Täysin turha aamutarina

Pitäisi ryhtyä töihin. Sähköpostit jo kävinkin läpi ja aivot yrittivät käynnistää työ-moodia, mutta vielä turhaan. Kolmas kahvikuppi menossa (selviydyin sentään kahvinkeitosta kunnialla!), jugurtti vielä kesken kun ei oikein tahdo upota sitten kuitenkaan, eikä aivoissa liiku oikein mikään. Miten voikin aamut olla näin vaikeita? Nukkua kai voisi vähän enemmän kuin vajaat seitsemän tuntia… Mutta kuka ehtii?

Tänään on tosikoisen viikon ensimmäinen kasin aamu, mikä tarkoitti vähän aikaisempaa herätystä kummallekin, kun minä olen ollut tälläkin viikolla kotitoimistolla, mikä on mahdollistanut melkein tunnin pitemmät yöunet. Eikä kyllä ollut herätys helppo lapsellekaan. Seisoi silmä kiinni suihkussa varmaan kymmenen minuuttia, minkä jälkeen lysähti pyyhe päällä sohvalle. Raahasin aamupalalle, ja heräsihän tuo vähitellen sen verran että selviytyi koulutielleen.

Esikoinen heräsi tosikoisen ollessa aamupalalla, minun juodessani ensimmäistä kahvikupillista hesarin uutisotsikoita selaillen. Piuhat sen verran pitkät, että tajusin tyttären nousseen vasta kun tämä oli jo kylppärissä ja huutelin hyvät huomenet sinne. Esikoinen tallusteli ulos kylppäristä ja lysähti vuorostaan sohvalle. Ollaan me aika aamu-uninen porukka… Virkkuina vain kissat – jotka kuitenkin ovat onneksi täällä enimmäkseen oppineet olemaan raapimatta ja kaapimatta makkareiden ovia aamuyöstä.

Kai tämä päivä tästä. Onneksi työ on kivaa, joten kunhan vaan saan aivosolut liikkeelle, se menee kuin itsestään. Ja odotettavissa lounastreffitkin, eli ei hullumpi päivä, kunhan vaan käynnistyy!

Mutta miten tuolla ulkona voikin olla vieläkin noin pimeää? Onko meillä kellot väärässä ajassa?

One thought on “Täysin turha aamutarina

  1. Väsyttäminen on tosiaan ihan kroonista juuri nyt. Nukkui tai ei, ihan miten paljon vaan tai vähän. Nyt olen innoissani kun katson työhuoneen ikkunasta ulos. Taivas on aivan taivaallisen sininen, aurinko värittää lumesta raskaat puut jännän vaalean oranssisiksi. Pakkasta on tosin -19 C, ihana kun voi olla sisällä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.