Tähän aikaan vuodesta

Tähän aikaan vuodesta on koulut loppu ja minulla edessä lapsettomat viikot. Siitä saakka kun esikoinen päätti ensimmäisen luokan kolme vuotta sitten, ovat molemmat tytöt olleet heti koulun päätyttyä 2-3 viikkoa mumminsa hoivissa mökillä. Tänä vuonna viipyvät siellä kaksi viikkoa, minkä jälkeen esikoinen menee ratsastusleirille ja tosikoinen vaarinsa kanssa landelle, minkä jälkeen tyttäret lomailevat ainakin pari viikkoa isänsä kanssa.

Tähän aikaan vuodesta silloin kolme vuotta sitten minä olin selvitytynyt väliaikaisesti jotensakin kuiville elämäni siihen saakka pahimmasta kriisistä. Talo oli vaiheessa, ex-mies sitä rakensi minkä ehti ja lasten ollessa mökillä koitin minäkin auttaa sen minkä sain aikaiseksi. Se rakentaminen ei oikein ollut minun juttuni. Viihdyin ennemmin vaatekaupoissa kuluttamassa rahaa jota ei oikein raksan ohi olisi ollut. Mutta koko rakennusprojekti ahdisti.

Tähän aikaan vuodesta muutenkin vaatekaupat houkuttelevat normaaliakin pahemmin. Viimeisen vuoden aikana olen hillinnyt shoppailuhinkuani ansiokkaasti, ja jostain syystä jossain vaiheessa ajatuskin kaupoissa ravaamisesta ja vaatteiden sovittamisesta tuntui ylivoimaiselta. Onneksi ei juuri siihen tarvetta ollutkaan, vaatteita on enemmän kuin kaappiin mahtuu! Nyt kesän korvilla on kuitenkin tullut taas hommattua muutamat uudet kesävaatteet ja ainakin parit kengät. Kolme vuotta sitten blogissani pohdiskelin, milloin mahdan tarvita rehabia (kenkä)shoppaamisestani…

Tähän aikaan vuodesta pari vuotta sitten elämä oli. En oikein edes tiedä mitä se oli. Se oli sitä aikaa kun yritettiin ex-mieheni kanssa korjata sitä mikä oli mennyt rikki. Yritettiin kasata uudestaan elämämme joka oli edellisenä syksynä mennyt palasiksi. Yritettiin koota vanhasta palapelistä uusi kokonaisuus, mutta palat eivät vain loksahtaneet. Mutta mitä oikeasti tapahtui tähän aikaan vuodesta, tyttöjen ollessa mökillä? Ainakin vietettiin exän 40-vuotissynttäreitä.

Tähän aikaan vuodesta viime vuonna oli myllerrysten kevät ohi. Olin juuri muuttanut tähän nykyiseen asuntoon, seurustelin uuden miehen kanssa, aina kesän yli kunnes se päättyi. Olin vaihtanut työpaikkaa ja nautin uudesta työstäni täysin siemauksin – nautin siitä muuten yhä! Olin viettänyt neljän viikon ylimääräisen loman työnvaihdon yhteydessä, shoppaillen ja tehden juuri sitä mitä milloinkin halusin. Ja odotin silti kesälomaa. Ja pohdiskelin miten uusi elämä siitä suttaantuu.

Tähän aikaan vuodesta on koulut loppu ja lapset mökillä. Tyttäret saivat taas loistotodistukset ja tosikoinen lisäksi koulun version hymypatsaasta tai mikä se lie, sellainen reilu kaveri -palkinto kuitenkin. Viime vuonna tähän aikaan pohdin miten nuo sopeutuvat uuteen kouluun ja ympäristöön – huoli oli turha. Kavereita riittää ja koulunkäynti sujuu mallikkaasti. Pahin eropölykin tuntuu laskeutuneen. Elämä soljuu uomissaan.

Tähän aikaan vuodesta tänä vuonna nautiskelen elämästäni. Minun on hyvä olla. Aurinko paistaa muutenkin kuin vain taivaalla. Tähän aikaan tänä vuonna elämä ja tulevaisuus näyttää valoisalta ja hyvältä. Minulla on työ jossa viihdyn, ihanat lapset, oma koti ja ihana miesystävä jonka kanssa on hyvä olla. Minulla on hyvä elämä. Mielenkiintoista nähdä aikanaan, miltä elämäni näyttää tähän aikaan vuodesta muutaman vuoden kuluttua!

One thought on “Tähän aikaan vuodesta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.