Pieniä iloja

❤ Aamu-cappucino aamuauringossa omalla pihalla, oman pienen puutarhan ympäröimänä.

❤ Komeasti kasvavat ja osin jo kukkivat tomaatit ja chilit, paprikat, salaatit, pinaatit, tillit ja muut. Kaksi eilen ostettua pientä kurkuntainta odottamssa pääsyä isompiin ruukkuihin. Medinan ensimmäiset chilit!

❤ Lounas terassilla, keskipäivän auringossa, vaikka päivä olikin jälleen tuulinen. Sellainen-tuulinen, joka olisi vienyt Nalle Puhin ja Nasun mennessään (muttei ehkä aivan tosikoistani, jonka Tinoksen Meltemi-tuuli heitti alas pieneltä muurilta viime kesänä). Sen verran tuulinen, ja puolipilvinenkin, että tein työpäiväni sisällä kokonaan, vaikka aamulla tuumin, että iltapäivään olisi voinut mahtua pieni pihatyöskentelysessiokin.

❤ Tyttären kanssa mekko-ostoksilla. Iloa tosin ei tuottanut kevään mekkovalikoima, josta oli harvinaisen vaikeaa löytää klassisen kaunista juhlamekkoa (jonka hintalappu ei nostanut tukkaa pystyyn, kuten se yksi 169e ja se toinen 289e!!!!). Lopulta se kuitenkin löydettiin, about toiseksi viimeisestä mahdollisesta kaupasta! Tulipahan vietttyä aikaa esikoisen kanssa ihan kaksistaan 🙂

Tytär totesi siinä mekkoja etsiessämme, että vaatemaku on yksi niitä harvoja asioita, joissa hän ja minä ollaan samaa mieltä. Pitää aivan kutinsa, lukuunottamatta verkkareiden käyttöä. Minä käytän niitä kotona ja tanssitunneilla, tyttäret kaikkialla. Ja siitä en ole samaa mieltä heidän kanssaan 😀 Muutoin sekä (liki-)teini että keskimmäinen tykkäävät vaatehuoneeni sisällöstä, tosikoinen raukka on vielä liian pienikokoinen lainaamaan niitä (whew!). Pitäisikö tässä olla huolissaan minusta vai tytöistä?

❤ Lempeä kevätilta. Tuuli tyyntyi illaksi, ja vaikka ulkona onkin jo vilpoisampaa, ei ole kylmä. Pieni lempeä henkäys puhaltelee hetkittäin avonaisesta ikkunasta makuuhuoneeseen.

❤ Lintujen laulukonsertti. Sitä saa kuunnella niin ulkona terassilla kuin avoimesta ikkunasta omassa sängyssäkin. Ainoa häiriötekijä ovat ohi huristavat bussit; ne pitävät järisyttävää meteliä!

❤ Yksinäinen tulppaani pihalla. Muutamaa orvokkia ja samettiruusua lukuunottamatta kaikki pihamme kukat ovat yllätyskukkia, edellisen asukkaan istuttamia sipulikukkia. Krookukset kukkivat jo keväällä aikaisin, valkosipulien ja pinaattien välissä on hurja määrä raita-mitähänneolikaan-liljoja (bongasin samanlaiset lehdet vissiin Muhevaiselta eilen, mutten muista tietenkään enää nimeä). [Edit: ne on kirjokuunliljoja.] Mutta tuo yksi yksinäinen tulppaani etupihan nurkalla on jotenkin herkkä 🙂

❤ Moni muu pieni juttunen elämässä. Ihan vaan, elämä 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.