Kevättä rinnassa

Yritin jo pari kertaa viimeisten parin viikon aikana siirtyä tennareihin tai noihin ihaniin kevät/syyskorkkareihini ja nahkarotsiin, huonolla menestyksellä. Aina sai taas kiltisti ottaa sen toppiksen naulakosta ja vetää saappaat jalkaan jollei halunnut palella ankarasti. Viime viikolla varasin renkaidenvaihtoajan, tästä reilun viikon päähän. Olin aivan varma ettei kevät tule tänä vuonna ollenkaan, vaikka se aina ennen on tullut kuitenkin.

Torstai-iltana ajelin Lahden taakse landelle saapasleireilemään toisten nörttien kanssa rännän piiskatessa tuulilasiin. Jalassani kaikesta huolimatta tennarit, minkä havaitsin perillä erittäin huonoksi valinnaksi. Sillä vaikka minä jaksoinkin masentua ikuisesta kylmästä, toki siellä kuten stadissakin ensimmäiset kevään merkit toki jo olivat ilmassa, tai pikemminkin maassa lumensulamisvesien muodossa ja oli märkää. Tosin, ei ne kengät sisällä ollessa pääse kastumaan.

Olin poissa pääkaupunkiseudulta vain pari päivää, mutta siinä missä lähdin märästä ja ankeasta ja (räntä)sateesta, palasin auringonpaisteeseen ja kuiviin teihin. Lapset olivat kaivaneet jo pyöränsä esiin, samoin kuin ne vähän isommat joiden pyöriä ei tarvitse polkea kuin käyntiin. Lahden motarillakin oli jo 120km nopeusrajoitus, ja annoin mennä sitä normaalia kesänopeutta talvirenkaistani huolimatta. Nykäisinpä pari kertaa vähän karstanpoistonopeuttakin. Kyllä Hondasta vielä irtoaa, pääsispä Saksaan ajelemaan!

Kotona päästin kissat partsille ja molemmat nuuhkivat kevätilmaa viikset väristen ja maukuivat minkä kerkesivät. Mielensä olisi tehnyt päästä haistelemaan keväistä maata, saalistamaan lintuja ja mitä kaikkea. Pihan lapset touhusivat tuliterissä kevätpuvuissaan (ainiin, tosikoinen tarvitsee uuden kevättakin!) ja sisään kantautui “äitii, tuu parvekkeelle, täällä huutaa sejase!” -huutoja. Illalla meren äärellä poikaystäväni luona todettiin lokkien saapuneen.

Kaikkialla on vielä hiekkaa, mutta kevätkengissä on jo hyvä tallustaa. Lämpöasteita on jotain viiden ja kymmenen välillä, mutta poikaystävän lasitetulla partsilla pärjää tupakan verran teepaitaisillaankin. Nahkarotsissa ei tule kylmä, eikä pelkässä toppaliivissä kollarin päällä. Ja siirsin renkaidenvaihtoajan huomiselle (loppuviikosta on siis ihan varppina taas takatalvi ;) ).

Kyllä se kevät vaan tuli sittenkin \o/ Sen kunniaksi uusin eilen sen viimeisenkin palan elämästäni, joka vielä oli samaa kuin ennen viime kevään myllerrystä. Otin käyttöön uuden priva-meiliosoitteen. (Dun worry, vanhakin tulee yhä perille.)

 

One thought on “Kevättä rinnassa

  1. Kevät on edistynyt siis supernopeasti tässä viikon aikana ja niinkö mahdottomat ne kinokset olivat ihan tässä vielä pari viikkoa sitten! Onhan noita lumikasoja vielä siellä täällä, mutta miten lie vielä ensi viikon jälkeen? Huono karma on pysynyt mun kintereillä viikosta toiseen. Tiedä sitten onko jotain kivempaa tiedossa tulevaisuudessa…en enää usko! Hyvää kevättä ja mukavaa lämpöistä weekendiä! Voi kun meidän Vennistä tulisi samanlainen murupötkäle kun tuosta sun mustavalkoisesta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.