Flying home

[Madrid-Helsinki 26.7. klo 23.30 manner-Espanjan aikaa kaiketi]

Ilmassa jälleen. Matkalla Madridista kotiin. Takana on ihana viikko mutsin luona Las Palmasissa, edessä oma koti, oma perhe. En tiedä kumpi vaikuttaa mielialaani juuri nyt enemmän: koti-ikävä vai haikeus jättää mutsi taas keskenänsä Kanarialle. Ehkä molemmat tasapuolisesti. On vähän ikävä molempiin suuntiin.

Ei sillä etteikö äiteellä olisi hyvä kotonaan, etenkin kun systeri on menossa sinne sunnuntaina ja jakaa näin maanantain jännitysmomentin mutsin kanssa. Mutta silti se on joka kerta vähän haikea se kotiinpaluu sieltä, nyt normaalia enemmän kun mutsilla on edessään leikkaus. Elämä on sellaista.

Viimeinen täysi päiväni Las Palmasissa kului pitkälti yhden mutsin ystäväpariskunnan seurassa. Ensin ihanalla seafood-tapas-lounaalla, sitten heillä kotona pienen drinkin ääressä rupatellen. Vaikka ya habla español un pocito y comprendo mejor, soy muy lente (y perdon sana-, muoto- ja kirjoitusvirheeni) ja paljon menee ohi korkeelta ja kovaa, joten oli mukavaa viettää päivä englantia puhuvien (espanjalaisten) kanssa.

Illalla pakkasin matkalaukkuni kutakuinkin valmiiksi. En minä edes tajunnut, miten paljon kaikkea viikon aikana tuli ostettua, ennenkuin yritin mahduttaa sen kaiken matkalaukkuuni! Mennessä laukussani oli vähän vaatteita, bubble wrapiin pakattuja astioita mutsille (olleet meillä varastossa) ja pyyhe täytteenä, ettei vähäiset tavarat vallan pyöri laukussa matkan aikana.

Nyt laukkuni on niin täysi, ettei mukaan mahtuisi varmaan enää edes torakkaa (whew 😉 ). On uutta vaatetta niin itselle kuin lapsille ja vaikka mitä muita tuliaisia! Tyttöjen kanssa reissatessa sanon heille tavan takaa, etten osta sitä, enkä osta tätä, enkä tuotakaan, ja sitä kamaa kertyy paljon vähemmän. Nyt kun ei tarvinnut kasvatuksellisista syistä sanoa tyttärille eitä jatkuvasti, ostelin itse heille kaikkea ihan ilolla 😀 Ja miehelle myös 🙂 Se on minulle vähän niinkuin lääkettä ikävään.

Sillä niin mukava ja hyvä kuin olikin olla mutsin kanssa (joka viimeksi oli vuosi sitten Suomessa, ja silloin yhdessäolo oli vähän kehnoa ja vähäistä, sillä me oltiin siitä ajasta ainakin puolet Tinoksella ja muunkin aikaa epämääräisesti), olihan minulla ikävä perhettäni. Miestäni ja tyttäriä (jotka tosin eivät olisi meillä olleet muutenkaan). Skypeteltiin miehen kanssa iltaisin, tosikoisenkin kanssa pari kertaa, joista ekalla kertaa esikoinenkin oli skypen ääressä.

Syksyllä toivottavasti pääsen tyttöjenkin kanssa maamolaan taas.

Sain kuin sainkin siis eilen kaiken mahtumaan matkalaukkuuni, ja painoakin sillä oli vain 17,6kg matkalaukkuvaakani mukaan. Aamupäivällä tänään, ennen lähtöä kentälle, päätin kuitenkin käydä vielä yhden pienen kauppareissun kiven heiton päässä HiperDinossa, etsimässä tytöille sellaisia hauskoja irtokarkkeja. Joita tosin en löytänyt, mutta matkaan tarttui pari pussia M&M'sejä ja pullo rommia daiquireita varten. Tuumin, että kentällä on kuitenkin kalliimpaa.

Mutsille palattuani siis avasin hienosti pakatun matkalaukkuni ja pelasin pakkaustetrikseni osin uudestaan. Muutama kevyt juttu matkalaukusta siirtyi reppuuni ja tuoreet ostokset pakkasin matkalaukkuuni. 19,7kg oman vaakani mukaan. Tasan 20kg Baggage Drop -vaa'an mukaan. Close enough.

Vähän jälkeen puolen päivän yksi mutsin ystävistä tuli hakemaan meitä ja viemään minua kentälle. Tein check-innin koneella, joka ei suostunut tulostamaan minulle kuin yhden boarding cardin, ja kävelin Baggage Dropille pyytelemään sitä toista ja jättämään laukkuni. Istahdettiin vielä mutsin ja ystävän kanssa hetkeksi kahvilaan, missä join elämää suuremman cappucinon. Grande oli todellakin muy grande!

Turvatarkastus meni vikkelästi, ja haahuilin kentällä kaupoissa ennemmin kuin istumassa – istumissessioita oli edessä ihan tarpeeksi! Viimeiset kanariantuliaiset tarttuivat vielä matkaan kentältä, kaupoista joissa myydään kanarialaista tavaraa: laavakivestä tehtyjä juttuja, käsinmaalattua keramiikkaa, hiekkapuhallettuja lasijuttuja jne. Niitä en Las Palmasin perus-espanjalaisista (ja kiinalaisista) shopping mall -liikkeistä löytänyt.

Madridin kentällä istuskelin samassa kahvilassa kuin viimeksikin, tällä kertaa kylmän Fanta Limónin ja chiapattan kanssa, kunnes oli aika siirtyä porttia kohti. Frozen yoghurtinkin nappasin matkan varrelta, heti kun oltiin päästy myyjätytön kanssa yhteisymmärykseen siitä, että ymmärsin kyllä että voi valita vain kaksi lisuketta, halusin vain tietää mitä ne kolme erilaista tarjolla olevaa jamia olivat. Yritin englanniksi, ja sitten espanjaksi, mikä oli virhe sillä sain vastaan toivottoman nopean espanja-ryöpyn, jonka perässä en todellaKAAN pysynyt 😀

Nyt liidetään täällä kymmenen kilometrin korkeudessa kohti Helsinkiä. Taivaanranta on oranssinpunainen pilvien lomassa. Hetki sitten ohitettiin paksu ukkospilvi, jossa salamat välkkyivät lähes taukoamatta. En olekaan ennen katsellut ukkosta tältä korkeudelta, korkeammalta kuin missä itse ukkonen pauhaa!

[kotona 27.7.]

Mites ne ruotsalaiset sanookaan, borta bra men hemma bäst. Pätee tähänkin hetkeen, vaikka borta oli oman äidin luona, ja äiti ja äidin koti on rakkaita, on oma koti kuitenkin oma koti ❤

Tosikoinen tuli puolilta päivin koputtelemaan makkarin ovelle. Oltiin hetki oltu jo hereillä. En kotiin tultuani saanut unta kuin vasta joskus lähempänä kuutta; olisin varmaan nukkunut pitkälle iltapäivään, jollei mies olisi herätellyt lempeästi juuri vähän ennen kuin tosikoinen tuli kuikuilemaan.

Nousin sängystä, laskeuduin alakertaan ja aloin kaivaa matkalaukustani tuliaisia, laitoin meille freddo cappucinot ja menin tutkimaan puutarhan tilaa. Ja voi hurja, miten paljon yhden heinäkuisen viikon aikana on tapahtunut meidän puutarhassa! On naga jolokian alkuja, paprikan alkuja, papuja valmiina poimittaviksi, medina-chilit ja kirsikkatomaatit alkaneet punastua, isoja kesäkurpitsoita, kurkkuja ja munakoisoja…! Vau!

Nyt tytöt puuhailee omiaan: esikoinen taisi mennä suihkuun ja tosikoisella ja keskimmäisellä on puutarhapöydän ääressä kynsisalonki. Istuvat siinä uusissa tuliaismekoissaan, lakkaamassa kynsiä uusilla tuliasikynsilakoilla (ja varmaan vähän vanhoillakin). Ja minä istun auringossa uusissa valkoisissa bikineissäni. Täällä on kuuma! Kuumempi nyt kuin mitä Las Palmasissa oli 😀

 

One thought on “Flying home

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.