympäri vuoroin ostamaan vuoroin jättämään setin.
Aika harvoin se jättämään usuttava, onko se nyt sitten se olkapäällä istuva enkeli? voittaa. Kyllä se vaan yleensä on se ostamaan usuttava, joka kerää potin kotiin. Niin nytkin. Kiersin ja kaarsin kaupassa vielä vieden niitä loppuja vaatteita takaisin paikoilleen, mutta käteni eivät totelleet aivojen käskyjä enää viimeisten kahden vaatekappaleen kanssa. Ja jotenkin jalat veivät kassalle, ohi muotilehtiä lueskelleiden tylsistyneiden miesten. Seppälässä on sitten otettu kaikki huomioon ;)
Kotiin asti tuli siis uudet farkut ja se hässäkkä. Aivan ihanat vaatteet! Kotiin päästyäni olin jo ehtinyt perustellakin ostokset itselleni. Täytyyhän sitä syksyllä (tai talvella, kesällä tai keväällä tai ihan millon vaan ;) ) jotain uutta työvaatetta olla! Duh! Ja sitä paitsi, syksyn tulon auttamatonta ankeutta hivenen lieventää, että on jotain mielekästä jota syksyltä odottaa. Kuten uusia vaatteita kesäkuosien jälkeen. Tai uudet saappaat. Diih.

2 thoughts on “Melkein meinas olla halpa reissu

  1. En ole ostanut ittelleni pitkästä aikaa mitään…tosin eipä oo mitään himottavaa tullut kaupassa eteenkään. Kivat ovat uudet kamppeet! Hyvää viikonloppua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.