Susi

Susi

Susi
  • Canis lupus
  • Pituus: 90 – 140 cm, häntä 35 – 50 cm
  • Paino: 25 – 50 kg
  • Elinikä: 12 – 16 vuotta

Olet susi! Sosiaalisuus ja vaatimattomuus ovat parhaita puoliasi. Toisaalta jotkut saattavat pitää käytöstäsi joskus arvaamattomana ja pelottavana. Olet kova puhumaan ja viihdyt hyvin missä vain, kunhan sinulla on seuraa.

 

Laajalle levinneen ja poikkeuksellisen sopeutuvaisen suden ruokalistalle kuuluvat erityisesti hirvieläimet, mutta susi ei ole kovin vaatelias murkinansa suhteen. Sudella ei myöskään ole toiveita elinympäristönsä suhteen, kunhan vain apetta on riittävästi.

Susi on utelias, mutta toisaalta arka ja varovainen. Se on sosiaalinen eläin, joka elää 5-10 yksilön perheessä, jossa vallitsee tiukka arvojärjestys. Lauman koko on kuitenkin riippuvainen saaliseläinten määrästä ja koosta. Yksinäiset vaeltelevat sudet ovat yleensä lajikumppaneita tai sopivia elinalueita etsimässä. Ihmisen kohtaamat – ja pelkäämät – sudet ovat yleensä näitä kulkurisusia.

Suden liikkumismuoto on tasainen ravi, jolla se etenee noin 8 kilometriä tunnissa. Hukan tunnetuin ääni on ulvonta tai ulina, mutta aggressiivisena se murisee tai haukahtelee.

Susi on tehokas lisääntymään, ja se synnyttää tavallisesti 5 – 6 pentua. Varhainen sukukypsyys toisena elinvuonna tekee sudesta muita suurpetoja nopeamman lisääntyjän.

http://www.hs.fi/viesti/elaintesti_aloitus

***

Ja minä kun aina pidin itseäni pupuna… No, ehkä pupuista kasvaa isona susia ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.