Hei, me kirjotetaan!

Nyt se on tosikoinenkin oppinut kirjoittamaan ja lukemaan. Tai oppihan tuo jo joku viikko sitten, mutta nyt sitä voi jo kutsua ihan oikeasti luku- ja kirjoitustaidoksi, kun se sujuu silleen, no, silleen niinkun se sujuu vähän aikaa sitten lukemaan oppineelta. Viime viikon aikana tapahtui ihan huikea kehitys ja kun tytöt palautuivat sunnuntaina taas minulle, hämmästyin sitä miten typy luki liikkuvan auton ikkunasta näkemiään tekstejä.

Näiden parin päivän aikana onkin sitten esitellyt etenkin sitä kirjoitustaitoaan kotona. Olen saanut lappusta jos toistakin, tyttäreltä. “Äiti sä oot kiva, mut välillä vähän tylsä” (olkoonkin että välissä oli muutamakin ylimääräinen h-kirjain, on vaikea erottaa missä se henkäys on ja missä ei) tai “Miksi sä olet niin paljon poissa?” (valitusta tuosta Berliinin reissusta, jonka takia jouduin viemään lapset isälleen jo perjantaina sunnuntain sijaan, ja siitä kun kerroin tytöille kuukauden päästä tulevasta työmatkasta joka osuu mun viikolleni).

Eilen tosikoinen vastaili Winx-lehden mukana tulleen ystäväkirjan kysymyksiin – omat vastauksethan pitää aina kirjata sinne ekana! ja jos ei kirja tule koskaan täyteen saakka, voi sitten vuoden päästä vastailla itse uudestaan… – ja hyvin sujui tekstaaminen suht pienellä sinne viivoille sen lisäksi että sanatkin meni oikein. Tytöllä on todella hyvä hienomotoriikka ja siistit kirjaimet! Ja nyt kirjoitti siskon nimen oikein ;) sen sijaan lasagnen halusi kirjoittaa lasanje, kun se kerran niin lausutaan.

Kivaa että nuo tärkeät taidot alkavat olla nuoremmallakin hanskassa! Voidaan kohta pelata Scrabblea kaikki kolme ;) Ja tosikoinenkin voi osallistua perhetsättiin, jonka esikoinen näyttää aloittaneen jääkaapin ovessa olevaan muistilehtiöön :P Lehtiö “ilmaantui” siihen vasta viikonloppuna, toin sen Berliinistä, ja eilen kirjoittelin siihen muutaman jutun, mitä pitäisi ostaa kaupasta. Esikoinen kirjoitti alle: “ostos lista vai?” (yhdys_sanat hälläkin vähän hakusessa välillä, kuten liki koko suomen kansalla..). Pakkohan siihen oli vastatakin. Jääkaapinovitsätti :D (sanahirviö…)

One thought on “Hei, me kirjotetaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.