Kaikenlaista sitä…

Minulla on kuivat ja karkeat hiukset, mutta vielä kuivempi hiuspohja. Sieltä täältä olin kuullut, että majoneesi voisi tehdä hyvää kuiville hiuksille  ja hiuspohjalle. Tähän asti kuitenkin koitin hoitaa päänahkani – hiusten kuivuus ei ole mikään ongelma, ne ovat kuitenkin hyväkuntoiset – ihan sellaisilla virallisilla hiustenhoitotuotteilla. Tällä viikolla erään aineen kokeilun myötä päänahan kutina äityi niin pahaksi, että päätin viimein tänä aamuna testata tuota majoneesi-hoitoa. Tai täsmälleen ottaen sekoitin oliiviöljyä ja kananmunan kipossa ja levitin seoksen päähäni. Tuumasin, ettei pääni tarvitse purkkimajoneesin sokereita, etikoita, suolaa, lisäaineita jne. Parikymmentä minuuttia perusmajoneesi ja muovipussi päässä (ei naamalla ;) ), huuhtelu ja normaali pesu. Eikä muuten kutise enää!

Viime viikolla alkoivat kreikantunnit <3 Opettaja on mainio (tosin sen jälkeen kun olin koko päivän itse ollut kouluttajana äänessä meinasi open energinen esitystapa hengästyttää minut hengiltä) ja ryhmä sangen mielenkiintoinen. Kaikenlaista tallaajaa nuoresta vanhaan. Tänään sain postissa meidän oppikirjat, jotka olin tilannut kreikkalaisesta nettikirjakaupasta CaptainBooks. Se vasta mielenkiintoista olikin, sillä selain pystyi kääntämään sivusta osan, muttei kaikkea ja kuitenkin piti luottaa että on osoitetiedot jne. oikein ja antaa luottokorttitietonsa sun muut. Ja sitten sieltä pukkasi kreikankielistä meiliä vähän väliä. “Nyt tuote on kerättävänä” “Nyt tuote on pakattavana” “Nyt tuote on hinnoittelussa”. Tarkimmat statuspäivitykset ever! Uskollisesti käännätin googlella joka meilin. Vajaassa viikossa kirjat tuli postin mukana kotiin. Ei hassumpaa :)

Ylihuomenna vietetään Kansallista etätyöpäivää. Minä olen viettänyt kansattomia etätyöpäiviä tällä viikolla jo kaksi, joten ehkä saan anteeksi sen, että perjantaina sitten päästösäästön sijaan kulutankin noin neljä kertaa sen minkä normaalisti pahimmillaankin tässä pk-seudulla suhatessani. Tai ehkä kolme kertaa, sillä ruuhka-ajo aiheuttanee kuitenkin enemmän päästöjä kuin päästeleminen vapaasti ilman ruuhkia, ainiin mutta toisaalta moottoritiellä sataanel-eikunsiistietenkin-kahtakymppiä.  Tai jotain. Ihan sama. Not my call. Sitä paitsi sunnuntaina ja tiistaina edesautan tai maksan tai firma maksaa tai miten vaan mutta kuitenkin vielä enempiä päästöjä kun vaihteeksi lennän Ouluun ja takaisin.

Tuolla ulkona on kyllä todella syksy nyt. Hirveä tuuli ja vähän väliä vihmoo vettä. Ihmeesti silti sekä minä että lapset on säästytty pahemmilta kastumisilta, onnistuttu ajoittamaan ulkona liikkuminen sateettomiin hetkiin. Tosikoinen lähti silti vielä aamulla kouluun ilman rotsia! Esikoinen lähti kouluun kolme varttia tosikoisen jälkeen ja lähetin siskon rotsin jälkitoimituksena kouluun hänen mukanaan. Mutta toimitus jotenkin ontui, ja tosikoinen tuli kotiinkin ilman sitä takkiaan, “ei se sitä mulle antanut :o “, mihin isosisko myöhemmin (kun pienen sydänpysähdyksen jälkeen viimein sain tyttären kiinni, kun ei melkein tuntiin vastannut kännykkäänsä – ei vaan kuullut sitä) “kyllä mä sen laitoin sen naulakkoon”, mutta “en mä siinä mitään takkia nähnyt!” No, ehkäpä sitten huomenna se takki siitä naulakosta löytyy.

Esikoiselle ei takista tarvitse tänä syksynä sanoa, sillä osti itse itselleen nahkarotsin lahjakortilla jonka sai synttärilahjaksi. Takki on hälle niin tärkeä, että on käyttänyt sitä silloinkin kun ei sään puolesta olisi tarvinnut. Minäkin sonnustauduin tänään kreikantunnille mennessäni omaan nahkarotsiini, ja kaipailin kovasti huiviakin kaulaani siinä kun vähän piti kävellä. “In this weather, I’d love to be on Tinos. Sit on the veranda, in the warm sun,” huokaisi miesystävänikin kun seistiin hetki tuulen tuiverruksessa tunnin jälkeen ennenkuin lähdimme siitä koteihimme huolehtimaan jälkikasvusta. Minä valmiina läksyttämään omani perinpohjin, kun soittelivat ja lähettelivät tekstareita pitkin kreikantuntini loppumetrejä “koska toi toinen kiusaa”. Jep, kummallakin sama virsi, harvinaisen yhdenmukainen. Paitsi sen suhteen kumpi kiusasi kumpaa.

Täällä on tänään soinut Iron Maiden ja muutama muu rockbändi kitaristinaan tosikoinen. Ja kun palasin kotiin illalla, oli tytöt jo päässeet taas sopuun keskenään ja pelasivat parin esikoisen kaverin kanssa Buzz-tietovisaa. Tosikoinen säännöllisin väliajoin kyselee, miksi meille duuniin ostetaan kaikkia pleikkoja ja xboxeja ja muita, vaikkei siellä kukaan pelaa niillä. En minä vaan tiedä, mutta on siitä yhtälöstä meidän poppoon kannalta hyötyäkin – Xbox kera Kinectin oli meillä lainassa puolisen vuotta (pelaamisen high time tosin rajoittui noin joululomaan) ja nyt kun sen jokin aika sitten palautin, kysyi pomoni haluaisinko lainaan Guitar Heron ja tuon Buzzin. Vähän vaihtelua IceAgelle, Carsille ja Little Big Planetille, jotka kaikki nuo likat on tainneet jo pelata loppuun moneen kertaan.

Itse en noista peleistä perusta. En ehdi, muttei kiinnostakaan. Paljon mieluummin otan käteeni kirjan – tosin samaa on viime aikoina paljolti tehnyt esikoinenkin, joka on noin elokuun alkupuolelta lähtien lukenut Harry Pottereita ja on kohta saanut jo toiseksi viimeisenkin luettua – tai kirjoittelen tai mitä nyt milloinkin. Ja viime viikon sisällä olen asentanut taas itseni uuvuksiin ;) Sain viime viikolla uuden työläppärin, jota olen säätänyt pala kerrallaan. Ja tänään yritin asentaa Win8 pre-betaa, mutten vielä löytänyt virtuaalialustaa, joka olisi halunnut syödä sen suosiolla. Humph.

Ja kaiken tämän ja työn ja muun keskellä sitten eilen lähdin hirveällä kiireellä viemään tosikoista tanssitunnille tuntia liian aikaiseen, siihen aikaan kuin esikoisen tunti alkaa, mutta esikoinen oli jo mennyt bussilla kuten normaalisti. Kaikenlaista sitä…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.