Tulemisia ja menemisiä

Siitä on päivää vaille kolme viikkoa kun lapset lähtivät mökille. Päivää vaille viikko sitten tulivat vuorokaudeksi kotiin. Tai eihän se tosikoinen silloinkaan kerennyt kotiaan nähdäkään, kumpaakaan kotiaan, kun suoraan mökiltä tuli luokseni miesystäväni luokse ja suoraan sieltä kiikutin typykän landelle isäni ja isoäitini hoiviin. Vietettiin muutama tunti sateista sunnuntaita siellä koko joukkio.

Esikoinen tuli landelta kanssani himaan yöksi. Maanantaiaamuna ennen töihin menoa vein tyttären ratsastusleirille. Ja eilen hain hänet sieltä. Lähdin eilen aamulla yhteistyökumppanin toimistolle sandaaleissa ja keveässä kollarissa, ja tietenkin unohdin tennarit eteiseen, vaikka niin piti ottaa ne mukaan jotta on vähän adekvaatimmat kengät tallille ja landelle. Enkä ehtinyt käydä kotona matkani varrella.

Kännykkäni sääennusteet ovat olleet viime aikoina ihan mitä sattuu. Eilenkin tuuli hulluna ja sade piiskasi maata, mutta kännykkäni näytti sinnikkäästi iltapäivään saakka että on täysi auringonpaiste. Aamusella siis odotin kovasti sään siitä vielä kirkastuvan, mutta toisin kävi. Juoksi autolle sateessa, päivityksiään viimeistelevä läppäri sylissä. Ja olin onnellinen, että tallilla on maneesi ettei leirikisoja tarvinnut pitää kaatosateessa.

Tytär oli ratsastamassa esteradalla oikein hyvää aikaa, kunnes poni päättikin tehdä tytölle kepposen eikä totellutkaan voltilla. Ja jalkaisin esteiden yli -osuus oli vähän haasteellinen, joten tällä kertaa ei tytär päässyt palkintosijoille. Sen sijaan sai kunniamaininnan “viikon tasapainottelija”, kuulemma koska oli selvinnyt tallin ainoan vuononhevosen selässä ilman satulaa pisimpään. Vai miten se meni.

Kisojen jälkeen mentiin keräämään tyttären tavarat. Minä pompin nurmikonlänttejä pitkin sandaaleissani aina tuvalle saakka, missä vaihdoin jalkaani tyttären (eeyuu! märät!) lenkkarit. Ja vedin ohkaisen kollarini päälle tyttären ratsastustakin, jonka meinasi työntää vaan kassiinsa. Tuumasin että on siinä puolensakin, että tyttö alkaa olla minun kokoiseni. Vaatepulmista on helpompi selvitä puolin ja toisin.

Ajettiin siitä landelle tosikoista hakemaan. Leiristä uupunut esikoinen nukahti autoon matkalla, eikä halunnut tulla autosta pois perilläkään vaan jäi jatkamaan päiväuniaan kun menin siskoaan noutamaan. Tunnin verran siinä taisi hujahtaa, kun tosikoisella oli vielä kesken joku homma vaarin kanssa ja se piti ensin saattaa loppuun, ja sen jälkeen oli vielä ruokakin. En pannut pahakseni, että sain siinä vähän murua rinnan alle itsekin, sillä enpä ollut ehtinyt syödä mitään koko päivänä, sen verran oli kiirettä pitänyt töissäkin – viimeinen työpäivä ennen lomaa.

Tultiin tyttöjen kanssa kotiin, rapsutteliva vähän kissoja ja lukaisivat poissaolonsa aikana tulleita lehtiä ja sitten mentiin taas. Vein tytöt isälleen, jonka kanssa lähtevät tänään vähän kotimaata kiertelemään, Kolille ja sellaista. Toivottavasti siellä muualla päin Suomea olisi edes vähän kivemmat ilmat kuin mitä täällä pk-seudulla on, mutta taitaa olla aika sama diili koko maassa. Ehkä se vielä viikonlopun aikana kirkastuu. Toivon ma.

Ei minulla itselläni sään puolesta niin väliä ole. Vietän ensimmäistä Juhannusta stadissa sitten 90-luvun puolivälin, jolloin olin duunissa koko Juhannuksen. Viihdytään miesystävän kanssa kyllä ihan kotosalla. Jääkaappikin on täynnä kaikkea kivaa, mustekalaa ja taskurapua ja muuta. Ei siis karjalanpiirakoita ja munavoita meillä. Eikä grillimakkaroita, kun ei ole grilliäkään. Eikä olutta liioin. Varustauduttiin kalaruokiin valkoviinillä.

Kohtapuoliin tästä lähden siis itsekin. Pitää imuroida ensin ja tyhjentää tiskikone jotta saa nuo muutamat likaiset kipot ja kupit koneeseen. Ja sitten Juhannuksen viettoon :) Hyvää Juhannusta kaikille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.