Oulun auringon alla

Kerrankin olin sään puolesta oikeassa paikassa. Siinä missä eilispäivä oli kuulemma Stadissa tuulinen ja sateinen, Oulussa se oli vielä upean aurinkoinen, kuten viikonloppu oli ollut Helsingissä. Kylmä tosin oli; aamulla kännykkäni säätutkaimet kertoivat karuja lukemia, joiden keskiarvoksi jäi huikeat +-0. Yöllä oli ollut pakkasta. Ja sen näki kyllä puista – pihlajien lehdet hehkuivat paikoin syvän punaista upeaa ruskaa.

Päiväksi lämpötila nousi kohtuullisiin lukemiin, jonnekin kymmenen asteen lämpimämmälle puolelle. Juuri sen verran, että työpäivän jälkeen teki mieli lähteä ilta-auringossa kävelemään. Ennen kävelylenkkiä päätin kuitenkin käydä siellä Lentävässä Lampaassa ja kauppahallisa, jotka viikmeksi jäi käymättä kun olivat kiinni, sekä hakemassa keskustasta kylpyvaahtoa sillä hotellihuoneessani oli amme ja ajatus vaahtokylvystä kävelylenkin päälle houkutteli!

Mutta se pahuksen Lammas jäi yhä tsekkaamatta. Nyt oli myymälä siirtynyt talviaukioloaikoihin, ja oli sitten maanantaisin kiinni ihan vallan. Kauppahallin kiersin, käteen jäi pari hiillos-nahkiaista, ei muuta. Pitihän niitä maistaa, kun ne sieltä bongasin, sillä eipä ole ennen tullut mokomia syötyä. Ja olihan ne ihan hyviä, joskin se sucking-suu alkoi lopulta jotenkin inhottaa ja vei vähän syömishaluja loppumetreillä. Sitä paitsi silloin olin jo hotellihuoneessani ja Stockalta haettu Brie de Meaux -pala houkutteli paljon enemmän siinä vieressä.

Kauppahalli-kierroksen jälkeen suuntasin askeleeni keskustaan. Ei niinkään yllättävää kai, että sen sijaan että olisin vain etsinyt jostain sen kylpyvaahdon, päädyinkin sovittamaan vaatteita OneWayssa, Seppälässä, HenkkaMaukassa… Lopulta palasin hotellilleni uuteen hameeseeni ja puserooni tyytyväisenä, mukanani myös kylpypommi (heh, kyllä, sellainen kylpysuolapallo), vähän suklaata, se Brie-pala sekä pullo kuplivaa Fragolaa. Jos aikoo vaahto(tai suola)kylpeä, pitäähän se tehdä tyylillä!

Aurinko alkoi olla jo melko alhaalla, pieniä pilviverhoja oli alkanut kerääntyä taivanrantaan ja kevyt tuuli puhaltaa. Kaulalla tuntui vilpoinen tuulenvire. Eikös siinä pitänyt olla huivi pitämässä kylmää loitolla? Oli ainakin vielä hetki sitten ollut! Kirosin hiljaa mielessäni, vein ostokseni hotellihuoneeseeni ja lä hdin takaisin keskustaan aikomani kävelylenkin sijaan. Tai no, ennenkuin pääsin kivempiin maisemiin, mutta silloin oli kello jo sen verran ilta, etten ihan Nallikarille asti viitsinyt kävellä vaan kiersin rantapolkua pitkin sen ensimmäisen saaren sillä suunnalla. Siis sen jälkeen kun olin kiertänyt kaikki aiemmin käymäni kaupat ja sovituskopit, turhaan, löytämättä lempihuiviani :( Ilmeisesti se oli ollut jonkun muunkin mieleen.

Ei siinä sitten mikään auttanut. Sytytin tupakan harmitukseen ja suuntasin kulkuni sillan yli rantapolulle, nahkarotsin vetoketju ylös asti kiinni. Laskeva aurinko sai maailman hehkumaan vaaleanpunaisena ja oranssisena ja kauniina. Vesi kimalteli melkein tyynenä pienestä tuulenvireestä huolimatta. Kännykkäni piipitti saapuvaa tekstaria. Miesystäväni se siellä liittyi etänä seuraani :) Nautin kävelystä, ilman huivianikin. Ja hotellille palatessani minun oli juuri niin vilu kuin olin aiemmin päivällä arvellutkin.

Täytin ammeen kuumalla vedellä, jonka rosmariini-kylpypommi värjäsi koboltin siniseksi. Kaadoin lasiin minibaarissa kävelyni aikana mukavasti jäähtynyttä Fragolaa, asetin lasin ammeen reunalle parin suklaa- ja juustopalan kanssa ja solahdin siniseen veteen nautiskelemaan kylvystäni. Ja kylvyn jälkeen ilta kului skypessä. Bisnesmatkailukin voi olla nautinnollista :)

Tänä aamuna sateet ja tuuli olivat jo Oulussakin. Hetken kuitenkin sain ihailla jälleen aurinkoa taivaanrannassa, lentokoneen ikkunasta matkalla kotiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.