Ukkosen odotusta

Pihalla on tänään ihana lämpö. Pieni tuuli käy, aavistuksen vilpoisena. Ilma on hivenen painostava, kuin ukkosen alla. Ukkosta tässä on jo pari päivää odotettukin. Perjantai-iltana koko luonto tuntui vain odottavan myrskyä. Oli täysin tyyntä, täysin hiljaista, linnutkaan ei visertäneet.

Eilen oli mom's taxi -päivä. Ensin vein esikoisen kaverinsa kanssa tallille – kiitos Veolian lakkoilun tytöt eivät päässeet bussilla – ja kolme tuntia myöhemmin hain heidät sieltä meille. Siitä noin kolmen tunnin kuluttua, juuri kun ystäväperhe oli tullut iltaa istumaan, heitin vielä tosikoisen kaverinsa yökyläsynttäreille. Sellaista esiteiniperheen tullaan ja mennään meininkiä, kun vielä naapurintyttökin pyöri mukana 🙂

Tuolta viimeiseltä drop off -keikalta kotiuduttuani korkkasin yhden lonkeron ja aloin tehdä vartaita, miehen jo lämmitellessä grilliä ja nostellessa makkaroita ritilälle. Höyrytin vihreitä tankoparsojakin grillivalmiiksi, ja katettiin fantastinen illallispyötä ulos. Taivas oli pilvessä, mutta oli yhä melkein kaksikymmentä astetta lämmintä. Ukkosen edellä.

Ystäväperheen tehdessä lähtöä joskus kymmenen maissa tuuli oli jälleen tyyntynyt täysin ja valaistus oli muuttunut ukkosen-violetiksi ja kaukaa kantautuivat ensimmäiset enteilevät jyrähdykset. Kerättiin astiat sisälle ja käärittiin pöytäliina pois ja aurinkovarjo kasaan.

Jyrinä alkoi lähestyä. Istuttiin miehen kanssa vielä hetki terassilla sitä kuuntelemassa, kunnes mentiin sisälle hätistelemään tytöt nukkumaan, ja samaa myötä mentiin nukkumaan itsekin, vanhukset 😉

Ikkuna oli puoliksi auki. Heräsin silti joskus kolmen maissa siihen että oli hirveä kuumaa ja hiostavaa. Pyörin ja kääntyilin ja koitin jatkaa uniani, onnistuen siinä vasta kun mies niinikään oli herännyt kuumuuteen ja potkaissut ikkunan auki all the way.

Ukkonen ei sitten koskaan tullutkaan meidän päälle. Pihapuutarhamme ei saanutkaan odotettua kastelua, paitsi mitä 40% ilmankosteus lehdille tuotti. Kovin sateiselta ei näytä tämäkään päivä, vaikka sisäine barometrini ukkosta huutaakin, ellei sitten pilvet nouse illaksi.

Mutten valita! Ennemmin vähän painostava ilma ja aurinkoa kuin kylmää ja sateista, mitä sitäkin on ensi viikolle luvattu kunhan nämä (olemattomat) ukkosrintamat ovat kulkeneet Suomen yli.

In the mean time, minä ota aurinkoa bikineissä omalla pihalla, aurinkoteen valmistuessa vieressä. Ihan luksusta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.