Ensimmäisen lomapäivän ketutukset

Voisi kai luulla ettei kesälomalla mikään ottaisi päähän. Mutta sattui nyt niin että ihanan leppoisan Juhannuksen jälkeen iski vissiin lomastressi. Monta asiaa pyöri mielessä, pitkä mental task list kaikesta mikä piti muistaa hoitaa nyt lomalla kun viimein on aikaa, ja nukuin viime yön huonosti ja heräsin jo 7:15!

Aamukahvi miesystävän kanssa, ja lähdin siitä sitten kotia kohti samaan aikaan kuin hän töihin. Pitstop kaupan kautta, sillä himassa oli jääkaapissa vain valo ja pala chorizoa. Tulin kotiin kissanruuan, kolmen Häagen Dazs -purkin ja oman ruuan kanssa, laskeskellen mielessäni uudestaan ja uudestaan miten niin vähä määrä mitään voi maksaa niin paljon. Jäätelötkin nimittäin olivat melkein puoleen hintaan normaalista. Maksoipa vaan. Viisi kymppiä.

Kotona ryhdyin työntämään valkoisia kesävaatteitani pesukoneeseen, kun huomasin unohtaneeni sen yhden tärkeän: valkoisten vaatteiden pesuaineen. Lievästi kiroten ruokin kissat ja lähdin käymään “lähikaupassa” hakemassa sitä pesuainetta. Siinä matkan varrella tuumin, että voisi ehkä olla ihan hyvä ostaa myös jotain perusruokaa lapsia varten, kun ovat palaamassa reissulttaan luokseni tällä viikolla, joten pesuaineen lisäksi haalin mukaani palan Oltermannia, paketin kinkkuviipaleita ja jauhelihaa. Ja maksoin näistä neljästä liki kaksi kymppiä. Taivas että tästä maasta on tullut kallis!

Laitoin koneen pyörimään, annoin kuivaruokaan kyllästyneille kissoille vähän lisää jotain hyvää, kuten osan broileristani, ja istuin koneen ääreen hoitamaan niitä juttuja jotka takaraivoani kuormittivat. Ensimmäiseksi tämä läppärini halusi asentaa Win7 SP1:n. Fine, anti mennä vaan. Mutta hups, siellähän menee 17 muutakin päivitystä! Latausten ajan oli netti vähän jähmeä, mutta tässä koneessa riittää niin muisti kuin tehotkin sentään kuitenkin muuhunkin toimintaan päivitysten ohessa.

Toisin kuin telkkuun liitetyssä pinkissä minissä, jonka päätin päivittää saman tien, kun kerran hommaan ryhdyin. Muuten päivitykset kiusaavat loppuviikosta lapsia, jotka käyttävät ko. konetta enemmän kuin minä. Windows-, Adobe-, Java-, sun-muiden päivitysten pyöriessä koneilla yritin saada hoidettua niitä oikeita asioita tällä koneella. Aina uudelleenkäynnistysten välissä. Meinasi hermot mennä jo ihan niihin!

Auton huolto. Minulla oli Vehon kivat kupongit: Hondan huollot alkaen 179e. 100tkm, 120tkm ja 140tkm. Mutta minullapa onkin vähän ajettu Honda vm. 2006, johon olisi vasta 60tkm huolto tulossa – siihen ei sitten kupongit kelvanneet vaan hintaa tulee se kaksi ja puolisataa euroa. Kiristelin hampaitani, ei kai se 60tkm huolto ole sen kalliimpi oikeasti kuin joku noista muista!! Mutta kun tätä aloin tiedustella, sainkin kuulla, että autooni pitäisi tehdä “viides huolto” joka on 100tkm paketti muttei kuitenkaan tuo kupongin mukainen (???) vaan jotain ihan muuta. Ja sen hinta on sitten kolmesataa euroa ja rapiat. Aaargh! Käsittämätöntä!

Seuraava homma oli sitten erään toisen palvelun ajanvaraus. Kaivoin netistä yhteystiedot ja katsoin että puhelimeen vastataan klo 12-14. Tietenkin. Vähän yli puolen päivän soitin sitten numeroon, vain kuullakseni sen mitä netissä EI kerrottu: koko palvelu on kiinni elokuun alkupuolelle saakka. Ja minä kun olin niin kuvitellut voivani hoitaa asian nt kesälomalla kun minulla on kerrankin aikaa. Katinkontit.

Koitinpa sitten siinä jossain välissä hoitaa yhtä maksuakin Nordean verkkopankissa, mutta sepä ystävällisesti heitti connection time outia joka välissä! Eihän siitä laskun maksamisesta sillä tavoin tule yhtään mitään. Tai lopulta viimein tuli. Ihme kyllä se ei nollannut istuntoa jokaisen time outin yhteydessä vaan lopulta siirsi minut kuitenkin maksun vahvistamiseen ja sekin tuli hoidettua.

Aurinko sentään paistaa. Vaikkakin aika pilviseltä taivaalta, mutta säätrendi on selkeän nousujohteinen. Viimeistään kahden ja puolen viikon päästä saa nauttia helteisestä säästä, Tinos kutsuu! Sitä ennen pari viikkoa lasteni seuraa, johan tässä on niitä ikävä! Toivottavasti tästä Suomenkin kesästä tulee vielä kunnollinen niin päästään rannalle ja muuta. Ja kun nämä mieltä kalvaneet käytännön asiat on hoidettu (tai siirretty loman jälkeiseen aikaan :/ ), eiköhän se ketutus ja lomastressi riitä tältä lomalta ja voin alkaa nautiskella olostani biksuissa auringossa :)

P.S. Hetki tämän kirjoittamisen jälkeen kaveri soitti Veholta takaisin: tarkistin tuon kuponkihinnan, olit aivan oikeassa, kyllä se viides huolto on juuri tuo kuponkihuolto, pahoittelen. Kiitos palvelusta :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.